Skocz do zawartości
powabny

GF4 MX440 - tylko radiator?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Spaliłem karte i muszę szybko kupic nową . Jedyne modele jakie są obecnie w moim zasiegu to 4MX (ok 300zł).

Konkretnie zastanawiam sie nad GF4 MX440 Gainward PowerPack! Pro/600 TV. Mniejsz o jego możliwości, znacznie bardziej martwi mnie chłodzeniet tej karty. Jest ona wyposażona tylko w radiator. Wiem ze w chłodzeniu gra on pierwszo planową role ale spaliłem już jedna karte i jestem przewrażliwiony. Jak sądzicie sam radiator wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. a Radeon 9000 :?: tez w zblizonej cenie :!:

2. jak nie podkrecasz to styknie (skoro kilku producentow taki zaklada i daja gwarancje to chyba wiedza co robia), jak podkrecasz to daj jakis wentylatorek - na firmowy radiator zmiesci sie 50x50x10/15

PS

albo zrob cos podobnego do tego http://www.slapps.com/review/gf3ti200_page1.htm (chodzi o umieszczenie wentyla a nie o WC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obawy !!!

Miałem taką kartę (dość krótko ale jednak) i bez dodatkowego chłodzenia (sam radiator !!!) kręciła się do 300@550 (rdzeń@pamięć).

To w swojej klasie (mowię o GF4MX) najlepsze karty !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dzieki za rady :D :D :D

Do radeona jakoś nie moge sie przekonać. Z firmą prolinki nie chce mieć już nic wspólengo (jedna lipna karta mi wystarczy).

Troche niepokoi :lol: mnie wypowiedź Fighta "dość krótko", mam nadziej ze to nie z powodu jej (karty) przepalenia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten trick ze stara karta pci jest wypasiony, tyle ze zre TRZY sloty!

a tam - zawsze mozesz dac wentylator 60x50x15 wtedy tylko 2 PCI (a dokladnie 1.5 PCI wiem bo przymierzalem) - zakladajac ze typowy wentyl 50x50x10 (takie sa na grafikach) ma wydajnosc ~9CFM a typowy 60x60x15 ma wydajnosc ~18CFM to i tak mozna go puscic na jakies 7V zeby mial zblizona wydajnosc do tego firmowego na 12V - i masz cisze bo po 1. 60 obracaja sie wolniej niz 50, po 2. spowolniony obraca sie jeszcze wolniej

tylko trzeba wykoncypowac ;) dobre rozmieszczenie wentyla zeby jego srodek byl w innym miejscu niz srodek tego firmowego - mysle ze nie musze wyjasniac dlaczego (najwiekszy przeplyw powietrza w wentylatorach jest najblizej brzegow - na srodku jest 0CFM) - jest takie fajne slowo mimosrodowo i ono wyjania o co biega :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Prolinka, Ja go mam i jest spoko, na tym sprzecie co w podpisie wyciagam ponad 6000 w 3dmarku2001se. Spoko chodzi na 320/500. Za taka cene jest super karta. Tylko to jest pelny mx440, nie bierz z SE bo to sa kichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem tak ze za ta cene ~ 300 to jeli kupisz jaiegos gf 4 mx 440 to jestes nei powazny przeciez tyle było o tym ze r 9000 jest lepszy pod kazdym wzgledem a ty sie zasłaniasz ze nie masz przekonania do ati bzdury !!!!! i tyle ja miałme mx 440 od dream i zaminiełem to na całe szczescie ..luknij na moje wyniki i moze sie jednak przekonasz do ati .....co do chłodzenia jak lubisz szum w kompie zawsze mozna soebi załozyc wentylek ale ja osoboscie wole jak jest sam radiator a karta jak jej nie bedziesz krecił na bank ci sie nei spali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WWWW ZYCIUU bym nie kupil GF4MX !! nawet gdyby zrobili cos takiego jak 480 na agp8x jak na w nazwie gf4mx to sie trzymaj od tego z daleka !!! lepiej kupic juz tego r9000 albo dozbierac troszke kasy ze 100 zl i kupic r9100. Co to za karta teraz, w ktorej nie ma teraz nawet pixel shadera !! a radek ma nowszego pixela od gf4ti !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Gainwarda Gf440 mx , sam radiator wystarcza , ja zalozylem na niego wiatrak od celerona jakiegos , radiatorki na pamieci i kreci sie 350@650  :)

no i ciul z tym ze masz takie taktowanie jak chodzi np. 2 razy wolniej od mojego (300/630) !!! ja dalej uwazam ze lepiej zainwestowac w radka jakiegos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez 45 dni GF MX 440 270/400 z samym radiatorem i nie miałem problemówz nią, jeżeli chodzi o grzanie się. A tak wogóle bierz R 9000 i koniec gadki.

PS- wystrarzegaj się tanich R 9100 L, jeżeli myślisz o oglądaniu DIVX;-) na TV. W przeciwnym razie bierz - jest szybszy od R 9000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i ciul z tym ze masz takie taktowanie jak chodzi np. 2 razy wolniej od mojego (300/630) !!! ja dalej uwazam ze lepiej zainwestowac w radka jakiegos

Przeceniasz tego swojego Radka 9000, w sumie zadna to rewelacja - taki wykastrowany 8500... :| Pixel Shader to mimo wszystko bajer ktory nie zwieksza wydajnosci tylko polepsza jakosc grafiki. A jak sie chce to i ponad 10 000 pkt w 3DMarku wycisnie z MX440... wiec nie fikaj :P

P.S. Ale wydajnosc w High Polygon Count to masz mierna...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

R9000 vs MX440 haha śmieszne oczywiste jest że R9000 jest o niebo lebszy od MX440 bije go wydajnością ale nie tylko jakość obrazu na monitorze i na tv o niebo lebsza niż na tym gufnie MX440, no i na takim mx440 nie pograsz sobie już w dooma III a na R9000 pograsz co prawda niezbyt szybko ale liczy się sam fakt no nie.

ATI ROXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeceniasz tego swojego Radka 9000, w sumie zadna to rewelacja - taki wykastrowany 8500... :| Pixel Shader to mimo wszystko bajer ktory nie zwieksza wydajnosci tylko polepsza jakosc grafiki. A jak sie chce to i ponad 10 000 pkt w 3DMarku wycisnie z MX440... wiec nie fikaj :P

P.S. Ale wydajnosc w High Polygon Count to masz mierna...

Pozdr...

no ale chyba przy proku 5GHz i plycie EPOX nForce4, 2GB DDR 400MHz i reszta tez na maxa :P :P :P :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powabny : to kup ode mnie mojego mx440, kręci sięspokojnie na 350/450 MHz i mam w 3DMarku2001SE 7037 pkt, a niedługo będzie więcej.

a ja kupięsobie radeona 9000 pro :)

mx40 jest spox, można na nim przekroczyć 10 000 3DM'01 na mocnym procku ale BEZ SHADERÓW ! ilość FPS odpowiada GF3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Spaliłem karte i muszę szybko kupic nową . Jedyne modele jakie są obecnie w moim zasiegu to 4MX (ok 300zł). 

Konkretnie zastanawiam sie nad GF4 MX440 Gainward PowerPack! Pro/600 TV. Mniejsz o jego możliwości, znacznie bardziej martwi mnie chłodzeniet tej karty. Jest ona wyposażona tylko w radiator. Wiem ze w chłodzeniu gra on pierwszo planową role ale spaliłem już jedna karte i jestem przewrażliwiony. Jak sądzicie sam radiator wystarczy?

Okolo 300 zlotych powiadasz? A co powiesz na Radeona 8500LE albo 9100? 128bitowego 64mb kupisz Saphirre'a OEMowa wersje kupisz juz za okolo 310-320 zlotych, no a o roznicy wydajnosci miedzy MXem a Radkiem chyba nie ma co mowic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...