dragongc Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 :D Wiem ze moj temat moze wywolac mala burze, ale co tam:-) Stoje przed problemem zakupu plytki i bedzie to jedna z tych dwoch :-) Obydwie plytki maja dla mnie wady i zalety wiec nie wiem na ktora sie zdecydowac.(Juz widze ta mine wszystki maniakow walajaca bierz RDA+ to qult i takie tam, ale szczerze wydaje mi sie ze taki duzy popyt na ta plytke jest tez ze wzgledu na cene i jest ona troche przereklamowana:-) Przedstawie co mi brakuje w tych dwoch plytkach i moze ktos przedstawi sowej argument i w ten sposob pozowli mi to dokonac konkretnego wyboru:-) Abit Bark otowrow wokol podstawiki (slaba instalacja bloczka) Slyszalem o problemach z bios-em Grzeje sie(zreszta jak kazda-trzeba poprawiac) Cena(Epox jest z deka tansz) RDA+ Brak Serial ata Brak Raid Brak wyjscia cyfrowego(ale to nie jest az tak wazne dla mnie-moj zestaw kina domowego to stara sprawdzona diora i 4 kolomny;-) Jak wyzej, grzeje sie. Fakty Z abitem mam juz doczynienia od dawan praktycznie mailem z 5 plyt i z kazda nia bylo zadnych problemow (miame tez inne ale nie zawsze bylo tak rozowa {ECS:-)}). Wszyscy Chwala Epoxa za super O/C ale nie slyszlem prawei nic na temat innych plyt z chip-setem Nvidia (jesli kots ma ABITA NF7-S to porsze o kontakt) No to tyle moich wypocin. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Poza tym jesli mogli byscie podac za ile kupiliscie RDA+ lub NF7-S i gdzie (Wawa i Internet) byl bym bardzo wdzieczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja przynajmniej kierowalem sie cena i APU :) co do ABITa to lakomy kasek ale do OC jednak lepszy Epox :) co Serial ATA to przebolec mozna bo narazie watpie aby ktos posiadal takowy dysk a zanim wejdzie w zycie to wiele sie zmieni - no chyba ze ABIT posiada konwerter SATA to ATA (ale obawiam sie ze trzeba za to doplacic ok 100 zl). Epox ma wyjscie SPDIF ale na mobo w postaci pinow - mozna dokupic zlacze albo wykonac samemu (tak mi sie wydaje). Jak dla mnie obydwie plyty sa OK - co do BIOSu to napewno jest poprawiona wesja dla ABITa - Epox juz rozwiazal ten problem dawno :) Co do ABITa to ja ciagle pamietam BE6 v2 i zwalone kondensatory wiec jakos mnie odstrasza ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 :D Moze ktos cos jeszcze doda ?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Też miałem podobny dylemat tyle że NF7 vs 8RDA, wziąłem Epoxa z dwóch powodów (dla mnie ważnych): 1. Chodzi na FSB200 - czytałem prawie wszystkie testy NF7 i w żadnym nie chodziła na FSB200. 2. Poprzednie płyty ABIT'a (KX7, KD7) były bardzo awaryjne (chociaż miałem KT7A-RAID, mam KT7-RAID i nie ma z nimi problemów) Jeżeli byłyby dostępne, gdy kupowałem 8RDA+ to pewnie bym ją wziął tylko dla samej zintegrowanej sieciówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dns Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/136-83.....tutaj masz porownanie wszystkich (prawie) na nf2......caly artykul sklada sie z chyba 5 czesci, z ktorych kazda zawiera opis kazdej z testowanych plyt...a ten link to podsumowanie wszystkiego......pozdro!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Hehe Przeczytalem ten artykul i wlasnie przez niego mam taki dylemat :-) Te dwie plyty dostaly tam podobne noty. :-) ehhh "..co to robic misie nie chca jesc:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 ja mam abita nf7, plytka jest extra niezle sie kreci jak narazie wiec nie narzekam, pozatym ilez mozna czekac na tego epoxa niegdzie go nie ma :( :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 ja mam abita nf7, plytka jest extra niezle sie kreci jak narazie wiec nie narzekam, pozatym ilez mozna czekac na tego epoxa niegdzie go nie ma :( :DGdzie kupiłeś? Też szukam tylko ze NF7-S Limerro: Abit przejściówki SATA->ATA dodaje GRATIS (u ASUSa trzeba za nie płacić) BTW: ABIT wyciąga fsb225synchro bez moda, a co awaryjności wcześniejszych płyt: :?: pozdrav Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...