alienth Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Witam. Mam pytanko odnośnie OC tych pamięci. Wszędzie jest info odnośnie rev 2 a ja potrzebuje info mniej więcej ile zwykle platinum dają sie podkręcić. Druga sprawa, jakie ustawienie pedzie korzystniejsze/ wydajniejsze: proc 3.2 GHz i memki 1000MHz cl 5 5 5 15 czy proc 3.4 GHz i memki 850MHz cl 4 4 4 12 próbowałem przy oc procka 3.4GHz (fsb 425) odpalić memki na 1060 ale nie wstają :/ Podniosłem napięcie do 2.3V i nic nie dało. Macie jakiś pomysł albo sugestie, jakieś dodatkowe ustawienia w biosie? Czy to już koniec memek? Wybaczcie te pytania, ale zawsze mailem AMD, intel to dla mnie nowosc. Również mam naprawdę mało czasu żeby jakieś testy zrobić wiec pytam was szanowni eksperci :) proszę o jakieś sugestie i odpowiedzi, ewentualnie link do jakiegoś porządnego poradnika :unsure: sprzęt jak w stopce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość StoProGratis Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Mam dość podobne pytanie posiadam 2x512MB OCZ Platinum CL 4 jak sprawdzić czy to jest rev 2? Ile zwykłe ustępują rev 2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 Ogólnie to te pamięci nie należą do jakiś super "krętliwych" :-| Co i jak z kręceniem i co wydajniejsze (MHz czy timingi) klik i klik :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...