Gość Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no bo nie szaleje z napieciami. Max jakie ustawilem to bylo 1.775V i szedl wtedy na prawie 3.3 GHz, ale dosyc niestabilnie sie zachowywal. Teraz mi chodzi na 3 Ghz (18*167 na 1.7 V), szybciej nie potrzebuje... Ale szczeze mowiac kusi mnie coby sprawdzic ile z tego moge wycisnac... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no, to zaraz się zacznie... Zadnego pieprzenia nie na temat ! :x Jak ktos chce sobie nabijac posty to na inne forum prosze, nie tutaj ! :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ludzie kosmos 30 % wiecej wydajności bez żadnego o/c :twisted: :twisted: :twisted: :!: Nie bardzo rozumiem.Chodzi o to, że z powodu obniżenia tempy pracy układów scalonych zyskujesz dodatkową moc proca (jeśli go chłodzisz)najpierw polecam dokladnie przeczytac o co chodzi, a nie od razu sie podniecac. Tu jest artykul na temat tego kryotecha http://www.electronics-cooling.com/html/20...000_sep_a1.html cytuje: "[...]If one uses a vapor compression refrigeration cycle, a 100?C temperature improvement in transistor temperature is not unrealistic, resulting in a 10 to 30% improvement in system performance[...]" lecz dalej jest napisane: "In December, 1999, Kryotech teamed with AMD to thermally accelerate the AMD Athlon to 1 GHz with the evaporator cooled to -40?C. This was the first commercially available system to achieve such a performance level, which was achieved by using the performance boost provided by low temperature cooling." czyli jednak bylo o/c bo sam spadek temperatury nie powoduje tak wysokiego wzrostu wydajnosci, lecz pozwala nato azeby taka wydajnosc osiagnac. To przeepraszam bardzo :oops: :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 freonem mozna jakis plyn chlodzic a tym wszystko inne - odpowiednia izolacja i wyciagniemy z peltami jeszcze z -30*C spokojnie ciecz okolo -10* - pelt wytwarza 70* roznicy pomiedzy 2 stronami - powiedzmy ze to spada przy obciazeniu do okolo 30*C to i tak bedzie te -20-30*C Gengish, najpierw qfa piszesz "szukaj z bogiem", a teraz nawijasz. Zdecyduj się, a nie posty klepiesz, bo gdzie nie spojżeć, tam cholerny jaś fasola 5x w każdym topicu :evil: :evil: :evil: tak cie to denerwuje ?!?!?! no to masz problem :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 freonem mozna jakis plyn chlodzic a tym wszystko inne - odpowiednia izolacja i wyciagniemy z peltami jeszcze z -30*C spokojnie ciecz okolo -10* - pelt wytwarza 70* roznicy pomiedzy 2 stronami - powiedzmy ze to spada przy obciazeniu do okolo 30*C to i tak bedzie te -20-30*C Gengish, najpierw qfa piszesz "szukaj z bogiem", a teraz nawijasz. Zdecyduj się, a nie posty klepiesz, bo gdzie nie spojżeć, tam cholerny jaś fasola 5x w każdym topicu :evil: :evil: :evil: tak cie to denerwuje ?!?!?! no to masz problem :roll: genghiskhan więcej osób ma ten problem, więc niech da Ci to do myślenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ukamienować fasole hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 no to tez se posty jebcie jak chcecie kto wam broni?!!?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Yasiu, Napisz jakie masz temperatury, szczególnie chodzi mi o różnice między parownikiem (podaje chyba ta wartość Vapo) a procem? Ten zestaw był złożony już jak do Ciebie dotarł ? Wiesz może jaką zastosowano pastę? Pozdrawiam, (na razie wystarczy pytń ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Ukamienować fasole hehe :)Ma lepszy pomysl. Skoro to Mr. Bean to moze by mu tak dac Range Blazna ;) Bez obrazy genghiskhan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 e beanowi ranga blazna niepotrzebna i tak wszyscy wiedza :P ... no wlasnie yasiu napisz jak temperatury - zmienia sie w ogole cos pod obciazeniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 Temperatura pod obciążeniem zmieniać sie musi (nawet u mnie jest to 8 stopni [dioda] - po kilku godzinach Prime95 :twisted: ). Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 27 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2003 o kurde! duncan a ile wat wydziela twoj procesor i jaka temperature masz w idle? ps czy prometeia jest glosniejsza od zwyklego wentyla na p4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Dunkan wiec tak: W Idle: Evaptor - -20* Asus Probe: 12* Stress: Evaptor: -13.5* Asus Probe: 22* (sprezarka ustawiona jest na 75% mocy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 aha i jeszcze jedno Kompik byl juz zlozony jak dotarl, co do pasty, to nie mam pojecia, ale pewno jest to ta pasta, ktora asetek dodaje do Vapochilla P.S. No i oczywiscie mialo Duncan a nie Dunkan... sorki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 28 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2003 Szczerze mówiąc to tempweratury dziwne 8O Bardzo duża różnica :!: - może ten Asus Probe za dokładnie nie pokazuje ? Spróbuj może MBM skonfigurować. Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 temp moga takie byc ja jechalem na FC to tez byly straszne roznice ok 20-25 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 2 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2003 temp moga takie byc ja jechalem na FC to tez byly straszne roznice ok 20-25 stopni 20-25 Ok ale 30-35 to sporo nie uważasz ?? Mnie sie udało zbić różnicę do 15-20 :twisted: Ciekaw jestem jak sprawa by się miała gdyby zastosowac nowe pasty z seri Arctic Silver - obniżają temperaturę o kilka stopni ! Pozdrawiam, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 no sprawdzalem w biosie i mbm i to samo... Ale mi to nie przeszkadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ale tego procka to strasznie slabo podkreciles jak na vapochill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 ale tego procka to strasznie slabo podkreciles jak na vapochillYasiu, zaraz cię chłopcy wyprostują :twisted: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 ale tego procka to strasznie slabo podkreciles jak na vapochillYasiu, zaraz cię chłopcy wyprostują :twisted: :lol:hihihi no to czekam na propozycje.... Tyle ze z gory zastrzegam ze nie podniose napiecia powyzej 1.8 V bo mi szkoda procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Pierwsza propozycja - wymien P4 na Antka 1700+ ;). Hmm... czy Prometeia jest dostepna w Europie? :? Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Pierwsza propozycja - wymien P4 na Antka 1700+ ;). Hmm... czy Prometeia jest dostepna w Europie? :? Pozdr... i po kiego sie przesiadac z czegos lepszego na slabsz ysprzet?... bo troche to bez sensu... Pozatym czekala by mnie zmiana na zamocowanie parownika i td. na socket A... tez bez sensu i to dosyc drogo.... Co do Prometei... no to przeciez produkcja europejska wiec.... ossochozzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Spox, przeciez nic sie nie stalo ;). Hmm... w jakim kraju Prometeie produkuja? Pozdr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 chyba w Niemczech, ale glowy nie dam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 holandi czy belgii- gdziestam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 myslales juz o "o/c" kompresora ? Jakbys skombinowal zasilacz 14V to moglbys podlaczyc go zamiast calej tej elektroniki vapo i mialbys znacznie wieksza wydajnosc i oprocz tego mniejsze zaklucenia na 12V + mniej obciazony zasilacz... a 14V to max wg. specyfikacji kompresorka... moglbys takze wymienic ten nedzny r134a na r404a =) Z miejsca mialbys idled rzedu -50C i full load znacznie mniejsze po zabawie z r404a... jednakze musialbys dosc sprawnie chlodzic kompresor i procka izolacje poprawic bo to od vapo to..... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 dokladniej to w Danii robia prometee, tak jak Vapochill'a ale glowy nie dam. No jak narazie to nie bede sie bawil w przerobki... az tak przeciez nie krece... a boje sie ze moge spierniczyc... co do zmiany (r134a na r404a) to nie mam ku temu mozliwosci technicznych... chyba zeby jakis fachowiec sie tym zajal... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 No wlasnie ja planuje zakup prometei i czytalem duzo na temat obu systemow. Cos mi sie nie podoba w zrobieniu z 2.4@3.1 kiedy ja na volcano7+ podkrecilem ten procek na 3.2 (stabilne dzialanie). A czytalem rowniez test w ktorym na prometei podkrecili 1.8@3.1 a wiec taki jaki posiadam obecnie i krece go na 2.5. No wiec o co chodzi :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 Wole jednak system bekruta :) Bylo nie tak dawno gdzies, ze jakis Turas sobie zrobil mini lodowke, ktora chlodzila mu wode w WC, ale jednak rownac to z FC to jak malucha z mercedesem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...