s3bx Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Witam O ile bedzie Thermaltake Bigwater SE ( http://www.allegro.pl/item202218728_therma...ontaz_w_wa.html ) bedzie chlodzil lepiej Pentiuma D niz ninja? Bo mam zamiar zmieniac chlodzenie z ninjy na cos bardziej wydajnego. Wiec czy jest sens kupowac tego bigwatera? Czy temperatura bedzie o pare stopni mniejsza? Czy moze spadnie duzo wiecej? Edytowane 5 Czerwca 2007 przez seb_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Co za ludzie :mad: :mur: :mur: Przyklejony tematy ? tutaj !!!! :mur: Temat do zamkniecia ;x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Co za ludzie :mad: :mur: :mur: Przyklejony tematy ? tutaj !!!! :mur: Temat do zamkniecia ;x Drogi banditosie w przyklejonym temacie pisze "O ile stopni spadnie mi temperatura procesora jak zmienię standardowe chłodzenie na chodzeni wodne? – nikt nie jest wróżką i tego nie powie, chyba, że ma identyczny konfig i sam odbył taką zmianę, poczytaj tematy innych userów, popytaj (np. PW lub w temacie) jak zmieniły się temperatury i możliwości OC procesora." Wiec pytam sie o ile spadnie temperatura z ninjy na bigwatera;) Wiec dlaczego piszesz ze temat do zamkniecia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 więc nie ma sensu "kupywać" tego big watera... Złóż sobie sam zestaw, wyjdzie lepiej i bardziej uniwersalnie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Drogi banditosie w przyklejonym temacie pisze "O ile stopni spadnie mi temperatura procesora jak zmienię standardowe chłodzenie na chodzeni wodne? – nikt nie jest wróżką i tego nie powie, chyba, że ma identyczny konfig i sam odbył taką zmianę, poczytaj tematy innych userów, popytaj (np. PW lub w temacie) jak zmieniły się temperatury i możliwości OC procesora." Wiec pytam sie o ile spadnie temperatura z ninjy na bigwatera;) Wiec dlaczego piszesz ze temat do zamkniecia? Ale czemu zakładasz topic i sie pytasz wszystkich ? Wszyscy mieli taki config ? Ja się w większą dyskusje nie wdaje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Drogi banditosie w przyklejonym temacie pisze "O ile stopni spadnie mi temperatura procesora jak zmienię standardowe chłodzenie na chodzeni wodne? – nikt nie jest wróżką i tego nie powie, chyba, że ma identyczny konfig i sam odbył taką zmianę, poczytaj tematy innych userów, popytaj (np. PW lub w temacie) jak zmieniły się temperatury i możliwości OC procesora." Wiec pytam sie o ile spadnie temperatura z ninjy na bigwatera;) Wiec dlaczego piszesz ze temat do zamkniecia? Nie napisałem załóz temat, tylko poczytaj tematy innych userów. Istnieje wyszukiwarka na tym forum, jest sprytnie ukryta pod opiją "szukaj". W dziale gotowe zestawy napisałem wszytko co powinieneś wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 IMHO troszke przesadzacie Panowie na siecli lezy recke bigwater'a SE w porownaniu z Big Typhoon'em i roznica wynosi 10'C na rzecz wody.Ninja daleko od Typboona nie lezy, wiecIMHO sprawa jest warta przemyslenia, a nie skreslania kolesia od noob'ow choc fakt faktem, "normalne" zestawy wc (skladaki) z lepsza chlodniczka bede wydajniejszym wyjsciem niz gotowce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bx Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie napisałem załóz temat, tylko poczytaj tematy innych userów. Istnieje wyszukiwarka na tym forum, jest sprytnie ukryta pod opiją "szukaj". W dziale gotowe zestawy napisałem wszytko co powinieneś wiedzieć. Pod "opiją" szukaj nic nie znalazlem dlatego pisze topik. Prosze wrocic do tematu;) IMHO troszke przesadzacie Panowie na siecli lezy recke bigwater'a SE w porownaniu z Big Typhoon'em i roznica wynosi 10'C na rzecz wody.Ninja daleko od Typboona nie lezy, wiecIMHO sprawa jest warta przemyslenia, a nie skreslania kolesia od noob'ow choc fakt faktem, "normalne" zestawy wc (skladaki) z lepsza chlodniczka bede wydajniejszym wyjsciem niz gotowce Vip dziekuje za wypowiedz w sprawie tego tematu. 10'C to dosyc duzo ;) chyba sie pokusze na tego bigwatera z 2 chlodnicami... co do wyzywania mnie od nobow to troche dziwna sprawa nie znaczy ze jak mam pare postow to jestem noobem;) Wiec sobie wypraszam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraki20 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgadzam sie z Misyo lepiej poskładaj coś samemu i wyjdzie o wiele lepiej ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Pod "opiją" szukaj nic nie znalazlem dlatego pisze topik. Prosze wrocic do tematu;) napisalem Ci, że wszytko co powinieneś wiedzieć jest w dziale 'gotowe zestawy'. Vip dziekuje za wypowiedz w sprawie tego tematu. 10'C to dosyc duzo ;) chyba sie pokusze na tego bigwatera z 2 chlodnicami... co do wyzywania mnie od nobow to troche dziwna sprawa nie znaczy ze jak mam pare postow to jestem noobem;) Wiec sobie wypraszam:P Ojojoj, wcale nie jesteś noobem..... zajrzyj tu: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&am...p;#entry2637997 Jak widać da się poszukać i zadać konkretne pytanie. Za cene Bigwatera można zrobic duzo lepszy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...