Marcinas83 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam! Mój brat posiada laptopa HP compaq nx9105 i po roku użytkowania ma problem z jedną kością ramu. Mianowicie laptop gdy ma wsadzony "felerny" ram to wogóle nie startuje. Pojawia się znak zachęty i na tym koniec. Jak tylko wyjmie się ram ze slotu to komputer uruchamia się bez większego problemu. Niestety WinXP z 256mb ramu chodzi tragicznie :mur: Co może być uszkodzone ram czy slot w laptopie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A slot masz tylko jeden? Jesli nie to sprobuj z ta sama koscia w drugim slocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Według cpuid w tym pierwszym slocie jest włożony ram Hyundai'a niestety bez rozkręcenia laptopa nie ma do niego dojścia. Do drugiego slotu dojście jest bezproblemowe odkręca się klapkę. Mam nadzieję tylko, że ten 1 ram nie jest jakiś "wlutowany" na stałe i uda mi się go przełożyć jak się do niego dobiore. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skibi Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie jest wlutowany. Jest pod klawiaturą i dość łatwo się do niego dostaniesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 To może jakieś instrukcje dostane odnośnie wyjęcia klawiatury?? Jak się do tego dobrać?? Z góry trzeba coś wyciągnąć żeby klawiatura odeszła czy od dołu jest jakoś przykręcana?? Dla przykładu screen klawiatury: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...