Skocz do zawartości
domel.fm

Zasilka Na Podmiane Tagana 430 U15 Easycona..

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze kupiłewm go jakieś 2 latka temu i teoretycznie powinien być jesio rok gwary ale rozkrecałm go bo myslałem ze bezpiecznik wysiadł...

Teraz chciałem się dowiedzeć co myslicie na temat tej gwarancji uznają ją ?

A teraz sedno sprawy czym go zastopić.. ?

Ma być to conajmiej tak ciche jak ten tagan....

Wogle szukał bym cos pasywego w rozsondnej cenie..

Co myslicie o antecu phantomie 500w ?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Phantom 500 to podrasowana wersja 350W. Czytałem o nim średnie opinie - wielu userów skarżyło się na awaryjność. Poza tym, dwunastka to taka średnia. Poza tym to półpasyw. Jeśli koniecznie pasywkę (zakładam, że wiesz co robisz i masz nieźle wietrzoną budę) to Amacrox Calmer 400W - to samo co Fortron Zen. Pojawił się niedawno u Zenfista jeszcze większy Calmer, ale niewiele o nim na razie wiadomo, więc nie ma co gadać.

Właśnie w naszym pięknym kraju pojawiły się nowe rewizje S12 - mają certyfikat +80, kosmetycznie większe dwunastki, więcej złączy (np. 500W ma złącze PCI-E 8pin), 430W ma złącze EPS 8-pin, a 380W ma już złącze PCI-E 6-pin. Poczekałbym aż je Zenfist dokładniej opisze a najlepiej rozkręci któregoś (pliiiiiiz!!!). Ale myślę że można już teraz rzec - będzie jeszcze lepiej :D

Jak nie chcesz / nie możesz czekać to może "starsza" wersja S12? Są teraz w lepszych cenach. Albo może BQ Straight Power.

Edytowane przez kater

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pleas poradzcie mi w co mam władowac kasiorke ?

Potrzebuuje zasilacz bo z lapka niewygodnie jest pisac...

A co do pasywnego zasilacza to dodam ze niemam wogle wentyli w budzie a jedynym wentylem jest ten w zasilaczu....

Mam fajne wc.. :)

Pozdrawiam

Edytowane przez domel.fm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chymm ...

Chyba mało konkretnie sformułowałem pytanko...

Wiec zapytam się teraz troszkę konkretniej...

Konfig:

Proc P4- 2600 HT werscja c

1gb ram

Płytka Asus p4c800 dlx

Grafika gf 5200

2 dyski

2 nagrywarki

Skystar2 karta satelitarna :)

Wiec jaki zasilaczyk?

P.s

Kompik chodzi z chłodzonkiem wodnym i jedynym wentylem jest ten z zasilacza...

Komp moze być rozbudowywany niebawem np p4 dual core i płytka asusika plus 2 gb ram... moze jesio coś wiecej tak zeby mi przyszłościowo stykną....

Prosze o poleceni zasiłkii do tego konfiga zamiast taganka 430... z powyższymi założeniami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi