fr4 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam! Mam problem z rozciągnięciem kolumny w CSS'ie ( zrobiłem ją jako DIV ) tak aby zajmowała zawsze 100% długości ekranu, niezależnie od rozdzielczości. Jest to pusta kolumna bez żadnego tekstu i chyba w tym tkwi problem. Poniżej link, dla zobrazowania o co mi chodzi: www.fra.prv.pl Chodzi o te dwie szare kolumny po lewej i prawej stronie. Nie wiem czy dobrze je zrobiłem... może zamiast div'ów trzeba to inaczej rozwiązać od strony technicznej ? Proszę o wskazówki w jaki sposób to zrobić, aby kolumny zajmowały 100% długości strony. Z góry dzięki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Nie bardzo widzę, w czym problem. Zajmują tyle, ile trzeba. No chyba że chcesz, aby "wchodziły" na logo. Piszę z perspektywy FF 2.0.0.3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 No racja, trochę źle się wyraziłem. Chodzi mi o to żeby na dole strony nie było tej pustej białej przestrzeni. W rozdziałce 1024x768 jest wszystko oki, ale jeśli ktoś używa wyższej to strona nie zajmuje całej długości... Czyli po prostu aby te kolumny były dłuższe i nie zależne od rozdzielczości. Teraz chyba dokładniej to wytłumaczyłem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 tylko strona glowna jest wycentrowana, reszta jest 'left' - Opera na IE wszystko poza strona glowna sie rozjezdza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Wiem o tym, że tylko strona główna jest wycentrowana, bo na razie tylko ją poprawiłem i wruciłem na serwer :D ale problem mam cały czas z tymi kolumnami, żeby były rozciągnięte do samego dołu okna przeglądarki... ehh chyba zrobie jakiś layout zupełnie od nowa bo coś czuje, że za ten źle się zabrałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 rozciaganie divów w dół to nie jest prosta sprawa.. :). I nie pisz długosci a wysokości ekranu.. bo to wprowadza w błąd. Do tego... Twój licznik zlicza każde odświeżenie.. zastanowiła mnie ta wartosć 38.000 wejść :) a po wciśnięciu 3 razy F5 licznik sie powiększał... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...