Skocz do zawartości
Proph3T

Sempron 2800+ I Ga K8ns

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda nie jestem w TOP 100 Światowym ale w kategorii Sempronów 2800+ na jądrze Palermo jestem na 15 miejscu, według mnie udany start.

Dodam że wszystko robione na boxowym chłodzeniu :)

A tutaj screeny:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Za wszelkie ewentualne sugestie co do zmian wysłucham ekspertów i postaram się zastosować, ponieważ nic nie ukrywając jestem początkujący w tych sprawach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie jestem w TOP 100 Światowym ale w kategorii Sempronów 2800+ na jądrze Palermo jestem na 15 miejscu, według mnie udany start.

Za wszelkie ewentualne sugestie co do zmian wysłucham ekspertów i postaram się zastosować, ponieważ nic nie ukrywając jestem początkujący w tych sprawach :)

Ciesze sie ze podoba ci sie Podkrecanie...

Ale ale to nie ma nic wspolnego z ekstremalnym OC...

i nie mozesz powiedziec ze jestes na 15 miejscu bo moj sasiad, ktory na oc sie nie zna ma swojego sempka podkreconego na codzien do 2500mhz :) i nigdzie wynikow nawet nei dodawal bo to nic szczegolnego...

Temat do przeneisienia albo do zamkniecia.

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodam że wszystko robione na boxowym chłodzeniu :)

A tutaj screeny:

Świetnie, ale co jest w tym ekstremalnego? Ekstremalnie zoptymalizowany system? :lol: Podobne wyniki osiągałem na starym bartonie ;) Poczytaj trochę ten dział i wróć gdy zrozumiesz o co tutaj chodzi :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... Więc bardzo przepraszam jeśli umieściłem temat nie w tym dziale co trzeba ale nie wiedziałem gdzie to dać :-(

A wynik jaki ma ??

Wiesz może mieć i 2600Mhz ale resztę niezbyt ustawioną i wynik będzie słabszy.

Coś koło 39.08 jak mnie pamięć nie myli ;) A jeszcze weź poprawkę na to, że jest to o jedną generacje starsza architektura K7 ;) Dam Ci takiego małego tipa na początek - zoptymalizuj system, a obetniesz nieco sekund ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np. TuneUp ?? czy coś innego polecasz??

Jeszcze dłuuuga droga przed tobą ;) Począwszy od nLite poprzez wyłączenie wszystkich (prawie ;) ) usług, defragmentację dysku i kompresje rejestru, na edycji jego kluczy kończąc, choć w sumie nie kończąc, bo to i tak mała część wszystkiego... Poszukaj, poczytaj... nie od razu Rzym zbudowano (czy jakoś tak... ;) )

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kiedyś też miałem Palomino... Tak tak, pośmiejcie się ;) ... ale wtedy jeszcze nie znaju Clockgena ani SPI :lol: A jaki pro kulung :lol2: To było 1700+ 1466 MHz def. :P

Dołączona grafika

Odpowiednia izolacja :lol:

Dołączona grafika

A na dworzu było -20 :D

Dołączona grafika

Zabotoował do biosu :ploom:

Dołączona grafika

Zabotoował do windy :lol:

Ehhh... K7 - to były pikne czasy :rolleyes: ...

Edytowane przez janio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojej Janciu pamiętam te swoje fotki za dawnych lat - byłaś taka piękna...

btw. "żeby nie było OT" - Panie, który stworzył ten temat - myślę że masz dosyć słabego cepka lub zbyt mało skillu/chęci lub samozaparcia w dążeniu do celu ;)

Edytowane przez Soker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi