tom666 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Czego pare kropli mozna dodac do obiegu wodnego by bylo widac ze woda plynie ? Wiadomo, ze to cos musi miec gestosc podobna do wody, by nie opadlo na dna, ani by sie nie wytracalo na powierzchnie, no i oczywiscie nie moze sie laczyc z woda. Moze jakis olej rzepakowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Czego pare kropli mozna dodac do obiegu wodnego by bylo widac ze woda plynie ? Wiadomo, ze to cos musi miec gestosc podobna do wody, by nie opadlo na dna, ani by sie nie wytracalo na powierzchnie, no i oczywiscie nie moze sie laczyc z woda. Moze jakis olej rzepakowy ? Cokolwiek dodasz zmiesza ci sie z woda (pompka zrobi emulsje) chyba ze rtec, ale to ci nie pokaze przeplywu. Zapodaj sobie poprostu kawalek nitki jakijs szerokiej o oczojebnym kolorze, na wylocie do zbiorniczka i bedziesz widzaj jak faluje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja bym wykombinowal kawalek rurki przezroczystej i w srodku zamocowal bym mini srube okretowom :) tak byloby cool. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja bym wykombinowal kawalek rurki przezroczystej i w srodku zamocowal bym mini srube okretowom :) tak byloby cool.hehe dobre dobre a skad wezmiesz taka minisrube? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 no wienc idziemy na plaze gdzie sie bawiom takimi lutkami sterowanymi :) zabieramy dzieciakowi srube i tyle :)))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 widziałem taką śrube w kinder-niespodziance :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ile trzeba tych kinder niespodzianek kupic, zeby na nia trafic? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_judge Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a zeby zrobic to tak : woda po przebyciu calej drogi wpadalaby z powrotem do zbiornika i krecila wiatraczkiem. Wiatraczek najlepiej zeby byl maly - taki np od gpu czy od chipsetu na plycie, wtedy woda nie musialaby z duza predkoscia plynac by go poruszyc. co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 a ja to robie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. tAK, wiem , tez sobie to juz uzmyslowilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. Dokladnie :) A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. Dokladnie :) A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : z czego pamietam to wloty byly srednicy 8mm:( a na komputroniku juz nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 [...] A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : :arrow: tylko troszke to kosztuje. w komputroniku byl kiedys po 46 zl, teraz juz nie ma. nie wiecie gdzie w polsce takie 'cus' mozna dostac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. Dokladnie :) A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : No fajne to to jest, ale czy nie obnizy za bardzo przeplywu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 b3t0n wiem, ze twoj rysunek to tylko szkic ideowy, ale proponowałbym przesunąć wlot i wylot w dół bądź w góre albo przesunąć turbine, bo moze sie okazać, ze sie bedzie słabo kręcić ;-). wiesz, zeby oś turbiny nie znajdowała sie w osi strumienia wody. Dokladnie :) A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : No fajne to to jest, ale czy nie obnizy za bardzo przeplywu? Ponoc gniotek .. :? gdzies na overclockers.com byl tutorial - jak zrobic przeplywomierz (z coolera , trojnika miedzianego , korka itp) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ponoc gniotek .. :? gdzies na overclockers.com byl tutorial - jak zrobic przeplywomierz (z coolera , trojnika miedzianego , korka itp) ... Moze i gniotek, nie macalem , nie powiem. Ale pomysl jest bardzo dobry wizualnie, moznaby takie cos na frezarce z plexi "wystrugac" , wloty dopasowac do swoich wezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rymek Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 kiedys juz chyba cos takieg w necie widzialem, ale mialo jeszcze kabelki do plyty podpinane pod fan-a i podawalo predkosc obrotowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 a jakby wykorzystać przy przepływomierzu bebechy ze zwykłej myszy? te ktore reaguja na obracającą sie rolkę? tak zeby turbina miała wycięcia jak tarcza w środku myszy.a to wszystko byłoby podpięte np. pod port komunikacyjny com1. tyle, ze jest jeden mały problem. kto do tego napisze oprogramowanie ;-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marks Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 To ''cudeńko'' to przepływomierz Flow-O-Matic Innovatek'a.Jest równiez wersja z licznikiem obrotów. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 [...] A moze kupic gotowe ? takie "cudenko" : :arrow: tylko troszke to kosztuje. w komputroniku byl kiedys po 46 zl, teraz juz nie ma. nie wiecie gdzie w polsce takie 'cus' mozna dostac? :arrow: ponawiam swoje pytanie: gdzie mozna dostac w polsce takie 'urzadzonko'? dzieki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...