t0bi Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Witam Dzisiaj postanowiłem sobie podkęcić procka. Intel Celeron 700mhz (66mhz) Aopen AX6BC (i440BX) (slot1) Oto wyniki: Napięcia nie zmieniałem bo nie mam regulacji w biosie. Mam 3 pytania: 1. Jutro chcę zrobić vmoda na 1,9V - czym najlepiej łączyć piny ? 2. Czy ktoś ma może schemat moda na fsb 100 ? Nigdzie nie mogę tego znaleźć... 3. Czy jest duża szansa, że procesor będzie stabilnie pracował 100x10,5 na 1,9V ? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi Edytowane 31 Maja 2007 przez t0bi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Jak sie domyslam, amsz tego proca na przejsciowce fcpga -> slot1 ? Jesli tak, to moze ma ona fabrycznie obsluge fsb 100 i da sie to osiagnac poprzez przestawienie zworki na niej, jak to bywalo na wiekszosci takich przejsciowek. Moze proc nie bedzie potrzebowac wiecej v po o/c, ale to juz trzeba sprawdzic osobiscie. :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0bi Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i chyba mi się udało :wink: Trochę sie grzeje ale dałem radiator od durona z s. A i jest w porządku :) Spi 1MB liczy minutę szybciej B-) Temat do zamknięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...