Skocz do zawartości
ULLISSES

Allegro i inne serwisy internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu Allegro leży, żalosne. Wczoraj też była "przerwa techniczna" 1:00-6:00, dziś dokładnie to samo ale jeszcze o 2 godz dłużej (0;30-7;30)!! Załosne, akurat miałem coś pilnego dziś a tu lipa. Ostrzegali o tym w ogole w komunikatach? Ja nie kojarze, choć może było ale nie widziałem

http://allegro.pl/announce.php?cat=1&item_pos=18#6522

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro dorosli potrafia ciac wałki, to fala dzieciakow dopiero napsuje ludziom nerwy....

Juz sobie wyobrazam:

"Panie oddaj moja komórke, to moj syn 14letni ja sprzedal za 300zł !!!!"

14latek pomysli: a nie wysle mu sprzetu co mi zrobia i tak jestem niepelnoletni, skoro od doroslych nie moga 200zł wyegzekwować... :damage_wall:

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moje oko obecnie około 30% wszystkich userów to nieletni i tak

Miałem takiego jednego, wysłałem mu telefon i zaczał mi wpier@^@#ć że się nie włącza :rolleyes:

Po 2 dniach zajeżdzania go przeze na e-mail ni z tego ni z owego wystawił mi serdecznego pozytywa "super polecam itp" a mi odpisał że wgrał nowy soft i ożył

Nie wiem czy chciał kasę wyłudzić czy co ale tylko można sobie nerwów napsuć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ze masz jakis tajny patent na gratisowe opakowania i bezkosztowe dotarcie na poczte?

Patent mam taki, ze biore ze to 2zl, bo tyle mniej wiecej wynosi koszt zapakowania i dotarcia u mnie na poczte. A chyba mi nie powiesz, ze np. wysylajac karte pamieci i biorac za wysylke 15zl doliczasz opakowanie, ktorym jest koperta babelkowa za 1,20zl ? Ja mialem sytuacje, o ktorej pisalem. Gosc sprzedajacy proce bierze 10zl, a wysyla za 4zl, co nawet po dodaniu koperty babelkowe daje nam 5zl. Przy 4000 sprzedanych procow daje to 20.000zl dodatkowego zarobku. I chyba nie chcesz mi powiedziec, ze gosciu ktory wysyla dziennie z 10 prockow, dolicza sobie od kazdej paczki 5zl za dojazd na poczte... u mnie w mailach przyznal sie otwarcie, ze sobie w ten sposob dorabia, a allegro i tak mialo to w [gluteus maximus] z oczywistej przyczyny, z jego konta maja wiecej kasy niz z mojego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro dorosli potrafia ciac wałki, to fala dzieciakow dopiero napsuje ludziom nerwy....

I myslisz, że po tej zmiane będzie napływ fali dzieciaków? Nie, ci co chcieli mieć już dawno sobie założyli. Poza tym nie wszyscy niepełnoletni są nieodpowiedzialni, sam jestem niepełnoletni, mam konto na allegro od 2,5 lat, do tego wszystkie komentarze pozytywne (prawie 130) i nie mam zamiaru nikogo ciąć w **uja, zeby zarobić kase. Masz zbyt pesymistyczne podejście.

btw, jest tu ktos niepełnoletni, kto ma zamiar zmienić status na junior?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używałem allegro od 14stego roku życia i też nikogo nie przycinałem w ch*** raczej to ja zostałem raz przycięty, przez dziecięcą naiwność :wink: . Aczkolwiek boję się agresywnej reklamy tego "produktu" i napływu dzieciarni właśnie 12-13 letniej zachęconej bannerami na stronach, z takim się nie dogadasz i to jest fakt (poza jakimś tam odsetkiem oczywiście). Macie przykład Damikora, który na allegro sprzedawał kartę która była modowana ale oczywiście w aukcji twierdził, że karta to nówka sztuka i nic z nią nie było, potem wycofał aukcję, wystawiał jeszcze raz (bo cena go nie satysfakcjonowała), suma sumarum dostał tutaj bana za oszustwa na allegro. Raczej jak będzie starszy to czegoś takiego nie zrobi (tak mi się wydaje) w przeciwieństwie do teraz, kiedy ma te 13 lat. <_<

edit: zapomniałem dopisać, takie konta powinny być IMO od 16 roku życia.

edit2: sam mam kolegę, który jak miał 13 lat to sprzedał na allegro swoje komiksy po czym w końcu ich nie wysłał typowi bo "żal mu było się z nimi rozstawać". Kasy nie wysępił bo miało być za pobraniem (nawet nie miał takiego zamiaru) ale jednak niesmak pozostał - czy ktoś dorosły by się tak zachował? Wydaje mi się, że nie ;)

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Treść wiadomości:

Szanowna Panie

Pragnę gorąco Pana przeprosić że pad dual shock Sony zapłacony przez Pana nie zostanie wysłany.

Przed pakowaniem, ponownie sprawdziłem stan pada, okazało się że pad nie nadaje się do użytkowania (na początku był w idealnym stanie, nie wiem jaka była przyczyna póżniejszej zmiany.

Jestem zobowiązany wysłać Panu pieniądze.

Ponownie gorąco Pana przepraszam ponieważ ja też jestem nieusatysfakcjowany i stratny.

Jeszcze raz gorąco przepraszam."

:sad:

A wczoraj wieczorem mówił że pad został nadany do wysyłki. Dziś już nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Problem jest następujący.

Sprzedałem grę na X360 - dosłownie była w konsoli dwa razy. Płyta bez skazy. Jestem w 100% pewny, że gra jest sprawna (a przynajmniej była w momencie, gdy trafiła na pocztę).

Natomiast szanowny kupujący upiera się, że gra nie działa.

Czy Allegro prowadzi jakieś mechanizmy przeciwko takim naciągaczom? Możliwe, że klientowi konsola już odmawia współpracy, ale "sprawdził na innej i też nie działa".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale chwila moment. A co jesli wysylka jest podana np. 10zl i tyle tez wynosi wysylka paczka (wiec nie ma nic podejrzanego), a gosc wysyla listem poleconym za 4zl ?? To jest Twoim zdaniem fair ? Widzac koszt wysylki 30zl, zgadzam sie na koszt wysylki 30zl, a nie 10zl o ktorych dowiaduje sie otrzymujac paczke do reki.

To ja się powtórzę - nie podoba się forma/kwota wysyłki? To nie kupować. Na siłę chcesz chłopie kijem Wisłę zawrócić... Zakupy na Allegro to dobrowolna forma umowy kupna-sprzedaży. Ze wszystkimi plusami i minusami, poprzez złożenie oferty, AKCEPTUJESZ to, co jest napisane/opisane/sfotografowane. Koniec, kropka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja się powtórzę - nie podoba się forma/kwota wysyłki? To nie kupować. Na siłę chcesz chłopie kijem Wisłę zawrócić... Zakupy na Allegro to dobrowolna forma umowy kupna-sprzedaży. Ze wszystkimi plusami i minusami, poprzez złożenie oferty, AKCEPTUJESZ to, co jest napisane/opisane/sfotografowane. Koniec, kropka.

Widać że czegoś nie rozumiesz, każdy z nas akceptuje również formę wysyłki podczas oględzin aukcji. Gdy mamy paczka pocztowa priorytetowa 11zł a dostajemy produkt w kopercie bąbelkowej - wysyłka 4zł, koperta jakieś grosze -zazwyczaj 50gr do 1zł. To jednak jest coś nie tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlopaki, czy w czasie rejestracji na allegro, podaje się hasło? Pytam poniewaz mojej kuzycne przyszedl list z nazwa uzytownika, kodem aktywacyjnym, jednak bez hasla. Ja osobiscie nie pamietam jak wyglada ten caly proces, bo przeszedlem go juz dawno temu, a zreszta pewnie od tego czasu juz sie sporo zmienilo.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcą żebym sie tłumaczył czemu założyłem konto po zablokowaniu poprzedniego. Zaległości już opłaciłem (100 zł) a konto następne założyłem bo nie miałem akurat wolnej stówy zresztą założyłem je na inny adres bo się przeprowadziłem i co tu więcej wyjaśniać. Laska z supportu chce chyba żebym jej napisałwypracowanie z wstępem rozwinięciem i zakończeniem, ch-uy na nichkłade. Zresztą allegro nie ma zbyt wiele ciekawego do zaoferowania, patrzałem koszulki adidasa to jakieś bazarowe szmaty za max 100zł, licytowałem sweter M&S to jakiś script kiddie mnieprzebił, sprzęt z super firmy super sprzedawcy odzdzichu pomarańczaka spodszóstki, kiedyś wciągnąłem niedziałające playstation 2; wolę kupować w sklepach internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcą żebym sie tłumaczył czemu założyłem konto po zablokowaniu poprzedniego. Zaległości już opłaciłem (100 zł) a konto następne założyłem bo nie miałem akurat wolnej stówy zresztą założyłem je na inny adres bo się przeprowadziłem i co tu więcej wyjaśniać. Laska z supportu chce chyba żebym jej napisałwypracowanie z wstępem rozwinięciem i zakończeniem, ch-uy na nichkłade. Zresztą allegro nie ma zbyt wiele ciekawego do zaoferowania, patrzałem koszulki adidasa to jakieś bazarowe szmaty za max 100zł, licytowałem sweter M&S to jakiś script kiddie mnieprzebił, sprzęt z super firmy super sprzedawcy odzdzichu pomarańczaka spodszóstki, kiedyś wciągnąłem niedziałające playstation 2; wolę kupować w sklepach internetowych.

Mówimy o Allegro czy o userach takich jak Ty? Napisz że uregulowałeś już zaległośći i powinni odblokować.

Btw pisząc że allegro nie ma zbyt wiele do zaoferowania :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie (niestety) żadne, typ zapomniał 2-3 zer wpisać... Chociaż oczywiście ci się to należy i trzymam za Ciebie kciuki - to by oduczyło ludzi, że za gapiostwo też się płaci :rolleyes:

edit: chociaż tak patrzę, jest napisane, że 500zł/m2... Z ciekawości przejrzałem tą kategorię na allegro i faktycznie niektóre aukcje są bez wzmianki, że to za m2. Ale na tej Twojej jest to napisane przecież, więc szykuj 900000 ;)

Edytowane przez Kaaban

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie (niestety) żadne, typ zapomniał 2-3 zer wpisać... Chociaż oczywiście ci się to należy i trzymam za Ciebie kciuki - to by oduczyło ludzi, że za gapiostwo też się płaci :rolleyes:

edit: chociaż tak patrzę, jest napisane, że 500zł/m2... Z ciekawości przejrzałem tą kategorię na allegro i faktycznie niektóre aukcje są bez wzmianki, że to za m2. Ale na tej Twojej jest to napisane przecież, więc szykuj 900000 ;)

50000zł za ar

trochu drogo ;)

:lol:

jak chcesz to za polowe tej ceny ci sprzedam 10a :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co lepsze jak sie koles uprze, to faktycznie imho bedziesz musial kupic ten metr dzialki :x Chyba nie musze wspominac o tym, ze koszty aktu notarialnego zwyczajowo pokrywa kupujacy... =]

interesu zycia nie zrobiles... ;D

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak się składa że pracuję dla kilku kancelarii i jeśli wystawiona jest działka z ceną kup teraz to opisie może pisać równie dobrze że nie wolno kupować jak kupię to liczy się zwarcie umowy ;) to wstępnie ;P bardziej się martwię o moje skrupuły w tej sytuacji ;P bo po rozmowie przez telefon usłyszałem 'bierz' .. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi