Skocz do zawartości
Gość Coccolino_

Czołowy Spamer Za Kratkami

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Coccolino_

Policja w USA aresztowała Roberta Alana Solowaya, uważanego za jednego z najbardziej aktywnych spamerów na świecie. Władze federalne poinformowały, że użytkownicy internetu powinni wkrótce zauważyć zmniejszenie liczby niechcianych emaili.

27-letni mężczyzna jest oskarżany o wykorzystywanie sieci tak zwanych komputerów zombie, tzn. sterowanych bez wiedzy użytkownika przez osobę nieupoważnioną, używającą specjalnego programu. Przejęcie kontroli nad dużą liczbą komputerów pozwoliło Solowayowi na wysyłanie ogromnej ilości spamu.

Tim Cranton, prawnik z firmy Microsoft, uważa aresztowanego za jednego z dziesięciu najbardziej aktywnych spamerów na świecie.

Oprócz spamerstwa, Solowayowi mogą zostać także przedstawione zarzuty dotyczące oszustwa i prania brudnych pieniędzy.

Źródło: Neowin / 4Press

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze. BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD. Chyba mają dobry filtr. Na o2 dostaję jakieś [ciach!]ły cały czas, podobnie jak na wp...

A spam jak jest, był tak i zapewne będzie, przymkną jednego pojawi się na jego miejsce więcej, cóż, bywa, życie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo dobrze. BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD.

Tez przez dlugi czas nie dostawalem; teraz regularnie jest tego pare szt. dziennie (naszczescie wszystko wpada do odpowiedniego folderu) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW ciekaw jestem kiedy zacznie się atak spamerów na g-mail, jak dotąd nie dostałem jeszcze spamu xD. Chyba mają dobry filtr.

bo na goglach każdy mejl przechodzi przez baczne oko agentów CIA, którzy przy okazji nader inteligentnie segregują chcianą pocztę od niechcianej :lol:

Ostatnio jakiś spamer zaatakował mi księgę gości na stronie... jakbym złapał skurczysyna to bym powiesił .. i to nie za szyję... To jest internetowe robactwo. Ludzi powinni karać za spamowanie podobnie jak za piractwo. No nic.. trzeba dopisać filtr antyspamowy do modułu postowania :) - bierna walka z idiotami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e to jest dobre... a całe działanie leci w adresie url zeby można bylo stwierdzić czy poprawna odpowiedź?

Może to b było najprostsze.. jednak chroni tylko przed botami... a cholera wie czy ten spam roznosi bot czy człek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi