Skocz do zawartości
w3maniak

Baza Danych W C++

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mianowicie do Was małą prośbę. Jeżeli ktos potrafi napisać, lub posiada program w C++ umożliwiający wprowadzenie kilku (np osób i adresów)danych, zapis ich do pliku,odczyt danych z pliku i wyszukiwanie danych(np po rekordzie) prosiłbym o umieszczenie kodu źródłowego. Potrzebuje pilnie na najpozniej wtorek.

Lub, jeżeli ktoś zna sie na C++ mógłby mi pomóc zmodyfikować obecną wersję programu(załacznik) bylbym wdziezcny.

Wiem ze kod wygląda jakby go ktoś pisał po pijaku. Interesuje mnie aby menu wyboru bylo zastapione prosta intrukcja wyboru, typu:

1.Szukaj 2.Wprowadź itd. Oraz żeby poprawić błędy i maksymalnie go uprościc. Jezeli ktos potrafi bardzo prosze o pomoc.

W zalaczniku kod źródłowy.

1.txt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn że tego koda też nie Ty pisałeś? :D

Nie, nie jestem na etapie pisania takiego menu, i go nie czaje i musze go zastapic. Wiec jesli wiecie chociaz z jakich instrukcji skorzystac, jakis zarys, przykład,link to bardzo prosze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że to niby trudne jest? W tym pliku co podałeś widzisz że struktury użyto. Logicznym jest że Ty też musisz to zrobić. Poczytaj jak się zapisuje / odczytuje takie struktury(podpowiedz fwrite, fread).

Poza tym mnie to też wygląda na zadanie domowe :| Więc votepunkty && voteclose :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoją drogą.. jeśli nie wiesz jak wykorzystać funkcje getch() i parę ifów na krzyz aby zrobić proste menu z wyborem to myślę że zapisywania i wyszukiwania tez nie zrobisz...

mam taki program, pisałem go na pierwszym roku... ale możliwościami wyprzedzał programy innych studentów z roku o 2 lata świetlne.. więc raczej Ci go nie dam żebyś sobie krzywdy nie zrobił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi