Skocz do zawartości
BOB

Vapochill

Rekomendowane odpowiedzi

no spojrz na moj opis :)

A tak swoja droga podobno sa tylko dwa Vapochille w Polsce... Ja mam jeden :) no ale napewno jako jedyny w Polsce mam wersje PE

A skad mam...? hmmm niedawno byl konkurs... i wygralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie nazywa miec szczescie ;)

eeee tam :) taki lajf... ;)
Ni i czemu tak dlugo sie nie odzywales. Jak sie maszynka sprawuje?

:)

Sprzatnales mi ja sprzed nosa ;) :P

Mialem chrapke na nia :)

Gratuluje i zaluje, ze to nie ja jestem jej wlascicielem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm

A co o nim chcecie wiedziec? :) jestem szczesliwym jego posiadaczem :)

Proponuje, żebyś zrobił o tym posta- w miare możliwości zdjęcia, no i jak się sprawuje...wielu ludzi jest ciekawych, a testy na zagranicznych forach to nie to samo...

Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzieliście tego potwora KRYOTECHA :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

Ludzie kosmos 30 % wiecej wydajności bez żadnego o/c  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :!:

A widziales cene tego potwora?

Juz Vapochill i Prometea tanie nie jest (500~600 EUR)... ale fakt faktem strach sie tego bac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie kosmos 30 % wiecej wydajności bez żadnego o/c  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :!:

Nie bardzo rozumiem.
Chodzi o to, że z powodu obniżenia tempy pracy układów scalonych zyskujesz dodatkową moc proca (jeśli go chłodzisz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem.
Chodzi o to, że z powodu obniżenia tempy pracy układów scalonych zyskujesz dodatkową moc proca (jeśli go chłodzisz)
najpierw polecam dokladnie przeczytac o co chodzi, a nie od razu sie podniecac.

Tu jest artykul na temat tego kryotecha

http://www.electronics-cooling.com/html/20...000_sep_a1.html

cytuje:

"[...]If one uses a vapor compression refrigeration cycle, a 100?C temperature improvement in transistor temperature is not unrealistic, resulting in a 10 to 30% improvement in system performance[...]"

lecz dalej jest napisane:

"In December, 1999, Kryotech teamed with AMD to thermally accelerate the AMD Athlon to 1 GHz with the evaporator cooled to -40?C. This was the first commercially available system to achieve such a performance level, which was achieved by using the performance boost provided by low temperature cooling."

czyli jednak bylo o/c

bo sam spadek temperatury nie powoduje tak wysokiego wzrostu wydajnosci, lecz pozwala nato azeby taka wydajnosc osiagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

freonem mozna jakis plyn chlodzic a tym wszystko inne - odpowiednia izolacja i wyciagniemy z peltami jeszcze z -30*C spokojnie

ciecz okolo -10* - pelt wytwarza 70* roznicy pomiedzy 2 stronami - powiedzmy ze to spada przy obciazeniu do okolo 30*C to i tak bedzie te -20-30*C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no spojrz na moj opis :)

A tak swoja droga podobno sa tylko dwa Vapochille w Polsce... Ja mam jeden :) no ale napewno jako jedyny w Polsce mam wersje PE 

A skad mam...? hmmm niedawno byl konkurs... i wygralem.

Ja w tym konkursie wygralem koszulke VapoChill :P ... bylem blisko kompa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

freonem mozna jakis plyn chlodzic a tym wszystko inne - odpowiednia izolacja i wyciagniemy z peltami jeszcze z -30*C spokojnie

ciecz okolo -10* - pelt wytwarza 70* roznicy pomiedzy 2 stronami - powiedzmy ze to spada przy obciazeniu do okolo 30*C to i tak bedzie te -20-30*C

Gengish, najpierw qfa piszesz "szukaj z bogiem", a teraz nawijasz. Zdecyduj się, a nie posty klepiesz, bo gdzie nie spojżeć, tam cholerny jaś fasola 5x w każdym topicu :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi