Skocz do zawartości
Gość doc

KT400 czy nForce2?

Rekomendowane odpowiedzi

Musze ciagu tygdnia kupic plyte glowna pod A1700XP 130nm. I teraz zastanawiam sie nad dwoma rozwiazaniami, albo KT400 albo nForce2. Jak myslycie, ktore jest lepsze? Bo ja slyszalem ze ten KT400 to wcale nie jest taki fajny (na CeBicie ma wyjsc KT400A, ale to za pozno juz dla mnie). Ponoc nie wspiera OFICJALNIE DDR 400 i tak naprawde jest tylko poprawiona wersja KT333. Z kolei nForce2 m.in wspiera DDRII (w trybie Twin Bank przepustowosc 6,4GB/s) i FSB 200 (efektywne 400) (?). Ale sam juz nie wiem, bo za bardzo nie jestem przekonany do firm ktore sa znane i cenione z innych produktow i nagle (no moze w przypadku nVidii nie nagle ale...) wypuszczaja jakis egzotyczny dla nich podzespol. To tak jakby Seagate wypuscilo plyte glowna a Abit monitor. Niby bylyby to dobre produkty, ale czuje sie pewien niedosyt. Choc np. GigaByte wkorczyl na rynek kart graficznych i na razie trzyma sie nie zle. Wiec co proponujecie? Najlepiej podajcie kilka typow, takze te ktore lepiej nie kupowac bo kila (ale zaznaczcie ktore jest ktore:). Przede wszystkim liczy sie wydajnosc. Nie obchodza mnie elementy zintegrowane (grafa, siec, itp.) i dolaczone oprogramowanie. Musze sie liczyc takze z cena, wiec obok typow napiszcie orientacyja cene. A wiec Panowie i Panie: KT400 czy nForce2?

ps. jak mozna wrzucic zdjecie na forum np. swojego sprzetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nForce2 nic dodac, nic ujac. Po wiecej informacji Dołączona grafika Szukaj

Ale co do poszerzania horyzontow sprzedarzy producentow, to jest roznica miedzy markowaniem produktu, skladaniem produktu, a tworzeniem(produkowaniem). nVidia tworzy nForce, Gigabyte sklada karty, zas markowanie to dawanie nazwy produktowi, ktory w rzeczywistosci jest firmy xyz.

POzdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak już temat wyczerpany to może się podłączę, na zupełnie inny :). Jak umieścić swoje wyniki z 3D Marka 2001SE na stronie FutureMark ? Wiem że togłupie pytanie, ale wcześniej miałem słaby sprzęt (wyciągałem aż 750 pkt :) , a teraz bym się pobawił w to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak już temat wyczerpany to może się podłączę, na zupełnie inny :). Jak umieścić swoje wyniki z 3D Marka 2001SE na stronie FutureMark ? Wiem że togłupie pytanie, ale wcześniej miałem słaby sprzęt (wyciągałem aż 750 pkt :) , a teraz bym się pobawił w to.

online result browser ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za pytanie :wink: :lol: ... obecnie z 90% ludkow z boarda na nForce 2 jedzie a on sie pyta jaki chipset wybrac :wink:

A poza tym SZUKAJ a znajdziesz mnostwo recenzji wszelkich mobo na tym chipsecie ...

pozdrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...