Skocz do zawartości
Misza

Foxconn 945g7ad-8ekrs2h

Rekomendowane odpowiedzi

Podjąłem decyzję o wymianie płyty (tej ze stopki) na płytę z tematu. Może ktoś z Was miał z nią kontakt? Nie wpadnę z deszczu pod rynnę? Na papierze wygląda ciekawie a jak jest w praktyce?

W sumie do Asrocka to nic nie mam ale... jest mało rozwojowa. PCI-exp x4, pamięci 533... To nie jest to co tygryski lubią najbardziej. Jak pisałem we wcześniejszych postach zależy mi na dwóch kanałach PATA (4 urządzenia).

Płyta ze zintegrowaną grafą ponieważ na razie nie będzie mnie stać na zakup czegoś na PCI-exp. ale w najbliższych planach 7300GT albo 7600GS z pasywnym chłodzeniem.

Wygląda ma to, że nikt nie ma tej płyty. No nic, poradziłem sobie, wynalazłem taką reckę: http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Sp...ArticleId=18651

Pomijając nie najmądrzejsze rozmieszczenie niektórych elementów (kolidująca karta graf. z zapięciami pamięci - dla mnie to nie wada; zbyt bliskie umiejscowienie kondensatorów przy zapięciu chłodzenia - da się z tym żyć - kupuję Freezera 7 Pro ;) ) płyta zapowiada się całkiem smakowicie.

Szczerze mówiąc podjąłem decyzję o jej kupnie i do środy myślę, że będę ją miał. Na pewno podzielę się wrażeniami :)

Dziś odebrałem płytę - wygląda ciekawie. Ale co powie sam wygląd?? :) W sobotę odbieram Freezera 7PRO, czekam na resztę rzeczy do płyty (kable, sterowniki, instrukcja, tylna zaślepka - jest to wersja bulk ale bez przesady ;)) i w sobotę będę przerzucał graty. W międzyczasie porobię jakieś testy w PCMarku, Sandrze i takich tam i będę miał porównanie. Niestety bez podsystemu grafiki - kartę mam na AGP i na razie będę jechał na zintegrowanej.

Edytowane przez Misza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi