Skocz do zawartości
SU8Z3R0

[am2] Płyta Główna Ze Zintegrowaną Grafiką

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję płyty głównej do procesora AM2 (prawdopodobnie Atlhon64 3000+) ze zintegrowaną grafiką.

Pamięć to 1 kość 1GB Corsair 667 Twin2X.

Dysk będzie na Sata2.

Żadny overclocking, praca biurowa. Nawet dźwiękówka nie będzie używana.

Interesuję mnie stabilność i bezproblemowe użytkowanie.

Znalazłem wiele takich płyt, co mnie zdziwiło, to fakt, że większość jest mATX, ale to nie ma znaczenia, będzie tylko 1 karta na PCI dodana.

ECS C51GM-M (nVidia GeForce 6100)

Gigabyte GA-M61PS3 nVidia nForce 6100

Cena od 150 do 250. Im stabilniej tym lepiej :]

Dzieki z gory za wskazowki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=37064

Na przyszłość: szukaj, widziałem tu już taki temat...

A ja widziałem dziadka mroza. Jakbym znalazl cos aktualnego to bym nie pytal.

Poza tym co znaczy ten link? Jakiś komentarz?

Zdecydowanie Biostar TA690G morele.pl po 259 widziałem

poczytaj temat o biostarach tforce

Zauwaz, ze to plyta (chyba) dla overclockerow. Ja szukam naprawde czegos skromnego, nie potrzebuje chipsetu 690:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem niedawno sam zastanawiałem się jaka płyte <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ale jednak zmieniłem zdanie. Ale temat został a wyszukiwarka nadal działa. Zajżyj.

A ja widziałem dziadka mroza. Jakbym znalazl cos aktualnego to bym nie pytal.

Poza tym co znaczy ten link? Jakiś komentarz?

Grzechu_1990 ma racje. Niepotrzebnie jest powielany każdy temat kilka razy. Zawsze można doczepić się do istniejącego. Płyte tez podał dobrą więc nie wiem czemu masz pretensje do Niego a nie do swojego lenistwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za obraze.

Wiesz, inteligenta osoba potrafi wytlumaczyc dlaczego cos poleca. Skoro istnieje takie forum, i takie subforum, to nalezy sie zapytac, dlaczego.

Co odpowiedz to jakies dziwne odzewy, a to, ze jakis Grzechu wali posta z linkiem, pozniej edytuje i dodaje jakis dziwny tekst, coz pomylil watek.

Z twojego tematu

Ma mieć dwie rzeczy: możliwość OC i zintegrowaną grafikę.

Wyrazie i poraz setny pisze ze nie interesuje mnie OC..

Kompatybilnosc i stabilnosc, tego szukam.

Chyba jednak tu pomocy nie uzyskam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam jeżeli Ciebie uraziłem, ale ja na to nic nie poradze że ciężko było poszukać. Nawet w zestawach Sysaka jest zestaw za 1000 zł a tam płyta z zintegronawą grafiką. My chcemy pomóc tylko rzecz w tym że Ty chcesz byśmy Ciebie prowadzili za ręke jak małe dziecko.

Grzechu podał płyte. Nic nie wspomiałeś by przy okazji podawania dodać obszerny opis. Jeśli się myle to wskaz mniejsce:

Poszukuję płyty głównej do procesora AM2 (prawdopodobnie Atlhon64 3000+) ze zintegrowaną grafiką.

Pamięć to 1 kość 1GB Corsair 667 Twin2X.

Dysk będzie na Sata2.

Żadny overclocking, praca biurowa. Nawet dźwiękówka nie będzie używana.

Interesuję mnie stabilność i bezproblemowe użytkowanie.

Znalazłem wiele takich płyt, co mnie zdziwiło, to fakt, że większość jest mATX, ale to nie ma znaczenia, będzie tylko 1 karta na PCI dodana.

ECS C51GM-M (nVidia GeForce 6100)

Gigabyte GA-M61PS3 nVidia nForce 6100

Jeszcze moje słowa:

Zawsze można doczepić się do istniejącego

Nikt by sie nie obraził gdybys dołączył pytanie jaka płyta jest najbardziej kompatybilna i najstabilniejsza i bez konieczności OC. No chyba że przeszkadzają Ci opcje do OC <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za obraze.

Wiesz, inteligenta osoba potrafi wytlumaczyc dlaczego cos poleca. Skoro istnieje takie forum, i takie subforum, to nalezy sie zapytac, dlaczego.

Inteligenta osoba potrafi też przeczytać opis ze strony sklepu i producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet w zestawach Sysaka jest zestaw za 1000 zł a tam płyta z zintegronawą grafiką.

Moj zestaw jest budowany na innych podzespołach.

Gdybyś przeczytał uważnie, to zauważyłbyś, że istotna jest dla mnie kompatybilność.

Poza tym, niech będzie tam zestaw HubbaBubby, to chyba i tak musiałbym założyć nowy temat, by się dopytać.

Nikt by sie nie obraził gdybys dołączył pytanie jaka płyta jest najbardziej kompatybilna i najstabilniejsza i bez konieczności OC. No chyba że przeszkadzają Ci opcje do OC

No niestety nie mam 5 lat by się obrażać. Dziwi mnie jedynie Twoje chamstwo.

Inteligenta osoba potrafi też przeczytać opis ze strony sklepu i producenta.

Również dziękuję za tą wskazówkę. Jakbyś miał problemy z czytaniem to odezwij sie na priv, postaram się pomóc.

BTW, chyba pomyliłeś temat.

Dodam, że parę razy już dopisywałem się do istniejących wątków. Tyle, że odpowiedzi to już rzadko otrzymywałem.

Proszę również o nie wypowiadanie się już w temacie. Właśnie poprosiłem moderatora o zamknięcie tematu.

Zapytam na PClab, tam jeszcze mnie tak nikt nie potraktował jak to ma miejsce na tym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Basta! Co prawda macie rację, ale ten temat nie dotyczy zasad zakładania tematów, tylko płyty głównej. Nie widzę wielkiego problemu w powielaniu tematów. Jak ktoś nie umie/jest zbyt leniwy żeby poszukać informacji, to jego problem i nie ja będę go za to ścigał, bo taka jest specyfika tego działu, że tematy lubią się powtarzać, jednak kłótni i pyskówek nie będę tolerował. Albo będzie tu konstruktywna dyskusja na temat płyty, albo zamykam.

Moja propozycja: Abit NF-M2S. Do oc jest średnia- tzn. ma dobre max fsb, ale np. brak regulacji podstawowych timingów. Jest względnie tania i bezproblemowa, więc powinna być ok.

Edytowane przez Sysak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi