Proph3T Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Co prawda nie jestem w TOP 100 Światowym ale w kategorii Sempronów 2800+ na jądrze Palermo jestem na 15 miejscu, według mnie udany start. Dodam że wszystko robione na boxowym chłodzeniu :) A tutaj screeny: Za wszelkie ewentualne sugestie co do zmian wysłucham ekspertów i postaram się zastosować, ponieważ nic nie ukrywając jestem początkujący w tych sprawach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Co prawda nie jestem w TOP 100 Światowym ale w kategorii Sempronów 2800+ na jądrze Palermo jestem na 15 miejscu, według mnie udany start. Za wszelkie ewentualne sugestie co do zmian wysłucham ekspertów i postaram się zastosować, ponieważ nic nie ukrywając jestem początkujący w tych sprawach :) Ciesze sie ze podoba ci sie Podkrecanie... Ale ale to nie ma nic wspolnego z ekstremalnym OC... i nie mozesz powiedziec ze jestes na 15 miejscu bo moj sasiad, ktory na oc sie nie zna ma swojego sempka podkreconego na codzien do 2500mhz :) i nigdzie wynikow nawet nei dodawal bo to nic szczegolnego... Temat do przeneisienia albo do zamkniecia. Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Co prawda nie jestem w TOP 100 Światowym ale w kategorii Sempronów 2800+ na jądrze Palermo jestem na 15 miejscu, według mnie udany start. Dodam że wszystko robione na boxowym chłodzeniu :) A tutaj screeny: Za wszelkie ewentualne sugestie co do zmian wysłucham ekspertów i postaram się zastosować, ponieważ nic nie ukrywając jestem początkujący w tych sprawach :) Świetnie, ale co jest w tym ekstremalnego? Ekstremalnie zoptymalizowany system? :lol: Podobne wyniki osiągałem na starym bartonie ;) Poczytaj trochę ten dział i wróć gdy zrozumiesz o co tutaj chodzi :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proph3T Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Hmm... Więc bardzo przepraszam jeśli umieściłem temat nie w tym dziale co trzeba ale nie wiedziałem gdzie to dać :-( A wynik jaki ma ?? Wiesz może mieć i 2600Mhz ale resztę niezbyt ustawioną i wynik będzie słabszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Hmm... Więc bardzo przepraszam jeśli umieściłem temat nie w tym dziale co trzeba ale nie wiedziałem gdzie to dać :-( A wynik jaki ma ?? Wiesz może mieć i 2600Mhz ale resztę niezbyt ustawioną i wynik będzie słabszy. Coś koło 39.08 jak mnie pamięć nie myli ;) A jeszcze weź poprawkę na to, że jest to o jedną generacje starsza architektura K7 ;) Dam Ci takiego małego tipa na początek - zoptymalizuj system, a obetniesz nieco sekund ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) ale nie wiedziałem gdzie to dać :-(Do tematu o Sempronach64. :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=146866 Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proph3T Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Np. TuneUp ?? czy coś innego polecasz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Np. TuneUp ?? czy coś innego polecasz?? Jeszcze dłuuuga droga przed tobą ;) Począwszy od nLite poprzez wyłączenie wszystkich (prawie ;) ) usług, defragmentację dysku i kompresje rejestru, na edycji jego kluczy kończąc, choć w sumie nie kończąc, bo to i tak mała część wszystkiego... Poszukaj, poczytaj... nie od razu Rzym zbudowano (czy jakoś tak... ;) ) Edytowane 3 Czerwca 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Albo wystarczy cheat copy-waza i za free mamy urwane kilka razy wiecej sekund, niz z tymi wszystkimi optymalizacjami. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Przenoszę na Socket 754/939/940/AM2/AM3. Może byc? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 http://img130.imageshack.us/img130/744/spi12382036qa.jpg -nowszego swojego screena z rankingu nie znalazłem - zdaje sie ,zę zabawy z sempem na palomino na boxie skończyłem na 2870 i byłem z tym wynikiem zaledwie 3 w pl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ...zdaje sie ,zę zabawy z sempem na palomino...No jak byś 2870 z palomino wyciągnął to byś był raczej 1 na świecie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) 2635377[/snapback] No jak byś 2870 z palomino wyciągnął to byś był raczej 1 na świecie :P Hahaha racja!! Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 tez mialem kiedys Palermo, niestety voltarz mojej pro plyty konczyl sie na1,527V :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) A ja kiedyś też miałem Palomino... Tak tak, pośmiejcie się ;) ... ale wtedy jeszcze nie znaju Clockgena ani SPI :lol: A jaki pro kulung :lol2: To było 1700+ 1466 MHz def. :P Odpowiednia izolacja :lol: A na dworzu było -20 :D Zabotoował do biosu :ploom: Zabotoował do windy :lol: Ehhh... K7 - to były pikne czasy :rolleyes: ... Edytowane 3 Czerwca 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 hehe, jaki mlody janio :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 [ot]hah! mialem ta plyte ;d bez + moja z sempem 2,3+ zrobila magiczne 249 fsb ;) [o/t] btw. Proph3T masz slabego cepa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 (edytowane) Ojej Janciu pamiętam te swoje fotki za dawnych lat - byłaś taka piękna... btw. "żeby nie było OT" - Panie, który stworzył ten temat - myślę że masz dosyć słabego cepka lub zbyt mało skillu/chęci lub samozaparcia w dążeniu do celu ;) Edytowane 3 Czerwca 2007 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proph3T Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Hehe Soker samozaparcie to mam <_< natomiast skill oraz kaska to są problemy o ile pierwszy ok to drugi raczej ciężko będzie przeskoczyć :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ale po co ci kasa do kręcenia tego procka? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Ja juz gdzies te fotki widzialem :D Zima cooling RoX :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proph3T Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ale po co ci kasa do kręcenia tego procka? ;] Żeby np. jakiś coller porządny kupić na niego i płytę główną bo wszystko jest jak narazie na boxowy chłodzeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Marudzisz, ludzie na box'ach po 2800-2900MHz wykręcali ;] A i giguś też nie jest aż tak złą płytą, zwłaszcza jeśli masz rev. 1.x, bo 2.0 już fakt ze takie soie były ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Ja na słabym cepie miałem 358x8 na boxie + nawiew [nie delty, ale noiseblockery czyli niezbyt mocny nawiew]. Czas 1M 31.891 na troche lepszym coolingu niecałą sekunde lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...