Bull_Byk Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Sorka ze tutaj ale nie mialem pomyslu do ktorego dzialu dac problem. otóz mam problem z komputerem wujka. Komputer podczas pracy w roznych momentach sam sie wyalcza rownoczesnie caly czas pika glosnik. glosnik pika do momentu az odlaczy sie zasilanie. nie wiem czym to jest spowodowane. myslalem ze to cos z pamieciami robie skan memtestem a tam setki(tysiace bledow) potem zagladnalem do srodka obudowy stwieridzilem ze kosci za zakurzone odkurzylem i rzeczywisice pomoglo jesli chodzi o bledy ale niestety nie rozwiazalo glownego problemu. skanowania pamieci nie moglem skonczyc bo znowu sie wylaczyl i pikanie. karta graficzna jest nowka ale problem wyskoczyl juz przy starej. moze ktos ma pomysly co sie dzieje?? Dodam ze procek Barton 3000+ plyta gl Abit Nf7-S2 ramy 512 DDR Kingston 400mhz zasilacz 350 ale nic firmowego chodz napieca sa w normie caly czas jak sprawdzam. Co moze byc tego przyczyna ze ciagle sie wylacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Przegrzanie procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) Przegrzanie procesora? hmmm wiesz procesor nie wychodzi ponad 67-68 stopni tak 3 lata dzialal nic sie nie dzialo;/ PWM temperature pokazuje ok65-70 stopni co wydaje mi sie dosc duza wartoscia(nawet jak obudowa jest otwarta) System temperature to ok 58-62 stopni ale nie wiecej poza tym w BIOSie wylaczylem zabezpieczenia resetujace kompa przy zbyt duzym przegrzaniu ;/ Edytowane 31 Maja 2007 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 Temperatury bardzo wysokie. Zmien paste, wyczysc chlodzenie. A co do napiec to rozumiem, ze sprawdzales miernikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2007 (edytowane) jakbym mial sprawny miernik to bym sprawdzil ;p bo moj niesprawny pokazuje 160 V na Molexie ;p Czy to ze FSB jest ustawione na 166MHz a pamiec sa taktowane 200Mhz moze miec jakis wplyw?? chociaz do tej pory nie mialo. Edytowane 1 Czerwca 2007 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No to pożycz inny i nie każ nam wróżyć z fusów, bo takie tematy są bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 No to pożycz inny i nie każ nam wróżyć z fusów, bo takie tematy są bez sensu. chodziło mi bardziej o sugestie na czym mam sie skupic i czego szuakc a gdzie nie mam grzebac. wnioskuje wiec ze mam sprawdzic napiecia?? a tak z ciekawosci jest mozliwe ze w trakcie dzialania zasilacz ma taki chwilowy spadek po czym znow wraca do normy(ale np moze to powodowac wylaczenie/reset kompa) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zartujesz czy serio pytasz? A jak to mozliwe, ze komputer pobiera raz wiecej, a raz mniej pradu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...