Skocz do zawartości
stranger

GA7VAX vs. 8RDA+ czy az taka różnica

Rekomendowane odpowiedzi

witam

czy faktycznie warto do 8RDA+ dopłacić i czekać w nieskonczoność aż sie w gdańsku pojawi, nforce-to kusi, ale czy w przełożeniu na wynik w 3dmarkach i rzeczywiste w grach nie styknie gigabyte?

nie chodzi mi juz o podkręcanie bo mi na moim athlonku 2000 GHz wystarczą

a więc główne pytanie do forumowiczów czy az takie wielkie różnica w grach?

dodam że dokupie 2x 256 DDR 333 kingstona do tego

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

athlonku 2000 GHz wystarczą

2000 GHz! mi tez by stykneło!!! wiem wiem literówka :P :). A co do płyt to Ga 7VAX jest bardzo wydajna. Jezeli zasotosujesz DualDDr w 8RDA+ to napewno będzie szybsza niz Gigabyte. Czy w grach różnice odczujesz? hmm. zalezy od gry bo w niektórych wyciskasz na GA 150fps a 8RDA 170fps to nie będzie różnicy zadnej... W sumie w grach różnicy nie będzie ale 8RDA to naprawde najlepsza plyta pod AMD szczólnie 33/66 PCI and AGP locked clocks! to jest masakryczne jeszcze FSB powyzej 200mhz no i 2.2V aha i to Epox!. Ja bym poczekał mam ogromny styk z mobo miałem prawie wszytsko na KT333 w swoich łapkach i wziołem Epoxa. Przed moim 8K3A mialem 8KHA+ z VoltModem i 8K7A (krótko :() i musze powiedzieć że nigdy bym sie z Epoxa nie przesiadł na inna płyte. No chyba ze miałbym jakies problemy finanoswe lub Epox by sie zdziadził :P. Czekać warto dualDDR to przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to faktycznie wyczerpująca odpowiedź, dzieki

a powiedz mi moze ten asus A7N8X,ma podobne parametry co epox?

nie ma Vcore do 1.85V i Vdimm bodajze do 2,8V dokladnie nie pamietam. Epox jest lepszy do O/C. Jak ASUS to tylko gdy chcesz wypas (RAID SATA 1394 itp...) i versja Deluxe versja nie Deluxe jest troche zaniedbana co nie znaczy ze cienka. Ja bym brał 8RDA+ bo jednak ten dzwiek wymiata i plytka zajebista do O/C! najlepsza. ASUS dobry ale jednak nie az tak zeby nie czekac na EPX...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to faktycznie wyczerpująca odpowiedź, dzieki

a powiedz mi moze ten asus A7N8X,ma podobne parametry co epox?

nie ma Vcore do 1.85V i Vdimm bodajze do 2,8V dokladnie nie pamietam. Epox jest lepszy do O/C. Jak ASUS to tylko gdy chcesz wypas (RAID SATA 1394 itp...) i versja Deluxe versja nie Deluxe jest troche zaniedbana co nie znaczy ze cienka. Ja bym brał 8RDA+ bo jednak ten dzwiek wymiata i plytka zajebista do O/C! najlepsza. ASUS dobry ale jednak nie az tak zeby nie czekac na EPX...

NA Asusa tez poczeka niema ich w całej Polsce obdzwoniłem wczoraj chyba z 60 sklepów od morza po góry :x i nigdzie nie mają i nie wiedza kiedy bedą, dzisiaj byłem u qmpla w sklepie i w hurtowni gdzie kupują pojawiło sie 20 sztuk !!! to paranoja jakaś jak zadzwonił to powiedzieli że tyle tylko dostali przydziału !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maiłem gagabyte ga-7vaxp - powiem ze tylko ze wzgledu na wyposażenie warto kupić i nie ma co porównywać do nforca a broń boze do epoxa

Mój stary sobie ją kupił i powiem ze jesli nie zalezy komus na OC to zaj...a płytka za w sumie nieduże pieniądze byłem naprawde miło zaskoczony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maiłem gagabyte ga-7vaxp - powiem ze tylko ze wzgledu na wyposażenie warto kupić i nie ma co porównywać do nforca a broń boze do epoxa

Mój stary sobie ją kupił i powiem ze jesli nie zalezy komus na OC to zaj...a płytka za w sumie nieduże pieniądze byłem naprawde miło zaskoczony.

dokładnie zgadzam się z tobą płyta stablina jak skała ale raczej nie do oc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie zgadzam się z tobą płyta stablina jak skała ale raczej nie do oc

czemu nie do oc do oc jak kazda posiadajaca zmine mnoznika, fsb i napiec moze nie w zakresie takim jak epox ale powiedzmy w zakresie standardowym a z biosem f4/f5 nawet ponadstandardowe ponadto dual bios bardz mila funkcja. natomiast mam zastrzezenie do temp mobo - za wysoka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czemu nie do oc do oc jak kazda posiadajaca zmine mnoznika, fsb i napiec moze nie w zakresie takim jak epox ale powiedzmy w zakresie standardowym a z biosem f4/f5 nawet ponadstandardowe

pol, czy mógłbyś rozwinąć tą myśl ?

chodzi Ci o starsze wersje bios-u ? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie zgadzam się z tobą płyta stablina jak skała ale raczej nie do oc

czemu nie do oc do oc jak kazda posiadajaca zmine mnoznika, fsb i napiec

mailem to mobo i takie są moje spostrzezenia, mam teraz abita nf7 na nforce2 i poiwem że:

na gigabycie nie szedł mnżnik wiekszy niż 11, na abicie spokojnie uzyskam 12,5 166 tylko vcore musze dac 1.850+/-

na gigabycie nie szły ostre timingi komp se resetował a na abicie bez problemu idzie.

Takich przykladów moge podać wiecej , lecz nie ma to sensu, tak jak już wspomniałem gigabyte jest fajny ale dla emerytów jak powiedzial jeden z moich kumpli. :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA Asusa tez poczeka niema ich w całej Polsce obdzwoniłem wczoraj chyba z 60 sklepów od morza po góry  i nigdzie nie mają i nie wiedza kiedy bedą, dzisiaj byłem u qmpla w sklepie i w hurtowni gdzie kupują pojawiło sie 20 sztuk !!! to paranoja jakaś jak zadzwonił to powiedzieli że tyle tylko dostali przydziału !!!

haha, ja wlasnie wczoraj kupilem asusa A7N8X w netservice w gdyni, jestem bardzo zadowolony z plytki, fsb 199 chodzi, wiecej nie probuje na zasilaczu 230 wat noname :evil:

jesli ktos jest zainteresowany moge ja odsprzedac bo wlasnie otrzymalem korzystna propozycje kupna innej plytki. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze ktos chce kupic GigaByte'a GA-7VAX rev.1.2 ?? Chce w sumie zmienic na lepsza i moge sprzedac za 370 zl (3lata gwarancji)

pozdrowienia

PW

GG:665549

XP1700@2100(12x145)/GB GA-7VAX/256DDR333(2x145-290)2.5-2-2/GF2MX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...