camilos Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Witam, jestem w bardzo trudnej sytuacji, ponieważ kupiłem router D-link G604T i internet, który posiadam Net24 (na łączach Telekomuikacji) nie chce się załączyć - nawet nie wykrywa żadnej prędkości. Modem jest na 100% Anex A. Osoba od której go kupiłem mówi, że na neostradzie jej działało wszystko. Oprogramowanie wgrane to aktualnie V2.00B01T01.US.20060404. Poniżej przedstawiam linka z ustawieniami, które mam: http://www.camilos.freehost.pl/pliki/router.jpg Wi-fi normalnie działa, LAN tak samo. Status mruga, Power cały czas świeci, a dioda ADSL troszkę pomruga, przestaje i zaczyna mrugać jeszcze raz. Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja też mam ten router i właśnie planowałem na nim NET24 uruchomić. Szkoda tylko, że mi nie podłączyli jeszcze w każdym razie u mnie na neo też działał bez zarzutów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 1. Connection Type: PPPoA LLC 2. Apply 3. Save and reboot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) W danych od Netii napisali, że mam ustawić VCMUX, ale próbowałem też na LLC. Z tego co pamiętam też to nic nie dawało. Może potrzebne są specjali filtry od D-linka ?? Ja używam filtru od Neostrady, czy to może być błąd ?? Edytowane 5 Czerwca 2007 przez Camilos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie bardzo rozumiem. Kabel od internetu jest podłączony do filtra a potem idzie do router'a ?? Filtr ma być wyłącznie przed każdym z telefonów, inaczej zapomnij o internecie ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie bardzo rozumiem. Kabel od internetu jest podłączony do filtra a potem idzie do router'a ?? Filtr ma być wyłącznie przed każdym z telefonów, inaczej zapomnij o internecie ADSL. Filtry podłączasz tylko do telefonu i tylko takich urządzeń. A do kabla od neo i itd nie podłączasz żadnego filtra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Kabel jest w 100% dobrze podłączony. Net normalnie na modemie Thomsona działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) 1.Jak masz ustawione "modulation type" ?? 2. DNS'y ustwione?? Edytowane 5 Czerwca 2007 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Już wszystkie ustawiałem G.lite, Multi-mode i G.dmt. Serwery DNS to Preferred - 195.114.161.61 Alternate - 195.114.181.130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 A zobacz te: Primary: 194.204.159.1 Secondary:194.204.152.34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Na www.wififorum.pl patrzyłeś. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Niestety nie działa nadal, dzięki za pomoc. Router oddaje sprzedającemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...