halibut Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Sprawa wygląda tak: Mam lokalnego dostawcę internetu. W sieci jestem rozpoznawalny na podstawie adresu mac. Jeśli adres jest błędny, zostaje przekierowany na stronę www ze stosowną informacją. Kupiłem wskazany w temacie AP i chciałbym nim podzielić internet na 2 laptopy. Oba z WiFi. Nie mam pojęcia jak to zrobić. Prosiłbym o instrukcję krok po kroku w jaki tryb ustawić AP, co z adresami ip, co z klonowaniem mac'a itp... Próbowałem już bardzo wielu kombinacji ale jak dotąd mi się nie udało. Router jest dla sieci przezroczysty i według danych providera czas widoczny jest mac mojej sieciówki mimo że włączam klonowanie :( kolejna sprawa że na toshibie z wbudowanym wifi wogole nie wykrywa sieci... na 2 lapsie z pcmcia ovislink'a wszystko ok oprócz wspomnianych wyżej problemów. poprostu szlag mnie trafia już z tym netem bezprzewodowym. Proszę o pomoc. Edytowane 31 Maja 2007 przez halibut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galica01 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam Niechce być twoją wyrocznią ale masz lekkiego pecha kupiłeś nie to co chciałeś kupić. Dlaczego......... ano dla tego że ten sprzęt to nie router tylko AP ( a to znaczna różnica ) nigdy za pomocą niego nie będziesz miał netu na dwóch kompach jednoczsnie chyba że admin sieci da ci drugi adres IP lub zamontujesz w niego APPro i będzie mugł byc routerem. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiX Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 sproboj w zakladce tcp/ip w polu clone mac address, wpisac mac od dostawcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halibut Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 no to juz sie chyba wyjasnilo :( a jak wyglada sprawa z appro? czy polega to tylko na zmianie firmware z oryginalnego na appro czy moze jest to modyfikacja sprzętowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Tylko fw ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...