Skocz do zawartości
wassyl

Prosze O Pomoc W Wyborze Sprzetu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W poniedzialek wybieram sie do sklepu i oto co planuje zakupic (podaje ceny z lokalnego sklepu. Wiem, ze w sklepach internetowych byloby taniej, ale trzeba dluzej czekac, placic za przesylke no i ewentualne problemy z reklamacja):

Dual Core E2160 369 zl

Elixir 1GB 800mhz 140 zl

HDD samsung 250GB SATAII 222 zl

Chieftec 02-B-B-B 400W 394 zl

Galaxy 8600GE 595 zl

No i zostaje plyta glowna, niestety im wiecej czytam tym wiekszy mam metlik w glowie. Chcialbym, zeby procesor poszedl na 2,8 - 3GHZ. Cena jest rowniez dla mnie wazna (oczywiscie im taniej tym lepiej). Calosc chcialbym zamknac 2100 - 2200 zl. Ktora z ponizszych plyt wybrac:

- Gigabyte n650sli-DS4 465 zl

- Asus P5B 375 zl

- Asus P5B-E 455 zl

- Gigabyte 965P-S3 378 zl

- MSI P35 Neo-F 477 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO MSI, chyba że Ci na RAiDzie zależy to AB9, P6N SLI FI.

Weź 8600GT Palit Sonic (ewentualnie Galaxy 8600GT, ale jak umiesz modowac). Wysoko taktowane pamięci w 86xx dużo nie dają, więc zaoszczędzoną kasę na GE dołóż do pamięci, polecam kingston. Najlepiej 2x1GB 667Mhz Cl5, celuj w Elpidę.

Jeszcze jedna uwaga, może zamiast 8600, weźmiesz 7900GS od Palita (Sonic) lub Galaxego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpusc sobie lepiej tego galaxy i kup palita sonica i do tego evercoola turbo. Posmarujesz troszke ołówkiem i wyniki beda o wiele lepsze od tego 8600ge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi