IGI Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Wspominałem już w temacie o aparacie do 600 zł że zakupiłem na allegro canona s1 is ... Aparaty miały być w bdb stanie z jedynie pogiętym pierścieniem na obiektywie. Pierwszy który doszedł miał martwe (hot?) pixele na matrycy, choć fotki robił nie najgorsze. Odesłałem dostałem drugi, jednak ten ma małe 2 ryski na obiektywie i na 10 X zoomie jest coś nie tak z ostrością. Ostre jest tylko na centralnym planie a dookoła jest wszystko rozmazane, no i lampa mu się ciężko zamyka ... Teraz mam pytanie czy to normalne z tym zoomem? (chyba nie poprzedni tak nie robił) zdjęcia robione na auto więc nic nie jest przestawione. Czy jestem przewrażliwiony ? - chodzi o hoty/martwe - sprzedawca twierdzi że ten który odesłałem jest super i nie ma wad o których napisałem ! Pytanie 3 czy powinienem żądać zwrotu kosztów wysyłki, bo o ile za pierwszym razem powiedzmy że mógł być przypadek z aparatem to za drugim razem wysłanie uszkodzonego to już przegięcie ... Tutaj katalog z przykładowymi zdjęciami. Nie są to żadne artystyczne, po prostu testowałem aparaty. http://www.zsti.elblag.pl/~igi/canon/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Akurat celowanie z maksymalnym zoomem w monitor to troche kiepski pomysł, natomiast na fotce ze sklepem wyraźnie widać ze poza centralnym miejscem w kadrze reszta jest tragicznie rozmyta. Reklamacja i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...