Skocz do zawartości
Bull_Byk

Problem Z Kompem Być Może Z Zasilaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Sorka ze tutaj ale nie mialem pomyslu do ktorego dzialu dac problem. otóz mam problem z komputerem wujka. Komputer podczas pracy w roznych momentach sam sie wyalcza rownoczesnie caly czas pika glosnik. glosnik pika do momentu az odlaczy sie zasilanie. nie wiem czym to jest spowodowane. myslalem ze to cos z pamieciami robie skan memtestem a tam setki(tysiace bledow) potem zagladnalem do srodka obudowy stwieridzilem ze kosci za zakurzone odkurzylem i rzeczywisice pomoglo jesli chodzi o bledy ale niestety nie rozwiazalo glownego problemu. skanowania pamieci nie moglem skonczyc bo znowu sie wylaczyl i pikanie. karta graficzna jest nowka ale problem wyskoczyl juz przy starej. moze ktos ma pomysly co sie dzieje?? Dodam ze procek Barton 3000+ plyta gl Abit Nf7-S2 ramy 512 DDR Kingston 400mhz zasilacz 350 ale nic firmowego chodz napieca sa w normie caly czas jak sprawdzam. Co moze byc tego przyczyna ze ciagle sie wylacza??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegrzanie procesora?

hmmm wiesz procesor nie wychodzi ponad 67-68 stopni tak 3 lata dzialal nic sie nie dzialo;/

PWM temperature pokazuje ok65-70 stopni co wydaje mi sie dosc duza wartoscia(nawet jak obudowa jest otwarta)

System temperature to ok 58-62 stopni ale nie wiecej

poza tym w BIOSie wylaczylem zabezpieczenia resetujace kompa przy zbyt duzym przegrzaniu ;/

Edytowane przez Bull_Byk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym mial sprawny miernik to bym sprawdzil ;p bo moj niesprawny pokazuje 160 V na Molexie ;p

Czy to ze FSB jest ustawione na 166MHz a pamiec sa taktowane 200Mhz moze miec jakis wplyw?? chociaz do tej pory nie mialo.

Edytowane przez Bull_Byk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pożycz inny i nie każ nam wróżyć z fusów, bo takie tematy są bez sensu.

chodziło mi bardziej o sugestie na czym mam sie skupic i czego szuakc a gdzie nie mam grzebac. wnioskuje wiec ze mam sprawdzic napiecia??

a tak z ciekawosci jest mozliwe ze w trakcie dzialania zasilacz ma taki chwilowy spadek po czym znow wraca do normy(ale np moze to powodowac wylaczenie/reset kompa) ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi