Pantas Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Co mam wybrać? Waham się między: http://www.allegro.pl/item199228675_salon_...5_szt_wawa.html a http://www.allegro.pl/item200407090_salon_..._czyt_wawa.html Przedział cenowy ten sam, funkcjonalność w zasadzie bardzo różna. Generalnie nie jestem przekonany do urządzeń wielofunkcyjnych, bo "jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego", byłem już zdecydowany na Canona, polecił mi go znajomy, mówi że zamierza sobie takowego sprawić i że dużo o nim czytał i jest ok, potem rozmawiałem z tym kumplem i mówię mu że będę na dniach brał tego canona, a on mi mówi że kupił tego brothera DCP 330C, że cena taka sama, tusze w takiej samej cenie, czytnik kart pamięci i wyświetlacz lcd. Generalnie potrzebuje jakiejś drukarki do domu, mam aparat cyfrowy, oprócz tego palmtopa, kilka kart pamięci. W domu potrzebna jest drukarka do drukowania raczej czarobiałych dokumentów, czasem zdarzałoby się coś wydrukować w kolorze do szkoły, jakiś obraz, coś w tym stylu. Za skaner służy mi aparat cyfrowy, którym robie zdjęcia i wrzucam na kompa, ksero raczej mało potrzebne, ale jak by już było to pewnie bym od biedy korzystał. Co przemawia na korzyść canona a co na niekorzyść? I to samo do tego brothera. Generalnie się zastanawiam bo ten brother to bardziej mi się wydaje jakiś no-name i nie wiem czy warto się w to pakować, potem mogą być problemy z tuszami itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Co przemawia na korzyść canona a co na niekorzyść? I to samo do tego brothera. Generalnie się zastanawiam bo ten brother to bardziej mi się wydaje jakiś no-name i nie wiem czy warto się w to pakować, potem mogą być problemy z tuszami itd. Nie bluźnij! Brother robi niezły sprzęt, nie mają takiego marketingu jak hp czy canon dlatego tak Ci sie wydaje że to no-name. Tusze zamienniki tanie jak barszcz. Oddaje głos na Brothera, choć nie wiem nic o tym canonie. Ale jeśli masz zamiar drukować czarno-biało to lepiej pomyśl o laserówce w tej cenie lub ciut drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedzia Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 jedna i druga drukaryna bardzo dobra. Zalezy co chcesz nia robic jezeli drukowac duzo tekstu i zdjec to canon ( canon ma duplex - drukowanie obustronne, i drukuje zdjecia jak z fotolabu), jezeli chcesz skaner, trzeba ci bedzie szybko cos kopiowac, bedziesz drukowal po 4-5 stron to brother Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...