w3maniak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Witam, mam mianowicie do Was małą prośbę. Jeżeli ktos potrafi napisać, lub posiada program w C++ umożliwiający wprowadzenie kilku (np osób i adresów)danych, zapis ich do pliku,odczyt danych z pliku i wyszukiwanie danych(np po rekordzie) prosiłbym o umieszczenie kodu źródłowego. Potrzebuje pilnie na najpozniej wtorek. Lub, jeżeli ktoś zna sie na C++ mógłby mi pomóc zmodyfikować obecną wersję programu(załacznik) bylbym wdziezcny. Wiem ze kod wygląda jakby go ktoś pisał po pijaku. Interesuje mnie aby menu wyboru bylo zastapione prosta intrukcja wyboru, typu: 1.Szukaj 2.Wprowadź itd. Oraz żeby poprawić błędy i maksymalnie go uprościc. Jezeli ktos potrafi bardzo prosze o pomoc. W zalaczniku kod źródłowy. 1.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 toż to przecie normalne zadanie domowowe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 tzn że tego koda też nie Ty pisałeś? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w3maniak Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 tzn że tego koda też nie Ty pisałeś? :D Nie, nie jestem na etapie pisania takiego menu, i go nie czaje i musze go zastapic. Wiec jesli wiecie chociaz z jakich instrukcji skorzystac, jakis zarys, przykład,link to bardzo prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Że to niby trudne jest? W tym pliku co podałeś widzisz że struktury użyto. Logicznym jest że Ty też musisz to zrobić. Poczytaj jak się zapisuje / odczytuje takie struktury(podpowiedz fwrite, fread). Poza tym mnie to też wygląda na zadanie domowe :| Więc votepunkty && voteclose :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 swoją drogą.. jeśli nie wiesz jak wykorzystać funkcje getch() i parę ifów na krzyz aby zrobić proste menu z wyborem to myślę że zapisywania i wyszukiwania tez nie zrobisz... mam taki program, pisałem go na pierwszym roku... ale możliwościami wyprzedzał programy innych studentów z roku o 2 lata świetlne.. więc raczej Ci go nie dam żebyś sobie krzywdy nie zrobił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...