BENITO Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Ja dzisiaj na swoim CB gadałem z kolesiem, który był minimum 6 km ode mnie w mieście, a sygnał jak od sąsiada. Coraz bardziej mnie się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2007 (edytowane) Wracajac do mojego wczesniejszego posta. Mi osobiscie podswietlanie nie przeszkadza w tti 880 wieczorem (ustawilem sobie je na LOW)... sygnal fajny, szumy wycinane ladnie.. jazda z radyjkiem zaczela mi sprawiac duzo frajdy :) Jezdzilem kiedys z kumplem ktory mial cobre.. tragedia.. caly czas to syczalo i nic sie nie rozumialo. Tutaj doznalem szoku w pozytywnym znaczeniu tego slowa :) Ludzie takze pisza ze marny glosnik jest w tym urzadzeniu... mi tam nie przeszkadza.. bez problemu rozumie sie co ludzie mowia. Oprocz tego dowiedzialem sie ze po moscie grota w warszawie akurat w moim kierunku nieoznakowana vectra sobie jechala i szukala klientow ;) Wiecie co mnie zaciekawilo? Ludzie nie potrafia po zoliborzu jezdzic :) przez te 30 min jak jechalem padlo 7 razy pytanie jak wyjechac na jakas tam trase bo wszedzie remonty. Co lepsze.. typek mowil ze mieszka na zoliborzu od lat a nie potrafi do domu trafic po miesiacu nieobecnosci :) EDIT: Aha.. standardowo powiem ze przycisk w gruszce nie dziala jezeli nie mam odpalonego silnika ;) Takie pytanko.. wie ktos gdzie mozna sobie sprawdzac odleglosci na mapie po lini prostej? na maps.google pokazuje droge jak dojechac do danego miejsca ale po lini prostej odleglosci cos nie chce pokazywac ;) Edytowane 28 Sierpnia 2007 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Przycisk w gruszce działa jak masz wyższe napięcie (wlączone silnik lub dobry akumulator) albo dasz mniejszy rezystor w gruszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Tak wiem hehe :) Ten przycisk jest mi zbedny jak samochod stoi wiec nie bede sie bawil w lutowanie bo jeszcze jest gwarancja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Rozkręcisz gruchę bez jej utraty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Neo_x, odległość sprawdzisz na mapa.szukacz.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 (edytowane) ok dzieki :) zerknijcie: http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=58553 Dziennik online/Auto-Swiat na temat cb :) Edytowane 2 Września 2007 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EagleBravo Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Zapomniałeś dodać, że uniden nie ma deklaracji zgodności na Polskę. Czyli w przypadku kontroli drogowej skroją cię z radia. Nie moga tobie zabrac, nie maja takiego prawa. Bierz Unidena 520xl sam mam owego i nie narzekam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 Przeczytajcie dokładnie o tych Unidenach dawniej mogli to zrobić ale teraz nic ci nie zrobią bo nie potrzebujesz żadnej homologacji. Więc skończcie wprowadzać ludzi w błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Tak gwoli ścisłości: http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_c...mp;place=Lead01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Jezdze gdzies od 2 tygodniu (tak mi sie wydaje bo juz mi sie nie chce dokladnie sprawdzac) autkiem z radyjkiem... wiecie jak takie radyjko jazde uprzyjemnia? Jestem coraz bardziej zadowolony z jego uzytkowania.. i moja matka ktora byla zupelnie sceptycznie do tego nastawiona tez sie sama do tego przekonuje. Rzecza wspaniala w radyjkach jest to ze pytasz sie ludzi gdzie sa koreczki.... a jak koreczki sa to pytasz sie ktoredy je ominac jezeli nie wiesz... potem kulturalnie dziekujesz.. no dzisiaj mysle ze ze 2 godzinki stania w korkach mnie dzieki cb ominely :) Sluchanie zwyklego radia typu eska, zet czy inne gOwniane komerchy doprowadzaja mnie do szalu.. ciagle powtarzanie tego samego.. ciagle te same piosenki... no po prostu nie moge bo sie robie nerwowy... a przez cb to i o pogode mozna sie zapytac jak sie nudzisz za kierownica ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 a przez cb to i o pogode mozna sie zapytac jak sie nudzisz za kierownicablokujesz kanał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 Sluchanie zwyklego radia typu eska, zet czy inne gOwniane komerchy doprowadzaja mnie do szalu.. ciagle powtarzanie tego samego.. ciagle te same piosenki... no po prostu nie moge bo sie robie nerwowy... a przez cb to i o pogode mozna sie zapytac jak sie nudzisz za kierownicaNiestety, po pewnym czasie zauwazysz, ze na CB tez zawsze sluchasz tego samego. Po kilku miesiacach beda Cie wkurzaly tez pytania o pogode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 (edytowane) blokujesz kanał ;) Aj tam od razu blokujesz. :wink: Ale Neo_x nie zrażaj się jak czasem usłyszysz niemiłe teksty. Pozdro 73 ! Edytowane 7 Września 2007 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2007 blokujesz kanał ;)No sory ale nie pytam o to przez 10 czy 15 min ;) A jak cisza w eterze to i tak kanal wolny ;) Niestety, po pewnym czasie zauwazysz, ze na CB tez zawsze sluchasz tego samego. Po kilku miesiacach beda Cie wkurzaly tez pytania o pogode ;)Podejrzewam ze napewno beda mnie mniej wkurzaly jak radia ;) Aj tam od razu blokujesz. :wink: Ale Neo_x nie zrażaj się jak czasem usłyszysz niemiłe teksty. Pozdro 73 ! W moim kierunku nigdy nie slyszalem zlego slowa na cb.. wrecz przeciwnie... jak widze ze i tak daleko nie pojade bo na wprost czerwone swiatlo widze 15m dalej to wpuszcze kolesia.. co mi zalezy.. i tak bede czekal i tak... a i przez radyjko podziekuje :) Czy tira wpuszcze bo stoi i stoi.. a na dodatek widac ze nie stad i przez te remonty na moscie grota wszyscy sa zdezorientowani... poprosi grzecznie przez radyjko czy go wpuszcze... a prosze bardzo... a i zauwazylem ze to wlasnie kierowcy tirow sa najnormalniejsi na radyjku. Ale jak widze ze ktos mi sie na chama pcha przed mache to sie z lekka zdziwi jezeli mysle ze go wpuszcze.... co jak co.. ale chamstwa nie toleruje. Dzisiaj na modlinskiej slyszalem jak akurat z Auchan wyjezdzalem.... 1. Co sie pchasz baranie zielonym kangoo.. wszyscy stoja to ty tez bedziesz i nie zmienisz tego 2. tylko nie baranie! 1. No to troche kultury na drodze a nie na chama sie wpychasz! 2. Spierd*laj... zamknij ryj... 1. No jak cos Ci nie pasuje to zaraz jest przystanek i mozemy sie zatrzymac a nie 19 zajmowac.. podejrzewam ze nie tylko ja chetnie z toba porozmawiam... No i cisza.... kolejny mocny w gebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Coś cicho w temacie, a ja dziś zmieniłem antenkę na dłuższą Sunkera CB 106, jutro zobaczymy jak w trasie się spisze. Niestety w tę pogodę trudno będzie wystroić :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Podziel się opinią. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 A ja ze swojej strony napiszę że od tygodnia jestem właścicielem radyjka TTI 770 i jak za tak małą cenę jest to jak najbardziej radyjko godne polecenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 a jaka antenke? kumpel ostatnio kupil za moja namowa wlasnie tti770 tyle ze z antenka hustler bo na wiecej kasy mu nie starczylo i zadowolony jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 a jaka antenke?Hustler IC100 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 (edytowane) Trza było mówić wcześniej, bym ci swoją za 50 zł odsprzedał. Mnie hustler już nie wystarcza do TTI 770. Troszku mały zasięg. Na razie tyle co mogę powiedzieć, że na Sunkerze pracuje się z mniejszymi szumami, bo można bardziej podkręcić sql i jeszcze ludzi słychować ;) , ale jeszcze go nie zestroiłem, bo facet na obiad w sklepie poszedł :D Resztę opiszę jutro jak przyjadę z trasy. Edytowane 23 Listopada 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 jak bys byl z Wawy to bym Ci ja zestroil bo akurat miernik pozyczylem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Ja te radyjko używam w osobówce więc aż tak duży zasięg nie jest mi potrzebny ;) Zresztą głównie używam radyjka wracając samochodem do domu ze szkoły i gadając z kumplami którzy wracają tą samą drogą ;) Ale ogólnie innych również bardzo dobrze słychać, ostatnio nawet kogoś poprowadziłem jak się jedzie na Rude Śląską :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 tak sie spytam, da sie takie radyjko podlaczyc do intercomu? z takimi sluchawkami dousznymi i jakims malym mikrofonikiem. bo bym sobie w motocyklu zamontowal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Sa przeciez zwykle przenosne cb ktore w ten sposob bez problemu podlaczysz :) Sa takze dedykowane specjalnie dla motocykli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 znalazlem na allegro taki cudak http://www.allegro.pl/item271040954_zestaw..._lub_helmu.html :P tylko boje sie ze wiatr bedzie strasznie szumil. fajny byl by mikrofon na takiej opasce co S.W.A.T na filmach czasem ma ze na gardle sa, w takim czyms nie bylo by szumu.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jeśli te radiotelefony nie mają dobrego auto squelcha to leżysz podczas jazdy albo szybko rozboli cię głowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) na allegro troche slaby wybor tych przenosnych :/ w zasadzie ogranicza sie do INTEK H-520 i ALAN 42 na aukcjach z intekiem pisza ze squelcha mozna ustawic automatycznie lub racznie, a co do alana jeszcze nie moge sie doszukac Edytowane 25 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 www.cb-radio.pl tam zapraszam.. na temat swojego radia pierw przeczytalem dziesiatki (jak nie setki stron.. juz nie pmaietam) a dopiero pozniej kupilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Wczoraj miałem osiągnięcie. Stojąc u siebie na osiedlu w Wałbrzychu rozmawiałem z gościem z za Strzegomia, czyli w prostej linii około 20 km terenu pagórkowatego przy kiepskiej pogodzie, miałem 4 kreski i niezłe szumy, jednak głos był zrozumiały. :D :D :D Edytowane 26 Listopada 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...