Uneek Eth Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Witam... Sprzęt jak w konfigu... Ustawienia: 10.5x172->1806MHz sprzęt przechodzi wszystkie testy zarówno w nowym jak i starym 3DMark'u, lecz gdy trochę pogram np. UnrealT2003...to albo wychodzi do windy, albo restet!!! Nastepnie mam komunikat o przywróceniu systemu po wystąpieniu poważnego błędu... Co zrobić... Aby był stabilny przy 1800MHz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Kupic T-bred`a. Najlepiej B0. Napewno bedzie chodzil na 1800MHz, a jak bedziesz mial farta to i wiecej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Zobacz czy to nie wina pamieci. Po prostu ustaw tylko CL2.5 i sprobuj. Masz b. dobre ale czasem jest kiepsko nawet z najlepszymi. Jezeli to one beda problemem to aby chodzily Ci na max timingach bedziesz musial podniesc napiecie na nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 U mnie wystarczyło odblokować mnożnik - i już proc hula na 1800 Mhz. Operacja nie taka znów trudna i BARDZO satysfakcjonująca. Teraz mam 12.5 x 144 i jest git - bez żadnych kłopotów z pamięciami / zbyt wysokim taktowaniem PCI . Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 U mnie wystarczyło odblokować mnożnik - i już proc hula na 1800 Mhz. Operacja nie taka znów trudna i BARDZO satysfakcjonująca. Teraz mam 12.5 x 144 i jest git - bez żadnych kłopotów z pamięciami / zbyt wysokim taktowaniem PCI . PolecamI jest o wiele wolniejszy od kompa Uneeka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Witam... Sprzęt jak w konfigu... Ustawienia: 10.5x172->1806MHz sprzęt przechodzi wszystkie testy zarówno w nowym jak i starym 3DMark'u, lecz gdy trochę pogram np. UnrealT2003...to albo wychodzi do windy, albo restet!!! Nastepnie mam komunikat o przywróceniu systemu po wystąpieniu poważnego błędu... Co zrobić... Aby był stabilny przy 1800MHz :?: Odblokuj mnożnik ja nie mam żadnych problemów FULL STABILYTY :D i to z xp1500 na 1900he he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Odblokuj mnożnik ja nie mam żadnych problemów FULL STABILYTY :D i to z xp1500 na 1900he he Mnożnik odblokowany [przecież mam ustawione x10.5 :!: :!: :!: ]... Co do pamięci, sprawdzę dzisiaj po południu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...:::Piter:::... Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Podnieś napięcie na procku. Powinno być dobrze(po podniesieniu). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Bez odblokowywania mnożnika 1700+@1804MHz@1.85V pełna stabilność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Zrobiłem tak: 1. Podniosłem napiecie na DDR do 1.6V - zwis :? , 2. Zmieniłem CAS Latency na 2.5 - zwis... :? Teraz wiem, że to nie jest wina pamięci... (chyba):?: 3. Podniosłem napięcie na CPU do 1.85V - zwis :x 4. Zmieniłem mnożnik na x10 + FSB 173MHz czyli mam tylko @2100 :roll: Cholera a to niby taka dobra seria AGOIA z 1302... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 I co teraz, czy jeszcze bardziej podnieść Vcore np. do 1,92V aby uzyskać stabilność CPU 1800 MHz :?: Czy to nie zaszkodzi :?: Dzięki za odpowiedzi.... Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...