win32 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Witam :) Od kilku dni jestem posiadaczem notebooka HP pavilion DV 6373ea . Wszystko działa znakomicie ,jednak mam mały problem z programem NHC. Dotychczas miałem della C610 , i używałem dedykowanego programu do monitoringu CPU itp , a co za tym idzie jestem początkującym użytkownikiem NHC i prosił bym o małą pomoc :) A teraz problemy: #1 nie działa funkcja zmiany mnożnika i zasilania CPU. Wszystko jest na szaro i nie można nic zmienić . Dodam że przy wyborze planu zasilania w OS, prędkość CPU też się nie zmienia. Gościu z HP twierdzi że w tych cpu nie ma dynamicznego zegara, bo przy zmianie były piski i wibracje... LOL . Procek to Core2 T5500 2x 1.66 #2 Analogiczna sytuacja jest z power mizerem dla karty NV, też nie mogę nic zrobić. GPU to GForce GO 7400 128 MB generalnie gnębią mnie te dwa problemy , poza tym NHC wszystko pokazuje (temperatury , baterie). Zastanawiam się czy to nie ma związku ze skryptami ACPI , jednak nie znalazłem nic dla mojego modelu laptopa. Może ktoś mógłby pomóc ? w sumie to wszystko , może na koniec jeszcze konfig laptopa: CPU : Core2 Duo T5500 2x 1.66 GHz RAM : 1024 MB DDR2 667 MHz GPU : GForce Go 7400 128 MB HDD : WD 160 GB SATA OS: Vista H.P Pozdrawiam. Edytowane 1 Czerwca 2007 przez win32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...