Skocz do zawartości
ULLISSES

Allegro i inne serwisy internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ;]. Poprzedni wygląd allegro był taki nudny, ten to przynajmniej jakaś ciekawsza odmiana. Niestety stopień czytelności został nieco zmniejszony, za dużo "przepychu" i pastelowości. Myśle jednak, że można się przyzwyczaić.

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Layout niepotrzebnie zajmujacy kupe miejsca... do tego mam wrazenie, ze ma szerokosc wpisana na sztywno - moze ktos z monitorem panoramicznym pod reka sprawdzic?

U mnie to tak wygląd: klik

IMO główna strona jest teraz taka sobie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę modny, jak powiem że mi się obecna wersja podoba, choć fanem dużej ilości szkła nie jestem. Nie zauważyłem też aby usibilitność spadła, a nawet odnoszę wrażenie, że jest lepiej niż było. Śjakoś tak wygodniej... Jak kogoś kolory bolą, to niech sobie css wyłączy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro to jest po prostu kpina, tak duży serwis, tyle kasy trzepią z prowizji, reklam, a do tej pory nie utworzyli żadnej infolinii... cały kontakt z allegro praktycznie opiera się na emailach na które mam wrażenie że odpisują debile :lol: bo dogadanie się z nimi wymaga nie lada cierpliwości i zrozumienia :lol:

Ta cała "Dyrektor Działu Obsługi Użytkowników" też godna politowania jak nie dostrzega tych problemów.

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/sa...ge=2&prog=8

Jej pasje to archeologia (głównie epoka kamienia) - najwidoczniej w pracy myśli podobnymi kategoriami... dość archaicznymi :lol2:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś potrzebował telefonu do allegro :evil:

http://www.wykop.pl/ramka/187040/podaje-nr...fonu-do-allegro

Wykop power? :wink:

zaden power

z ciekawosci zadzwoniłem i zostałem odesłany do napisania maila, wiec nic przez ten telefon sie nie zalatwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Allegro to jest po prostu kpina, tak duży serwis, tyle kasy trzepią z prowizji, reklam, a do tej pory nie utworzyli żadnej infolinii... cały kontakt z allegro praktycznie opiera się na emailach na które mam wrażenie że odpisują debile :lol: bo dogadanie się z nimi wymaga nie lada cierpliwości i zrozumienia :lol:

Ta cała "Dyrektor Działu Obsługi Użytkowników" też godna politowania jak nie dostrzega tych problemów.

http://www.allegro.pl/country_pages/1/0/sa...ge=2&prog=8

Jej pasje to archeologia (głównie epoka kamienia) - najwidoczniej w pracy myśli podobnymi kategoriami... dość archaicznymi :lol2:

To tzw. brak konkurencji... Ebay sie nie postaral, wiec jest jak dawniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłem wydech dla brata (do Probe II) ala Mugen i okazało się że on nie pasuje, napisałem do typa od którego go kupiłem czy jest możliwość zwrotu towaru odpisał mi takie coś:

Witam.

Niestety zrobilismy juz rozliczenie miesieczne i pieniadze zostały zaksięgowane. Zawsze zostawiamy sobie furtkę w postaci nierozliczenia towaru, ale tylko w przypadku gdy klient podczas zakupu o to poprosi. Czesto przychodza klienci z prośbą, że gdyby towar nie pasował, czy mogliby go zwroic. Wtedy my go nie rozliczamy i po kilku dniach klient moze oddac towar.

da radę się z tym coś zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem kupić na allegro kartę typu turbo sim. Wchodzę sobie w kategorię, patrzę na ceny, no w miarę, ale siedzę nad tym 30min i nie mogę wymyślić, za co Ci wszyscy Panowie życzą sobie od 8 do 11zł za przesyłkę? Przecież ta karta jest tak malutka, że to nawet nie może iść paczką, tylko listem a taki list kosztuje ~2zł? to nawet jak rzucą się na kopertę, to 4zł, ale nie 11, może ktoś coś wie o tym? Jakieś pomysły? :zonk:

http://www.allegro.pl/53970_karty_x_sim_tu...&view=gtext strona kategorii

A tu parę kwiatków:

Pan życzy sobie 9,50 + 7zł za każdą kolejną kartę

tutaj z kolei 8zł + 2 za każdą kolejną kartę

Ostatecznie wybrałem tą drugą opcję, podjadę sobie do wawy i nie będę bulił za przesyłkę, ale zbulwersowałem się dość mocno :legal: :kijem:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy Twój post jest w tonie ironicznym... ale przeciez to oczywiste. Sprzedawcy zarabiają na wysyłce. Ładniej wygląda 6,50zł + wysyłka niż np 9zł + wysyłka

No i od kosztów wysyłki nie płaci się prowizji Allegro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy Twój post jest w tonie ironicznym... ale przeciez to oczywiste. Sprzedawcy zarabiają na wysyłce. Ładniej wygląda 6,50zł + wysyłka niż np 9zł + wysyłka

No i od kosztów wysyłki nie płaci się prowizji Allegro ;)

To co post niżej napisał, nie można zawyżać kosztów wysyłki :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sprawa,

Kupiłem z dwa dni temu, koszulkę na allegro.

Były bodajże dwie,(sklep).

Teraz patrzę, a tu aukcja usunięta przez pracownika allegro.

Teraz ani wystawić komentarz ani nic.

kiedyś też tak miałem, kupiłem bodajże spodenki, kilka godzin później aukcja usunięta, paczkę facet wysłał za pobraniem, ja jej nie odebrałem i później wydzwaniał z groźbami itp. a co się okazało, że usunięto aukcję bo sprzedawane były podróby, mimo że wszystko wyglądało ok....imo napisz do allegro czemu została usunięta i co masz (według nich) zrobić...

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co post niżej napisał, nie można zawyżać kosztów wysyłki :razz:

Ehe, pewnie ze nie mozna, tylko sprobuj to zalatwic jesli kupiles cos od goscia, na ktorym allegro robi wieksza kase niz robia na Tobie. Jak mialem problem z kims kto mial malo komentarzy, to tacy ludzie dostawali ban z miejscia, jak raz gosc mnie skasowal 10zl za przesylke, a wysylal za 4,50zl (okazalo sie, ze zawsze tak robi o czym sam mi wprost napisal), to allegro wysylalo mi odpowiedzi jak z automatu, naprawde nadziwic sie nie moglem, jak mozna jedna i ta sama odpowiedz ubrac 10x w calkowicie inne slowa. A gosc sobie ladnie dorobil, ok 4000 sprzedanych procesorow, z ktorych na kazdym kasuje 5zl wiecej, to sobie mozna latwo pomnozyc.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok napisałem w mojej sprawie, po godzinie nawet odpisali.

Uprzejmie Pana informuję, że wspomniana przez Pana aukcja została usunięta przez pracownika Serwisu. Jednak przyczyny usunięcia aukcji zostają podane jedynie osobie, która tę aukcję wystawiła.

Przypominam także, że nie ma możliwości skomentowania aukcji, która została wcześniej usunięta przez pracownika Serwisu.

Poza tym informuję, że w chwili dokonania zakupu została zawarta wiążąca umowa pomiędzy Kontrahentami. Zgodnie z zasadami serwisu Allegro transakcja ta powinna zostać sfinalizowana. Dlatego sugeruję nawiązanie kontaktu z Kontrahentem w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.

I jeszcze kilka innych bzdetów.

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh najbardziej by pasowało jakoś uziemić allegro i żeby wszyscy przeszli na świstaka albo otworzyć konkurencję i wszyscy byliby zadowoleni :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehe, pewnie ze nie mozna, tylko sprobuj to zalatwic jesli kupiles cos od goscia, na ktorym allegro robi wieksza kase niz robia na Tobie. Jak mialem problem z kims kto mial malo komentarzy, to tacy ludzie dostawali ban z miejscia, jak raz gosc mnie skasowal 10zl za przesylke, a wysylal za 4,50zl (okazalo sie, ze zawsze tak robi o czym sam mi wprost napisal), to allegro wysylalo mi odpowiedzi jak z automatu, naprawde nadziwic sie nie moglem, jak mozna jedna i ta sama odpowiedz ubrac 10x w calkowicie inne slowa. A gosc sobie ladnie dorobil, ok 4000 sprzedanych procesorow, z ktorych na kazdym kasuje 5zl wiecej, to sobie mozna latwo pomnozyc.

jak mi kolo zawyzyl koszta wysylki to dostal nega, poszlo do i od niego pare maili, cos tam plumkal, bo niby mial byc polecony a poszlo zwyklym. na sam koniec chyba po pol oku dostalem od niego neutrala o tresci "bywalo lepiej".

jak ktos tnie to dawac negi i sie nie czaic. sam temu typowi wystawilem nega o tresci "towar dotarl, ale zamiast poleconego za 10, byl ekonomiczny za 3, ostrzegam przed oszustem" czy jakos tak to szlo, bo pisze z pamieci. ogolnie ludzie nie czytaja pozytow a neutrale i negi.

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh najbardziej by pasowało jakoś uziemić allegro i żeby wszyscy przeszli na świstaka albo otworzyć konkurencję i wszyscy byliby zadowoleni :P

jak ebay wchodził na polski rynek miała to być super hiper alternatywa i pogrążenie allegro, i co? jak zwykle nic z tego nie wyszło, każdy się przyzwyczaił do allegro, poza tym musiałby być ogromny marketing żeby przebić alledrogo

jak mi kolo zawyzyl koszra wysylki to dostal nega, poszlo do i od niego pare maili, cos tam plumkal, bo niby mial byc polecony a poszlo zwyklym. na sam koniec chyba po pol oku dostalem od niego neutrala o trasci "bywalo lepiej".

jak ktos tnie to dawac negi i sie nie czaic. sam temu typowi wystawilem nega o tresci "towar dotarl, ale zamiast poleconego za 10, byl ekonomiczny za 3, ostrzwgam przed oszustem" czy jakos tak to szlo, bo pisze z pamieci. ogolnie ludzie nie czytaja pozytow a neutrale i negi.

jak kupowałem e50 (pisałem o tym wcześniej) pan zażyczył sobie za przesyłkę 25zł, fajnie myślę priorytet + ubezpieczenie, co się okazało? zwykła paczka za 10zł, jak później pan stwierdził "2.5 V6 swoje musi palić, a na pocztę trzeba dojechać", tylko jego żona wcześniej powiedziała że poczta jest po drugiej stronie ulicy + koszty wysyłki są specjalnie zawyżone bo "ich" poczta różnie nalicza, allegro nie widziało problemu, ogólnie olało całość twierdząc że nie mają żadnych "narzędzi", po czym pan stwierdził że ja mu grożę i w ogóle, aukcja zakończyła się negiem w podobnym stylu jak Niemiec napisał "telefon wszystko ok ale koszty przesyłki zawyżone, po prostu oszustwo"...

Edytowane przez DoctorPulse

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi