NoAim Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) przecież DAC masz w głośnikach i to przyzwoity i co za kartę masz się nie liczy jak używasz spdifaOwszem masz rację w przypadku gdy źródłem dźwięku jest film z dolby lub gra, wtedy dźwięk dekodują zetki, rzecz w tym że słucham też muzy sporo i brzmi ona dużo lepiej z karty kreta niż z realteka (zetki mają stereo w pupie dekodują tylko dolby i dts, dźwiękiem stereo zajmuje się karta) a nie chce mi się za każdym razem przełączać kabla dlatego pytam jak zmusić kreta by "przepuszczał" mi dźwięk 5.1 obstawiam brak encodera ?Mógłbyś rozwinąć co Ci chodzi po głowie dokładnie? Bo bawię się z tym już 2 dni i mnie to wpienia powoli... a każdy pomysł dobry :wink: Pozdro. //Edit Poradziłem sobie, jak by ktoś miał taki sam problem to niech szuka takiego małego dodatku do sterów: Creative X-Fi Dolby Digital Live. Edytowane 9 Maja 2009 przez NoAim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryswklatce Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 witam, widze tu same pozytywne opinie na temat tej karty. ja niestety mam problem - spora latencje na wejsciu line in i to przy samym monitorowaniu. wie ktos czy da sie cos z tym zrobic? asio nie dziala z ta karta. slyszalem, ze wersja 2.7 dziala, niestety nie u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...