Tommy14 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Witam ! Mam takie pytanie. Mam procesor 800 MHz AMD DURON. <_< CHCĘ DOKUPIC PAMIEC RAM 512 I MAM JESZCZE SWOJA 128 MB. CZY JEZELI BEDE MIAL 640 MB PAMIECI TO MOZE MI SIE STAC COS Z PROCESOREM Np. USZKODZIC :unsure: ?? PROSZE O ODPOWIEDZ. Z GORY DZIEKUJE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Nie pisz dużymi literami Zależy, jeżeli masz sdram a kupisz ddr to wtedy coś padnie, a procesor to wątpie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Grzechu co Ty tu opowiadasz? :> Jak kupisz ram pasujacy do plyty glownej (czytaj SDR na 99%) to nic sie nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me$$iah Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Przecież nawet nie da się włożyć ddr do slotu sdram, wiec jak kupi ddr (w co wątpię, bo to jest różnica w wyglądzie :rolleyes: ) to mu sie nic nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Pomijajac fakt, ze straci pieniadze, prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Przecież nawet nie da się włożyć ddr do slotu sdram, wiec jak kupi ddr (w co wątpię, bo to jest różnica w wyglądzie :rolleyes: ) to mu sie nic nie stanie.niektorzy moga wlozyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Mialem kiedys plyte ecs'a co miala 2 slody sdram i 2ddr. Swego czasu mialem sdramy. Dokupilem ddr i wlozylem ddr. I mi normalnie zsumowal sdram i ddr i normalnie komp chodzil. Bardzo dziwna opcja :D I nawet sie nie wieszal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2007 Ta płyta to K7S5A. DDR i SDR pomimo istnienia obok siebie nie mogą działać jednocześnie. Jeśli autor też ma taką płytę, to musi kupić SDR (zakładam, że te 128 to też SDR). Jak je odróżnić to już na google można znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Przeciez mowie ze dzialaly. Pozatym ta plyta nie byla k7 bo to bylo pod intela. To bylo P6 costam dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Przeciez mowie ze dzialaly. Pozatym ta plyta nie byla k7 bo to bylo pod intela. To bylo P6 costam dalejto zapewne miales plyte na socket 7 i na niej gniazda pamieci pod SIMM oraz DIMM? a takie, to i owszem - razem mogly pracowac. ale DDR i SDR - pierwsze slysze!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0o Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 lol K7S5A i P4S5A były oparte o sis 635 (735?) i nie miały obsługi ddr i sdr jednocześnie.. swoją drogą to płyty nie do zajechania :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) mialem na sdram i ddr. A plyta bylo pod p3 na soketa 370. P6s5AT model. screen Teorie znam i wiem ze pracowac teoretycznie razem nie moga. Ale powtarzam mi trykaly. Tez bylo dziwne dla mnie. Edytowane 31 Maja 2007 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy14 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ja mam w kompie jakies goodram a teraz kupilem infineon. (INFINEON 512MB DDR2-RAM). To dobrze czy zle? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ja mam w kompie jakies goodram a teraz kupilem infineon. (INFINEON 512MB DDR2-RAM). To dobrze czy zle?Chyba nie zadziałają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy14 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie pasuje ten infineon. :mur: To jest jakies DDR-2. To co ja mam w kompie maja 2 przedzialki IIIIIII IIIIIII IIIIIIIIIIIIIIII <<cos takiego a to co kuplem jest IIIIIIIIIIIII IIIIIIIIIIIII. Moze ktos chce kupic ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Masz bardzo stare sd-ram, nie ma możliwości żeby te ddr2 włożyć w jaki kolwiek sposób ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy14 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Szkoda. :sad: POzostalo mi tylko sprzedac. Po ile taka pamiec chodzi? Dzieki chlopaki za wszystkie odpowiedzi. :rolleyes: A wlasnie. A da sie cos zrobic zeby pasowalo? Nie wiem moze to co sie przylacza pamiec ram czy trzeba plyte glowna wymienic cala ? < I tak sie nie oplaca plyty glownej. Juz lepiej caly komputer :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Akurat w tym wypadku musisz wymienić całego kompa żeby ddr2 mieć :) Popatrz na ceny na allegro.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...