Gość Coccolino_ Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Policja w USA aresztowała Roberta Alana Solowaya, uważanego za jednego z najbardziej aktywnych spamerów na świecie. Władze federalne poinformowały, że użytkownicy internetu powinni wkrótce zauważyć zmniejszenie liczby niechcianych emaili. 27-letni mężczyzna jest oskarżany o wykorzystywanie sieci tak zwanych komputerów zombie, tzn. sterowanych bez wiedzy użytkownika przez osobę nieupoważnioną, używającą specjalnego programu. Przejęcie kontroli nad dużą liczbą komputerów pozwoliło Solowayowi na wysyłanie ogromnej ilości spamu. Tim Cranton, prawnik z firmy Microsoft, uważa aresztowanego za jednego z dziesięciu najbardziej aktywnych spamerów na świecie. Oprócz spamerstwa, Solowayowi mogą zostać także przedstawione zarzuty dotyczące oszustwa i prania brudnych pieniędzy. Źródło: Neowin / 4Press Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Mila wiadomosc chociaz nie wierze zupelnie w to ze niby spadnie liczba spamu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Też nie wierzę w spadek ilości spamu... W ogóle to można kogoś aresztować za spamerstwo? :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Za pisanie na forach : "aasdsadadad" nie, ale za używanie zombie PC cos by się znalazło. Z resztą nie ma co narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 kill'em all! :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 PelzaK tak to tylko w Chinach :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 I bardzo dobrze. BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD. Chyba mają dobry filtr. Na o2 dostaję jakieś [ciach!]ły cały czas, podobnie jak na wp... A spam jak jest, był tak i zapewne będzie, przymkną jednego pojawi się na jego miejsce więcej, cóż, bywa, życie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 I bardzo dobrze. BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD.Tez przez dlugi czas nie dostawalem; teraz regularnie jest tego pare szt. dziennie (naszczescie wszystko wpada do odpowiedniego folderu) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD. Chyba mają dobry filtr. bo na goglach każdy mejl przechodzi przez baczne oko agentów CIA, którzy przy okazji nader inteligentnie segregują chcianą pocztę od niechcianej :lol: Ostatnio jakiś spamer zaatakował mi księgę gości na stronie... jakbym złapał skurczysyna to bym powiesił .. i to nie za szyję... To jest internetowe robactwo. Ludzi powinni karać za spamowanie podobnie jak za piractwo. No nic.. trzeba dopisać filtr antyspamowy do modułu postowania :) - bierna walka z idiotami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 hehe, u mnie boty muszą potrafić liczyć zeby coś skomentowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 e to jest dobre... a całe działanie leci w adresie url zeby można bylo stwierdzić czy poprawna odpowiedź? Może to b było najprostsze.. jednak chroni tylko przed botami... a cholera wie czy ten spam roznosi bot czy człek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 kill'em all! :twisted: Uch! Zgadzam się! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...