domel.fm Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Po pierwsze kupiłewm go jakieś 2 latka temu i teoretycznie powinien być jesio rok gwary ale rozkrecałm go bo myslałem ze bezpiecznik wysiadł... Teraz chciałem się dowiedzeć co myslicie na temat tej gwarancji uznają ją ? A teraz sedno sprawy czym go zastopić.. ? Ma być to conajmiej tak ciche jak ten tagan.... Wogle szukał bym cos pasywego w rozsondnej cenie.. Co myslicie o antecu phantomie 500w ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Phantom 500 to podrasowana wersja 350W. Czytałem o nim średnie opinie - wielu userów skarżyło się na awaryjność. Poza tym, dwunastka to taka średnia. Poza tym to półpasyw. Jeśli koniecznie pasywkę (zakładam, że wiesz co robisz i masz nieźle wietrzoną budę) to Amacrox Calmer 400W - to samo co Fortron Zen. Pojawił się niedawno u Zenfista jeszcze większy Calmer, ale niewiele o nim na razie wiadomo, więc nie ma co gadać. Właśnie w naszym pięknym kraju pojawiły się nowe rewizje S12 - mają certyfikat +80, kosmetycznie większe dwunastki, więcej złączy (np. 500W ma złącze PCI-E 8pin), 430W ma złącze EPS 8-pin, a 380W ma już złącze PCI-E 6-pin. Poczekałbym aż je Zenfist dokładniej opisze a najlepiej rozkręci któregoś (pliiiiiiz!!!). Ale myślę że można już teraz rzec - będzie jeszcze lepiej :D Jak nie chcesz / nie możesz czekać to może "starsza" wersja S12? Są teraz w lepszych cenach. Albo może BQ Straight Power. Edytowane 4 Czerwca 2007 przez kater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A moze taganik 530 easycon ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Na Tagany U15/U22 szkoda kasy. było już o tym wiele razy pisane. Tutaj masz test, w którym pokazują one, ile potrafią: http://www.matbe.com/articles/lire/342/com...tions/page1.php A potrafią jak za taki hajs niewiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 (edytowane) Pleas poradzcie mi w co mam władowac kasiorke ? Potrzebuuje zasilacz bo z lapka niewygodnie jest pisac... A co do pasywnego zasilacza to dodam ze niemam wogle wentyli w budzie a jedynym wentylem jest ten w zasilaczu.... Mam fajne wc.. :) Pozdrawiam Edytowane 4 Czerwca 2007 przez domel.fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie napisales do jakiej konfiguracji ale jak Tagan ma 2 lata to podejrzewam ze ok 400W moje typy to Corsair CMPSU-520HXEU 520W lub Seasonic S12-430 lub Be Quiet! Dark Power Pro 430 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nowa rewizja S12 II - jak na razie zapowiada się b miło. Jak podusimy Zenfista to może coś więcej napisze albo jakieś foty da? Ja bym brał w ciemno... (no ale ja to jestem fanbojem, hłe hłe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 kater a ty czasem nie udzielasz sie na forum SPCR :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 W końcu mamy na tym forum maniaka FSP (pozdro Ste3an) to i zdarzył się maniak SS (pozdro Kater). Pewnie się udziela. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Kurde, muszę o tych SS przestać tak gadać bo faktycznie to już maniactwo się robi ;) W całej menażerii nie może zabraknąć jeszcze maniaka Delty, co Benito? ;) (pozdro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ostatnio jestem raczej za enermaxem Infinity, co to potrafi, to mnie włosy stają o ile w danym momencie je posiadam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 No fakt, zasilacz miażdży :shock: 9,5/10 na Jonny Guru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Po teście przez 20 minut gratulowałem żółtym z Enermaxa na targach we Wrocku. Byli wniebowzięci :D seasonik to przy tym pikuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Chymm ... Chyba mało konkretnie sformułowałem pytanko... Wiec zapytam się teraz troszkę konkretniej... Konfig: Proc P4- 2600 HT werscja c 1gb ram Płytka Asus p4c800 dlx Grafika gf 5200 2 dyski 2 nagrywarki Skystar2 karta satelitarna :) Wiec jaki zasilaczyk? P.s Kompik chodzi z chłodzonkiem wodnym i jedynym wentylem jest ten z zasilacza... Komp moze być rozbudowywany niebawem np p4 dual core i płytka asusika plus 2 gb ram... moze jesio coś wiecej tak zeby mi przyszłościowo stykną.... Prosze o poleceni zasiłkii do tego konfiga zamiast taganka 430... z powyższymi założeniami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Obecny ci pociągnie nawet zwykły 350W. Nie wiem co chcesz w przyszłości, ale może kup sobie HK-350AP bad be-quieta straight power 450W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...