Gość hooded man Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 (edytowane) http://www.creative.com/products/product.a...16642&nav=2 Tworze ten temat w celu dodawania informacji na temat tej karty. Narazie jst tylko wersja expresscard. Na 90% nie powstanie wersja dla PCMCIA Mozliwe ze Creative zmieni zdanie. Dla mnie to jakis joke, ze dla PCMCIA nie mozna zrobic teog tak samo albo i lepiej. Prawdopodobnie jak rynek sie nasyci (wymuszona zmiana laptopa) wersja expresscard, Creatice wypusci wersje PCMCIA, ale kto ich tam wie. Czytalem gdzies ze spolecznosc userow Audigy mocno przyparla Creative do sciany petycjami, rzadaniami i grozbami i alchemy ma sie pojawic dla visy z pelna obsluga Audigy. Przynajmniej takie mialo byc oficjalne oswiadczenie Creative Ja bym z miejsca kupil X-Fi Xtreme Audio Notebook jak by tylko byla wersja PCMCIA :-| ...zawiedziony jestem :wink: Edytowane 2 Czerwca 2007 przez hooded man Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 A ja sie ciesze, w koncu porzadna karta audio do lapka na pci express. Producenci beda odchodzic od starszego typu zlacza PCMCIA i moim zdaniem jest normalna kolej zeczy. Jesli popyt (zainteresowanie) na te karte bedzie spory, wowczas moze creative zdecyduje sie wypuscic wersje na pcmcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 I ja czekam ;] Jakby ktoś miał linki (jak się pojawią) to proszę podawać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 to czekamy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Hmm... na razie do kupienia tylko w Japonii a od września w Polsce ;oooo a waży tylko 34 gramy (LOL) ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 U skosnych kosztuje w przeliczeniu 275, kupilbym nawet dzisiaj tylko nigdzie nie moge znalesc sklepu online zeby to wyslali do nas. Jesli sa jacys chetni i mozna sie zrzucic na jakas wieksza paczke, wtedy taniej wyjdzie, bo watpie zeby w takiej cenie pojawila sie u Nas :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 trzeba trochę poczekać aż trafi na ebay USA. A większa paczka to nie jest dobry pomysł - cło i podatek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Hmmm... na ebayu już się pojawił X-FI <<< LINK >>> . Szkoda, że tylko Service: to United States - łącznie wychodzi jakieś 390zł. Myślę, że jak się pojawią normalnie w sprzedaży cena oscylować będzie gdzieś w granicach ~ € 100 ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 Jesli bedzie do 400 to jeszcze spoko, chociaz sie nie zdziwie jak zobaczymy 600 na liczniku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 (edytowane) Ok, mam info z pierwszej reki: X-Fi Xtreme Audio Notebook będzie kosztować 299PLN brutto. Dostępna od połowy czerwca 2007, 2 letnia gwarancja. Jak dla mnie - rewelacja. edit. sory za posta pod postem. Edytowane 13 Czerwca 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Podaj namiary na sklep lub dystrybutora, ile sztuk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Hehe nie tak predko, na razie to tylko info od Creative'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Hehe nie tak predko, na razie to tylko info od Creative'a ;)Bedziesz rezerwowal to sie pisze :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 express card czy pcmcia? warto w ogóle myśleć o zmianie z ZSa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Tylko EC. Gdybym mial w lapku PCMCIA i posiadal Audigy2 to na pewno bym nie zmienial. Jesli mialbym w planach kupno nowego, czy tez sprzedaz obecnego laptopa i zakup nowej maszyny - zdecydowanie X-Fi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 jak dla mnie wada jest brak adaptera 5.1 /7.1 w zestawie... Ciekawe kiedy bedzie dostepny ten kabelek i w jakiej bedzie cenie. Do tego czasu odpuszcze sobie ta karte :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Yyy brak? Kurde, az sprawdzilem i faktycznie. A to jest lipa musze powiedziec. W Audigy2 byl taki dzyndzel <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ja tam chce mieć w końcu dźwięk z prawdziwego zdarzenia i mam już odłożone ojro na tą kartę, także niech się tylko pojawi ;]]]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 jak dla mnie wada jest brak adaptera 5.1 /7.1 w zestawie... Ciekawe kiedy bedzie dostepny ten kabelek i w jakiej bedzie cenie. Do tego czasu odpuszcze sobie ta karte :/ Yyy brak? Kurde, az sprawdzilem i faktycznie. A to jest lipa musze powiedziec. W Audigy2 byl taki dzyndzel <_< Przeciez jest dzyndzel. http://www.fcenter.ru/images/whatnew/2007/jan/11/ces12_4.jpg BTW ja sie nie podniecam, pewnie nic ciekawego, jeszcze bedzie trzeba viste, stery z softem 500mb z tego 100mb zaladowane w pamieci. W newsie "X-Fi Crystalizer przywraca szczegółowość i dynamikę brzmienia utraconą podczas kompresji plików do formatu MP3 i DivX" przeciez mi sie smiac chce jak ludzie nabierają sie na takie marketingowe chwyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 (edytowane) Akurat w Viscie to sie X-Fi gryzie, juz nawet nie pamietam z jakiego powodu, w kazdym razie bylo wielkie halo jak oznajmili ze trzeba bedzie jakimis dziwnymi sposobami robic zeby gralo. A poza tym powiedziane ze NIE MA W ZESTAWIE, a nie nie ma W OGOLE. Na stronie Creative jasno pisze co jest w pudelku : http://pl.europe.creative.com/products/pro...16642&nav=2 edit. Tez bym sie nie podniecal gdybym mial PCMCIA w lapku i Audigy2, a tak to w koncu bedzie dobry jakosciowo dzwiek. Edytowane 14 Czerwca 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 a ja nie wiem czy im przypadkiem wersja na USB nie wyjdzie lepiej niz ta na expresscard... jezeli karta by miala male gabaryty to juz chyba wygodniej miec na usb (np. w postaci takiej jak x-mod - bajka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 A niby czemu wygodniej? I po co na USB skoro mozna miec na EC, nic praktycznie nie wystaje i w sumie nie trzeba tego ruszac nawet wkladajac lapka do torby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Kurde no... ;o Dziś jakby nie patrzeć połowa czerwca. Myślicie, ile tak na oko będzie ważyć całe opakowanie? ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Ja stawiam ze pojawia sie po weekendzie...tak bym chcial przynajmniej ;) A ile moze wazyc? Audigy2 ZS pelen komplet razem z kartonem wazy 406 gramów, obstawiam na ciut mniej bo nie ma tej przejsciowki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Ja stawiam ze pojawia sie po weekendzie...tak bym chcial przynajmniej ;) A ile moze wazyc? Audigy2 ZS pelen komplet razem z kartonem wazy 406 gramów, obstawiam na ciut mniej bo nie ma tej przejsciowki.ciekaw jestem w jakis posob bedzie mozna nabyc ten kabelek..moim zdaniem to wielki bez sens sprzedawac karte bez kabla. Żydzi po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Generalnie mi ta przejsciowka do szczescia nie potrzebna, bo bede miec podpiete 2.1, ale pelna zgoda ze brak mozliwosci podpiecia zestawow 5.1 przy takiej karcie to po prostu pomylka. Bylem pewien ze tak, jak w Audigy2 bedzie to w zestawie. Inna sprawa, ze moze wlasnie dzieki temu cena jest bardzo przystepna. A2 kosztowalo duzo wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Ja również mam 2.1 więc nie ubolewam, aczkolwiek przychylam się do w/w zdań + również uważam, że przez to może karta będzie tańsza (aczkolwiek nie mówmy hop;s ). Na tym linku z ebaya co dawałem wcześniej widać, że kabel był. Dodatkowo na stronie creative'a przeczytać można, że: Opcjonalny moduł gniazd wyjściowych 5.1 / 7.1 umożliwia miksowanie stereo do wielokanałowego dźwięku przestrzennego i podłączenie karty do zestawów aktywnych głośników surround. Edytowane 15 Czerwca 2007 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hooded man Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 mi jest wygodnej jedak wypiac kabel usb niz karte i jeszcze zeby nie zwalic nic to sie powinno "bezpiecznie usunac sprzet" Wiem bo mam Audigy2ZS i bardziej wygodniej by mi sie uzywalo wersji na USB ale pod warunkiem ze bedzie to na zasadzie x-moda czyli praktycnie troche grubszy kable USB ;) a nie na zasadzie calej puszki wielkosci modemu kablowego :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 No ja Audigy2 tez mialem i NIGDY nie wyciagalem jej przez "usun bezpiecznie sprzet" i nigdy nic sie nie zwalilo, a poza tym taki "zwis" na kablu USB jedt mniej poreczny. O ile w domu to nie robi roznicy, to wszedzie "w trasie" duzo wygodniejsze jest jednak rozwiazanie na EC/PCMCIA. Mam pare syfu od Creative'a aktualnie w domu w tym Xmoda i A2ZS i to drugie bez porownania lepiej sie prezentuje (wielkosc/porecznosc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esper Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 hym moze i lepiej sie prezentuje moze i mniejsze oraz nowsze ale audigy 2 nx tez ma 7.1 jest na usb, i jesli ktos ma w miare przyzwoita karte wbudowana,a potrzebuje czegos dobrego raczej tylko w domu, to uwazam ze lepsze usb,mozna to postawic gdzie sie chce,jest pilot i chyba nie gra az tak zle? a EV i pcmcia moze lepiej zachowac na cos innego? w koncu ono jest jedno a usb kilka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...