RySiOtm Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 mam problem z plyta glowna w kompie mojej girl... mianowicie ma ona KT6V i Semprona 2600 lub 2800+ (nie pamietam). Po aktualizacji biosu plytka wykrywa procka jako Semprona 1000 MHz. FSB jest ustawione na 100 MHz reszta na auto... po przestawieniu FSB na na wieksze zwieksza sie czestotliwosc proca. po przestawieniu FSB na 280MHz wykryl normlanie procka jako 2800, ale nie chcial wlaczyc sie windows... zrestartowalem kompa i czarny ekran... Tylko reset biosu i znow wykrywanie jako 1000MHz. Moglby mi ktos pomoc? Podam tez dane z CPU-z: Czestotliwosc 1004.6MHz (skacze od czasu do czasu na 1004.7MHz) Voltage 1.584V Multiplier x10.0 BUS Speed 100.5MHz Rated FSB 200.9MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ustaw FSB na 200 i napięcie na 1,6. Powinno być ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RySiOtm Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 dzieki. jutro sprawdze... a fsb bedzie takie samo jesli to sempron 2400+? bo za cholere nie moge sobie przypomniec jaki to byl (nigdy nie zwracalem na to uwagi) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Drobna pomyłka z mojej strony, semprony miały standardowo FSB 166MHz. Powinno być ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RySiOtm Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ok dzieki wielkie :) dziala juz normalnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...