tym3k Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 (edytowane) Jakiś czas temu doszedłem do tego, że pamięci Goodram gryzą się z płytami Gigabyte (nie wiem, czy tylko z tymi pod c2d, czy z wszystkimi). Po prostu jakakolwiek próba OC kończyła się porażką, E4300 wstał na 2,4Ghz dopiero po obniżeniu taktów pamięci do 400Mhz (BTW, moje mobo to ga945p-s3). Chcę wymienić pamięć, ale nie chcę, aby znowu spotkało mnie to samo :mur: . Jakie pamięci powinienem kupić? Mają to być jak najtańsze DDR2 667Mhz. Myślałem o Corsair Value Select, ale z tego co widzę to są na tych samych kościach co moje Goodramy, więc raczej odpadają. Patrioty będą ok? Kości jakich producentów zadziałają prawidłowo z moją płytą? Może te Patrioty będą ok? BTW. Te swoje DDR2 Goodram 1GB 667Mhz mogę sprzedać. zainteresowani pisać na PW... polecam wszystkim, prócz właścicieli Gigabyte :D . Edytowane 30 Maja 2007 przez tym3k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ice_sagan Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 wszyscy którzy CZYTAJĄ forum wiedza o tym od dawna poza tym takie sprawy to w dziale płyty główne topic o gigabyte tam Ci pomogą poza tym na ga945p-s3 nie da się puścić niżej pamięci od fsb więc coś Ci się 'pozajączkowało' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...