modlin Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zakupiłem sobie do x2 3600 budżetową K9N4 Ultra-F na nforce 500utra. Problem polega na tym że przy zmianie FSB o nawet 0.5 MHZ bios wywala błąd i wraca do standardowych. Pamięci 667 kingstony jakieś value. Próbowałem ustawiana HTT na 800mHz ,ustawiania pamięci asynchronicznie . No nie mam pomysłu.... Może ktoś ma jakiś inteligentny pomysł ? Bios mówi : "the previos perfomance of overclocking is failed, and the system restored to the defaults settings" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Używałeś clockgena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modlin Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Używałeś clockgena? nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 No to użyj, na co jeszcze czekasz :mur:. Ewentualnie inny BIOS. Można spróbować jeszcze z całkowitym mnożnikiem procesora, choć nie wiem, czy to coś da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modlin Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 No to użyj, na co jeszcze czekasz :mur:. Ewentualnie inny BIOS. Można spróbować jeszcze z całkowitym mnożnikiem procesora, choć nie wiem, czy to coś da. znalazłem inny sposób to i parę innych niuansów spowodowało że płytke włożyłem do pudełka i mam teraz k9n neo-f rev 1.0 znalazłem inny sposób to i parę innych niuansów spowodowało że płytke włożyłem do pudełka i mam teraz k9n neo-f rev 1.0 po czym zmieniłem wczoraj k9n neo na KN9 (powinienem był odrazu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...