arcuf_cofinuf Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Google udostępniło kolejną rewelacyjną funkcję rozszerzającą funkcjonalność map. StreetView oferuje możliwość podróżowania po ulicach miast amerykańskich. Zamiast podziwiania widoków z góry (zdjęcia satelitarne) mamy możliwość oglądania zdjęć z poziomu samochodu. Oczywiście można przechadzać się wzdłuż ulic i rozglądać się o 360stopni, przybliżać i oddalać obraz. Jakoś zdjęć jest na tyle dobra, że odczytywanie tablic rejestracyjnych samochodów nie stanowi problemu. Skala projektu jest wprost niesamowita, i chyba tylko google mogło coś takiego zrealizować. Naprawdę niezła zabawka skutecznie zajmująca czas. Teraz można zwiedzać USA bez konieczności ruszenia się sprzed komputera:) Za: http://lunatykowanie.orta.pl/2007/05/30/it...it-is-goooogle/ Street View Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Fajna sprawa, ciekawe kiedy Kraków/Warszawa będzie można tak zwiedzać (kolejność jest uzasadniona :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 mam nadzieję ze najpierw wrocław - se otworzyli centrum gogli to powinni to udokumentować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Napiszę tylko pierwsze litery tego co nasuwa mi się na usta: OKJP. Ps Właśnie jestem na 10th market street w San Francisco :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 a to normalnie mozna przez google earth przegladac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) ta... tylko że masz ino kawałek majami póki co... zdjecia robione co 10m. Ciekawe jest to.. że nieraz zdjęcia robione w odległości 10m od poprzedniego są w całkiem innym czasie... np stoję na skrzyżowaniu - nie ma chmur... ruszyłem w przód.. są chmury :) Pochodziłem trochę po tym Miami... i nasuwa i się wniosek.. że to większa wiocha niż przedmieścia Wrocławia :D. Idziesz sobie ulicą i tam nic nie ma.. co 20 metrów jakiś domek... Ale czułem się jakbym grał w gta czy w drivera :D - szerokie ulice, światła sygnalizacji miejskiej poziome... Edytowane 7 Czerwca 2007 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zdjęcia robione o różnej porze to taki efekt. Parę metrów dalej i nie ma chmur ,albo jest ich sporo na niebie. IMO i tak warto zajrzeć. Czekamy teraz na Wrocław :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Chodze sobie po majami w google earth i nie wiem gdzie kliknac, by sprawdzic to cos :) Oswiecicie mnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...