P3ch Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Przepraszam że zakładam temat , ale jedynie co znalazłem to na temat przepustowości ale chodzi mi jedynie co tak naprawde daje ten tryb, i jeszcze jedno pytanie czy powinienem instalować Intel Matrix Storage z góry dziekuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Advanced_Host_Controller_Interface to nic innego jak zewnetrzny kontroler potrzebujacy sterownikow producenta co do intelowskiego matrixa powstal w celu poprawienia wydajnosci raid0 i raid1 a czy warto go uzywac ocen sam przegladajac testy ... Changing RAID’s Rules - Intel’s Matrix RAID Storage Technology Intel's MatrixRAID Examined Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) AHCI daje NCQ i Hot Swap - eSata - jakies takie fiutursy :) - dla dysków SATA II - a czy daje wiekszego 'kopa' nie wiem - ale uzywam ... Edytowane 1 Czerwca 2007 przez ernik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 P3ch@ postaw maciez/dysk na matrix'sie i niczym wiecej sie nie przejmuj ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...