Skocz do zawartości
bruce

jakimi kablami laczycie wzmachol/amp. z kolumnami???

Rekomendowane odpowiedzi

bo: albo nieznasz sie na rzeczy, albo nigdy nie słuchałeś muzy z dobrego sprzętu  a poza tym gdyby te kable nic nie dawały to jaki debil wydawałby 500pln za 1m kabla  :twisted:

Dobry sprzet to raczej mam, a rozpatrywalem to jako elektronik/elektryk niz jako audiofil. Wele osob daje sie nabierac na kable, a tak naprawde roznica jest tak minimalna, ze nawet pomiarami nie da sie jej zweryfikowac. Placenie powyzej 50zl za 1mb kabla uwazam za idiotyzm....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem nie ma senu kupowac firmowych kabli do kompa,nawet jak ktos ma dobra karte dzwiekowa. komputer na tyle dobze psuje sygnal ,ze nawet srebrne kable za 6000zl za metr mu nie pomoga. ja posiadam tak zwany sprzet audiofiski  i roznica dzwieku midzy zrudlem z kompa  a kapaktu jest olbzymia.

Przepraszam, a na jakiej karcie dzwiekowej to porownujesz ? Bo jesli na tym sowim SB Live to nie rob sobie zartow. A jesli jak przypuszczam na innej karcie, to powiedz jaka karta i jaki odwarzacz cd ?

uzywam tej karty co w podpisie , a kompakt to pioneer pd-705 .nie wieze ze nawet drogie karty moga sie zblizyc do dobrych kompaktow roznica jest zbyt duza pomiedzy moja karta a kompaktem , wlepszych kartach rozwiazania technologiczne nie roznia sie az tak bardzo,jedynie duza roznica to dodatkowe wyjscia na glosniki, ale jak powszechnie wiadomo to im wiecej glosnikow tym dzwiek stosunkowa gorszy(jakoscl).

No jesli sie poruszamy na plaszczyznie wiary, to co ja moge... Jesli ja widze roznice miedzy jedna karta a druga, na jakis dupiatych sluchaweczkach za 100zl, to co dopiero mowic o glosniakach ? Naprawde, jak bedziesz mial okazje to sobie kup cos w klasie Audigy 2 (jesli jestes z NIMI ;)) i sobie porownaj. Jakby roznica byla tylko ilosc wyjsc, to ja ciagle bym sie zabawial na SB 16.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi