Skocz do zawartości
coala polarny

Smażony GF2MX ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam GF2 MX400 64Mb PixelView (Prolink) i problem.

Jezeli zainstaluje stery nowsze niz seria 29.xx i ustwie wygląd win xp na wypas (prawie) z cieniami, animacjami itp. to np. klikając w przycisk start lub pasek przewijania ekran na chwile gasnie. Po takiej akcji musze dac odświeżanie zeby pozbyc sie rozmaznych ikon.

W dzieniku zdarzeń rejestruje sie to jako: błąd sterownika ekranu i adresy pamieci w której cos spieprzył. Zastanawiam sie czy przypadkiem w tej lipnej karcie nie usmażyły sie kosci pamieci? Chodzi dwa lata i jest z tej najniższej półki.

Jak wam sie wydaje, moze to porostu problem natury softwerowej.

Mam Ath1G, 512ramu i solteka sl75kvx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie odpaliłem komp zeby sprawdzic forum a tu po chwili zwis, ekran zamarzł :) ,krótki dzwięk i restart. Używam obecnie sterów 29.42 o których pisałem wyżej że są ok. No cóż pospieszyłem sie.

Zaraz zainstaluje 28,xx ale juz nie wieze ze to coś zmieni.

Tak miałem inne os, np 98 i chodził bez problemu. Pewnie dlatego ze jego wyglad nie zawiera tyle "wodotrysków".

Jeżeli chodzi o stery spod Xp to patrz pierwszy topic.

Zastanawiam sie czemu przytrafił mi sie zwis przy zimnym kompie. Jezeli karta jest faktycznie zrąbana to powinno sie to przejawiać po jej dłuższym użtkowaniu, kiedy sie troche "zgrzeje" :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro bez sterów i na Win strach oracuje ok to się mi nie chce wierzyć żeby to było kości pamięci. Bo kości mogą działać albo nie a nie w zależności od sterów. Przynajmniej tak się mi wydaje. Reinstalke systemu zawsze możesz zrobić dla pewności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...