arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 ecs k7s5a jaki chipcet mam ta plyta, czy ktos z was mam ta plyte i ma z nia jakies problemy np. z instalacja GF2 MX 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ta plyta jest na SIS 735. Z instalacja nie ma zadnych problemow. Powiem jeszcze jedno. TRZYMAJ SIE OD NIEJ Z DALEKA!!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ta plyta jest na SIS 735. Z instalacja nie ma zadnych problemow. Powiem jeszcze jedno. TRZYMAJ SIE OD NIEJ Z DALEKA!!!! :twisted: To znaczy ze jest taka zla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 To znaczy że gdybym był mądrzejszy jak ją kupowałem to bym jej nie kupił. Ale na szczęście nie mam z nią problemów tak jak inni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Poszukaj wyszukiwarka posty o ECSie :lol: Mozesz sie zdziwic co pisza o niej :mrgreen: Ja znam ja tylko ze slyszenia (na szczescie) Jednym zdaniem : Nie masz problemow i brak Ci emocji ? qp ECSa :lol: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 To znaczy że gdybym był mądrzejszy jak ją kupowałem to bym jej nie kupił. Ale na szczęście nie mam z nią problemów tak jak inni.Ja tak samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Manial niech Cię Bóg chroni przed tą płyta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Spoko ludzie chcialem tylko wiedziec co to za plyta czy jest kompatybilna z Gf2 (bo cos slyszalem ze nie bardzo) no i w ogole, nie mam zamiaru jej kupowac!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Nie przesadzajcie już mi się udało na niej nawet podkręcić proca :D . A z gf2 to raczej jest kompatybilna bo nie słyszałem żeby ktoś miał taki problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ta plyta jest na SIS 735. Z instalacja nie ma zadnych problemow. Powiem jeszcze jedno. TRZYMAJ SIE OD NIEJ Z DALEKA!!!! :twisted: To znaczy ze jest taka zla? Wcale nie jest taka zła. Jest gorsza :P ECS należy omijać szerokim łukiem. A to, że niektórym działają ? - wyjątek potwierdzający tylko regułę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 A co powiecie jesli problem wyglada nastepujaco, jest ta plyta i gf2 mx 400 W windows karta uruchamia sie tylko przy rozdzielczosci 640x480/16, w momencie gdy zmieniam rozdzielczosc na wyzsza, windows przy powtornym ladowaniu resetuje kompa i tak w kolko, gdzie leszy problem, czy karta jest spie...lona, wedlug mnie nie, a wam jak sie wydaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcio Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Ale najezdzacie na tego ECS'a. Same mity kraza o tych plytach. Osobiscie jej nie mialem ale znajomi maja i nie maja zadnych klopotow. A ze sie nie nadaja zbytnio do podkrecania to nie znaczy ze sa takie zle przynajmniej dla tych ktorzy nie bawia sie w overlocking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 kolejny wątek zdesperowanego użytkownika :) sformatuj dyzia i zainstaluj winde i tylkko drivery do grafy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Tylko tyle macie do powiedzenia, zadnych pomyslow, mam przeinstalowac system i dac inne strowniki?... a jesli napisze ze juz tak probowalem i nic to nie dalo to co wtedy....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Tylko tyle macie do powiedzenia, zadnych pomyslow, mam przeinstalowac system i dac inne strowniki?... a jesli napisze ze juz tak probowalem i nic to nie dalo to co wtedy....? Probowales ta grafa na innej plycie ? u qmpla jakiego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Tylko tyle macie do powiedzenia, zadnych pomyslow, mam przeinstalowac system i dac inne strowniki?... a jesli napisze ze juz tak probowalem i nic to nie dalo to co wtedy....? Probowales ta grafa na innej plycie ? u qmpla jakiego ? No wlasnie jeszcze nie probowalem, chce tylko wiedziec czy takie objawy moga stanowic o uszkodzeniu karty graficznej, czy jest to tylko i wylacznie problem danej konfiguracji, lub tez zlych sterownikow,...... wycieczka do kumpla bedzie ostatecznoscia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2002 Nie wydaje mi sie zeby to grafa byla z<span style="color:red;">[ciach!]</span>a ale to IMHO , predzej cos z softem, lub mobo najlepiej jak sprawdzisz na innej plycie, bedziesz wiedzial na 100% ze to grafa zdechla, albo nie (ale dziwne ze sie uruchamia w nizszych rozdzialkach, a dopiero potem resety) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja K7S5A(K7S5AL) miałem zanim kupiłem GA-7VRX.Płytka jest bardzo dobra.Skręciłem na niej 1600XP na 142,7 (CPUFSBkiem spod Wina),na 512Mb DDRu Kingstona i CLAPa na R:170 i P:370 Wynik 3DMark:8179(default-mój rekord).Ale płyta ma wiele mankamentów: masz ok. 50% na trafienie w pełni dobrej sztuki.Ja miałem farta:).Po drugie: Brak kręcenia z biosa,chyba że masz overclockerski :).Apropo kręcenia.Kumpel na tej płycie kręci D1000 na FSB112(idzie mu nawet 124-nie wierzylem,puki nie zobaczylem) i luzik,a na moim Gigabajcie 111 i kicha.To dopiero boli :!: . AAAAaaaaaaa największy,najbardziej wpieniający syf to bios AMI(teraz też go mam i tęsknie za awardem)!Odłączysz jakiś dysk,odpalasz i czekasz......czekasz.......Niby nic,ale na dłuższą metę wkurza.Nie wierze w legędy o niekompatybilności K7S5A.Ja problemu nie miałem z niczym,a testowałem na niej troche sprzętu.Polecam i życze szczęścia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zapomniałem o jednym: ten kumpel co ma K7S5A,ma też Prolinka GF2MX400 64Mb i nic nigdy się nie waliło.Zwykłe bajki.Nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Poczytałem dalej i widze że kupiłeś(albo twój znajomy jakiś ją ma) K7S5A.Miałem taką opcję z K7VZA 3.0.Miałem trefny bios.Upgrade i po problemie.Mogą to też być sterowniki,albo właściciel tej płyty nie miał szczęścia i po płytce.Sprawdź GF-a na AGPx1 i x2,jak pujdzie to nie masz płyty na 2 tygodnie(servis).Jak nie to może lipne sterowniki od SISa.Miałem taki ból z oryginalnymi sterownikami do wbudowanej na K7S5AL dźwiękówki,więc dlaczego nie można mieć zjechanych sterowników od AGP?Ostatecznie sprawdź GF-a u kumpla.Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 co do ecs-ów , to mam k7vza na kt133 i się nie skarżę, ale na drugi raz wybiorę coś innego(czytaj lepszego) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Moja rada jako posiadacza ECSa: jeśli lubisz loterię i bierzesz pod uwagę że jak źle trafisz(tak jak ja) to będziesz miał problemy ze stabilnością, a co do ECS+GF2MX400 to u mnie działa bez problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Kurde, k7s5a powiem jedno, jak każda płyta ECS dobrze trafisz jest jako tako :wink: Zle trafisz to jest żle :P bardzo żle ... Ja trafiłem żle :twisted: A co do kompatybilności tej płyty to na pewno pieprzy się z sblive a z niektórymi gf2 tyż 8) A dla tych co mówią że problemy z ECS-ami to bajki... Wejdżcie na Forum OCworkbench poświęcone ecs :D Porównajcie to sobie z forum takiego np. gigabyte :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja w pracy męczę się z 12 kompami opartymi na tej płycie. Jest to najgorsza płyta z jaką miałem do czynienia, zaraz za nią w kolejniości jest ECS P6bat (miałem, po 2 tyg wymieniłem na zwykłego Acorpa; 2 lata temu). Niektórzy nie narzekaja aż tak bardzo , widocznie trafili na w miarę model... W przypadku tych płyt są bardzo duże róznice w jakości wykonania tych płyt, a co za tm idzie stabilności itd. 2 płyty EC z tej samej fabryki moga znacznie róznic się wydajnościa, stabilnoscia itd. Jesli masz szczęście to kupuj ECS. Jak trafisz na udany model ECS to od razu idź również zagrac w Totolotka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja składam kompy.Często ludzie chcą killera za 2000 blaszek bez monitora.No i co wtedy.Duron,lub Ecs i Athlon.Wybieram drugie i albo mam szczęście i zawsze trafiam dobrą płytke,albo inni mają pecha i trafiają na zrombane.Owszem mam kumpla,który dopiero po dwóch wymianach dostał dobrą płytę(ten koleś od D1000@D1240).Chyba mu się opłacało trochę pokląć i poczekać.A to,że są i zepsute płytki,to prawda,ale czy to napewno aż taka wielka ilość?Apropo Live!'a.Mam go i miałem kiedy ślizgałem się na S5A.Żadnych problemów.(Mam też CLAPa[Creative Labs Annihilator Pro-GF1DDR],który miał nie iść na VZA 3.0-ją miałem przed S5AL-żadnych problemów.).Może i pójde zagrać w totka:)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja składam kompy.Często ludzie chcą killera za 2000 blaszek bez monitora.No i co wtedy.Duron,lub Ecs i Athlon.? A może tak zaproponować im Shuttla, albo nawet juz Mercury :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Ja składam kompy.Często ludzie chcą killera za 2000 blaszek bez monitora.No i co wtedy.Duron,lub Ecs i Athlon.? A może tak zaproponować im Shuttla, albo nawet juz Mercury :D Dokładnie. Zgadzam się z przedmówcą. Z Shuttle'ami nie ma taki problemów jak z ECS. A i podkręcać się da [Athlon XP1500+@1800+(1510MHz)] Co do BIOSów AMI to mi się podobają :-) Możesz wejść, wyjść bez zapisywania danych i nie ma reseta :-) Sys. dalej idzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozer Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 No prawda Mercury lepiej brzmi.Zastanówcie się panowie.Jak mam kupić syf to czy nie jepiej kupić najtańsze na rynku ECS-y(Mercury :wink: ) niż mniej wydajne(bez kręcenia) Shuttle(pisze tu o VZA 3.0 i S5A)? Mają więcej opcji,przyznam,ale i wyższą cenę.ECS K7VZA ver.3.0 dla przykładu kosztuje 220zł(Jak ktoś zna teraźniejszą cenę Shuttle'a na KT133A niech poda-jestem ciekawy).A jak ktoś chce mocniejszą płytę to niech dorzuci drugie tyle i za 460zł kupi GA-7VRX(VRXP ma awarda za najlepszą płytke KT333 na Tom's Hardware).Innych ECS-ów niż VZA 3.0 i S5A/S5AL nie znam i znać nie chce,ale te dwa modele mnie osobiście niczym nie wpieniły.Żadnych błędów z niekompatybilnością nie miały.A co do kręcenia ECS też się kręci - CPUFSB(A1000 poszedł mi na FSB 155Mhz,ale 3DMark tylko na 145Mhz) lub odpowiedni bios(o tym pisałem wyżej).Shuttle'a nigdy nie miałem.Jak ECS by mnie zawiódł to pewnie kupowałbym je. Odbijając od tematu: ZNA KTOŚ NUMERY SERII DOBRYCH DO KRĘCENIA ATHLONÓW XP 1600+? JAK TAK TO PROSZĘ O PODANIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 3 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2002 Po tym co ja mam z tą płytą to już nigdy nie polece ECS-a nawet największemu wrogowi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...