Skocz do zawartości
burzum

[ddr2] Ocz Soe I Corsair Xms2 667mhz

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytałem trochę i wiem że Corsairy w wersji

7.1 -> ELPIDA / PROMOS

7.2 - > Powerchips

Corsairy ładnie fiknęły, było kilka wyników >1000Mhz Cl4. Są one powtarzalne? Czy po prostu fart.

Wie ktoś może na czym są robione OCZ SOE 800Mhz Cl5 ??

Wg różnych testów 1000Mhz na Cl4 jest do zrobienia, testów było kilka więc wyniki są chyba powtarzalne.

Corsair ~ 270 (tylko go nigdzie nie ma dostępnego)

OCZ ~330

Jak sądzicie, czy jest sens dopłacania do marki OCZ, gwarancji na V?

PS. To nie pytanie co kupić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korsarze są np. w komputroniku po 304zł bodaj ino te OCZka nie są najwyższych lotów....

a skąd wiesz że te OCZ sa takie złe.Ostatnio w apollo były po 280zł :) a to już taniej niż teraz te cosary.Miałem te OCZ i 960Mhz przy 2.2v jak najbardziej realne :) mozesz brac je śmiało.Teraz w apollo kosztuja 295zł bierz póki są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Corsairy smigaly na 1080mhz przy cl4

jednak jedna z kosci nie wiadomo czemu, wyciagnela kopyta ... efektem czego nie dziala mi jedna memka - a jak juz sie odpali to system wariuje nie mowiac o goldmemie

dzis wlasnie odsylam na gwarancje

ciekawe co tym razem sie trafi ;-)

moze D9 ? :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thx DziubekR1.

A więc w Special Ops PC6400 5-5-5-12 są: PSC lub Powerchip. To samo pakują w Patriot PC5300 Cl5 SL, w PC6400 jest Nanya a to jeszcze większa qpa. Wg tej strony ofc.

Geile Ultra CL4 były na Powerchipach robione i 450Mhz na Cl4 to były bardzo dobre wyniki. (tak mi szukajka wypluła)

Wg Znaku (2x1GB):

OCZ ~327

Patriot SL PC5300 ~280

A więc z tych dwóch IMO lepiej Patrioty.

Corsair PC5300 Cl4 v. 7.1 -> PROmos; v. 5.2 ->PSC / Powerchip; v. 3.3 -> Qimonda / Infineon; v. 7.2 -> powerchips o.O

W najgorszym przypadku można dostać Corsairy z tym co OCZ, jak i się uda to PROmos i wyniki będą >900Mhz na Cl4. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje że za te <300 ziko to te Corsarze są najlepsięsiejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsair PC5300 Cl4 v. 7.1 -> PROmos; v. 5.2 ->PSC / Powerchip; v. 3.3 -> Qimonda / Infineon; v. 7.2 -> powerchips o.O

W najgorszym przypadku można dostać Corsairy z tym co OCZ, jak i się uda to PROmos i wyniki będą >900Mhz na Cl4. Nie wiem jak wam ale mi sie wydaje że za te <300 ziko to te Corsarze są najlepsięsiejsze.

Czyli z tych tańszych to Promos najlepszy?

Jeżeli tak to powinny być jeszcze w geilach ultra 667cl3, a te są za około 295,-

PS. Przeczytałem ten wątek i wychodzi na to, że v7.1 była także na elpidzie więc jest ryzyko, że się promosów nie trafi.

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie wiem na jakie pamiatki trafilem(v7,1), ale pewnie na elpidy bo na cl4 2,3v 950mhz nie moge zrobic gdy inni na nizszym napieciu robia 1000mhz, wyzsze napiecie malo im daje, ale na 2v 972mhz 5-5-5-15 robia, max mi poszly 1070mhz i sie proc skonczyl :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PROmos latajacy >900Mhz w pamiątkach za ~300zł jest świetny.

Zależnie od PCB i producenta latają 900Mhz-1000Mhz na Cl4 [;

@Carek

Na frazie jest recka "800-TKI RAZY TRZY - TEST PAMIĘCI G.SKILL I OCZ" wszystkie były na promosach, latały 960-1040Mhz! Podobnie do twoich wiec, pewnie tez masz takie kostki.

PS. jakie PCB mają korszarze?

Edytowane przez burzum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi