PelzaK Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Dobra a teraz powiedz jak często może się zdarzyć taka sytuacja? IMO znacznie rzadziej o sytuacji opisanej przez Allegro, czyli takiej, w której poważny człowiek chce coś kupić i nie ma konta. Wierz mi, że złodzieje i krętacze bardzo chetnie i szybko wykorzystają każdą pozostawioną dziurę... :) Nie można powiedzieć, jak często się zdarza taka sytuacja bo do tej pory była niemożliwa. Teraz sie dopiero okaże... Natomiast ja miałem kopertkę jak zechciałem coś kupić... i po prostu poczekałem aż przyszła mi aktywacja i tyle. Działanie pod wpływem impulsu to jest przejaw głupoty najczęsciej. Nie pamiętam już czego miał dotyczyć mój pierwszy zakup na allegro, ale dzięki okresowi jaki musiałem odczekać dokonałem zdecydowanie bardziej opłacalnego zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Panowie mam kolejny problem fajnie jakbyscie szybko doradzili, sytuacja wyglada tak: Sprzedałem koledze kierownice samochodową na allegro, jako ze to nie byla pierwsza jego rzecz ktora przeszla przeze mnie to myslalem ze jest ok i nawet jej nie sprawdzalem, niestety kupujacy nie jest zadowolony mowi ze ma wady ktorych nie bylo widac na zdjeciach co wydaje sie troche dziwne bo dodalem duze zdjecia z góry i z dołu. No ale dobra uznalem jego racje, powiedzialem zeby odeslal mi kierownice a ja jak ją dostane to zaraz mu przeleje spowrotem pieniadze. Gość jednak sie nie zgadza i chce zebym to ja mu najpierw przelal całość (wartosc kierownicy plus kwote wysylki w obie strony) i straszy mnie negatywem. Ma prawo żądać żebym to ja najpierw oddał pieniadze i pytanie nr2 czy musze mu zwracac calosc? Aha dodam że koleś ma tylko kilka pozytywów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Aha dodam że koleś ma tylko kilka pozytywów.i brak doświadczenia w rozwiązywaniu tego typu spraw + pewna ułomność umysłowa sprawa jest prosta; -koleś odsyła towar -Ty zwracasz pieniądze tak jak w KAŻDYM sklepie. upewnij się jeszcze przedstawiając sprawę allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Panowie mam kolejny problem fajnie jakbyscie szybko doradzili, sytuacja wyglada tak: Sprzedałem koledze kierownice samochodową na allegro, jako ze to nie byla pierwsza jego rzecz ktora przeszla przeze mnie to myslalem ze jest ok i nawet jej nie sprawdzalem, niestety kupujacy nie jest zadowolony mowi ze ma wady ktorych nie bylo widac na zdjeciach co wydaje sie troche dziwne bo dodalem duze zdjecia z góry i z dołu. No ale dobra uznalem jego racje, powiedzialem zeby odeslal mi kierownice a ja jak ją dostane to zaraz mu przeleje spowrotem pieniadze. Gość jednak sie nie zgadza i chce zebym to ja mu najpierw przelal całość (wartosc kierownicy plus kwote wysylki w obie strony) i straszy mnie negatywem. Ma prawo żądać żebym to ja najpierw oddał pieniadze i pytanie nr2 czy musze mu zwracac calosc? Aha dodam że koleś ma tylko kilka pozytywów. Niech gość Ci wyśle towar za pobraniem, jak się boi że mu nie oddasz kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks_rf Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Mam taki problem, kupilem na allegro towar za 30zl od uzytkownika Multi_kom , oczywiscie przelewik zaraz po kupnie i czekam na towar juz ponad miesiac. Z komentow wnioskuje, ze po porstu niektorym osobom nie wysyla towaru. Co moge teraz zrobic, na maile nie odpisuje, chcialem skan potwierdzenie nadania paczki albo zwrot kasy i zero odzewu, co teraz moge zrobic ? Widzialem na allegro jakis program ochrony kupujacych, ale nie chce z drugiej strony miec do czynienia z policja, po prostu nie mam czasu na szlajanie sie po komisariatach. Gosciu na kazdy zasluzony nagatyw wystawia swoj 'sloganik' w postaci nega rewaznowego, w sumie towar sprzedaje za malo kasy, wiec mala szkodliwosc czynu, jesli ktos zglosi na policje, w ten sposob dorabia sobie pewnie z 50% utargu nie wysylajac do co 2giej osoby towaru... co mam w takim wypadku robic, niby 30zl to malo, ale jednak zaplacilem i chce otrzymac towar, tak jak pisalem nie mam czasu na chodzenie po komisariatach (praca + szkola, poza tym mam juz o tym pojecia, koledze ukradli jais czas temu telefon i ile on sie wyjezdzil po komisariatach to poezja, oczywiscie nic nie zalatwil), czy jest sens/szansa na odzyskanie kasy ? Czy samo allegro moze to jakos zalatwic, czy tylko policja ?Tez kiedys kupilem przedmiot od tego goscia nawet 2 razy. Raz za pobraniem wszystko bylo ok paczka przyszla w 2 tydzien. Drugi raz kupywalem przez przelew i paczka doszla ale za pobraniem za ktore zaplacilem oczywiscie probowalem wyjasnic sytuacje zeby zwrocil mi kase a ja odbiore na poczcie niestety odpisal po miesiacu i nie wiedzial o co chodzi. Ja mu wyjasnilem wszystko co i jak bylo a ten znowu po miesiacu odpisal i tak w kolko. Telefon hmmm on wogole go ma?? Nigdy sie nie dodzwonilem. Nie polecam kupowania przedmiotow od tego allegrowicza i placenia przelewem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 Tez kiedys kupilem przedmiot od tego goscia nawet 2 razy. Raz za pobraniem wszystko bylo ok paczka przyszla w 2 tydzien. Drugi raz kupywalem przez przelew i paczka doszla ale za pobraniem za ktore zaplacilem oczywiscie probowalem wyjasnic sytuacje zeby zwrocil mi kase a ja odbiore na poczcie niestety odpisal po miesiacu i nie wiedzial o co chodzi. Ja mu wyjasnilem wszystko co i jak bylo a ten znowu po miesiacu odpisal i tak w kolko. Telefon hmmm on wogole go ma?? Nigdy sie nie dodzwonilem. Nie polecam kupowania przedmiotow od tego allegrowicza i placenia przelewem. http://allegro.pl/item372059886_372059886.html koleś kupił od niego słuchawki do mp3 za 9zł i pisze w negatywie "graja tak jak takie za 3zł" :rolleyes: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Cześć , proszę o radę. Wygrałem słuchawki na allegro miałem właśnie dokonać wpłaty i patrzę akcja została usunięta przez allegro a konto zawieszone. W takim momencie polecacie mi wpłacić za słuchawki czy byście nie wpłacali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Cześć , proszę o radę. Wygrałem słuchawki na allegro miałem właśnie dokonać wpłaty i patrzę akcja została usunięta przez allegro a konto zawieszone. W takim momencie polecacie mi wpłacić za słuchawki czy byście nie wpłacali? Janse ze nie wplacaj, koles teraz juz moze nie miec nic do stracenia i kase wezmie a sluchawek nie wysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Czy według was kupno od sprzedawcy z allegro ale dokonane poza allegro jest bezpieczne ? Dziś zakończyła się aukcja z rowerem wycenionym na 850(+50 za przesyłke). Najpierw jeszcze w trakcie trwania aukcji zaproponowałem sprzedawcy 700łącznie z przesyłka za ten rower czyli o 200 mniej niż on sobie go wycenił.Sprzedający się nie zgodził więc moją kolejną propozycją było 800 łącznie z przesyłką czyli o 100 mniej. Długo czekałem na odpowiedź i ok 2 godziny po zakończeniu aukcji(nikt nie kupił) sprzedawca odezwał się i oto co napisał - Witam,niech będzie.Proszęo wpłatę konto 800 zł na moje konto 29 2030 0045 1130 0000 0547 3360 i przesłanie mi adresu.Rower zostanie natychmiast wysłany po zaksięgowaniu pieniędzy na końcie.Pozdrawiam Czy według was powinienem kupić ten rower od niego nie poprzez allegro ? W razie jakiś problemów kopie korespondencji emailowej oraz blankiet dokonania wpłaty na jego konto wystarczą jako dowód na to,że wpłaciłem pieniądze na jego konto ? oto ten rower- link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Napisz mu, żeby wystawił aukcje z podaną przez Ciebie ceną. I tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Powiedz mu, żeby wysłał za pobraniem. Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował. Ew. prywatna aukcja. Edytowane 19 Lipca 2008 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) Czasem mozna się dogadac ze sprzedającym. Ja np. dogadałem się z kolesiem co do telefonu, wplacilem mu kase, jak aukcja jeszcze trwała. Napisałem mu, ze wpłacam, daje ustaloną kwote na aukcji i moze ją zamknąć. A koleś zamknął aukcję jak ktoś mnie już przebił, ale telefon już był dawno u mnie.. W sumie osoba, która w momencie zamknięca miała wyższa kwotę od mojej mogłaby się domagac telefonu ;) A wracajac do Twojej sprawy, to ugadaj się niech wystawi jeszcze raz na jakiś krótki okrez z Kup Teraz za te 800. Edytowane 19 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartoleon Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 Jemu pewnie zależy na tym aby uniknąc kosztów prowizji. Tak,że możliwe że bęzie chciał abym mu jeszcze dopłacił za to. A jak np wystawi aukcje prywatną w cenie za 1zł :) to wtedy w razie problemów jest utrwalona transakcja kupna tego roweru przezemnie za 1zł i prawnie ten rower jest mą własnością ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 19 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2008 (edytowane) O ile pamiętam, to opcja aukcji prywatnych została wycofana.. A wystarczy tylko aukcja z krótkim opisem i jednym zdjęciem, ktore jest darmowe i napewno wyjdzie nie więcej jak 1PLN. E: Sprzedający z Gryfic, to praktycznie moje strony ;) Edytowane 19 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Powiedz mu, żeby wysłał za pobraniem. Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował. Ew. prywatna aukcja. Już nie przesadzajcie. Parę razy kupowałem poza allegro i problemów nie stwierdziłem, wszystko jest ok. No a aukcję prywatną wycofano, czytać komunikaty allegro :evil: O ile pamiętam, to opcja aukcji prywatnych została wycofana.. A wystarczy tylko aukcja z krótkim opisem i jednym zdjęciem, ktore jest darmowe i napewno wyjdzie nie więcej jak 1PLN. E: Sprzedający z Gryfic, to praktycznie moje strony ;) Przy KT 800zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 coś tanio http://allegro.pl/item404009059_nowy_iphon...blokowany_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 coś tanio http://allegro.pl/item404009059_nowy_iphon...blokowany_.html Ponieważ kilka osób pytało o cenę, odpowiadam: iPhony zostały kupione w cenie 199 dolarów za sztukę. Po podliczeniu kosztów przesyłki i własnej prowizji uznałem, że cena 599 zł jest ceną adekwatną. Nie zgadzam się, żeby iPhone był towarem dla spekulantów. Sprzedaję po maksimum dwie sztuki na uzytkownika Allegro. Wysyłam zakupiony towar kurierem lub możliwy jest odbiór osobisty, po wcześniejszym umówieniu się. Po za tym możliwy odbiór osobisty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 No także obserwuje tą aukcje i nie chce mi się wierzyć ze za 6 stówek. Albo jakas podróba albo wałek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studenc1k Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) Po za tym możliwy odbiór osobisty ;]Ale dopiero od soboty 26 licpa ;) Poza tym wysyłka dopiero od piątku (zapewne chodzi o 25.07) po odebraniu towaru z cła ;) Wskazane wstrzymanie się z zakupem i poczekanie na rozwój sytuacji. :) heh. aukcja już usunięta.. Edytowane 20 Lipca 2008 przez studenc1k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) Aukcja usunięta.. A cena była niska, moze z powodu planowanej premiery iphone'a 3g (o ile juz nie bylo premiery). Edytowane 20 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Ale chyba ten był 3g :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 (edytowane) (o ile juz nie bylo premiery).Premiera była ale schodzą jak świeże bułeczki, trudno dostać w jakimkolwiek sklepie na terenie USA, wszędzie zaraz po dostawie się rozchodzą... :blink: Gdziekolwiek byś nie zadzwonił mówią: "We sold out today..." /OT Edytowane 20 Lipca 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Ciekawe czy aukcja naruszała jakies prawa allegro, czy stwierdzili ze to sciema i go stukneli od razu, konto tez zawieszone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 No to faktycznie musiało być coś nie tak.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jaką opcję transportu wybrać dla towaru o wartości około 500 zł ? Jeszcze nigdy nie wysyłałem przedmiotu o takiej wartości no i jakoś brak zaufania do PP zmusza mnie to poszukania jakiś alternatyw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) pocztex? [wysyłasz z placówki PP] nigdy się na nich nie zawiodłem, szybko i (chyba) bezpiecznie [; Edytowane 22 Września 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jaką opcję transportu wybrać dla towaru o wartości około 500 zł ? Jeszcze nigdy nie wysyłałem przedmiotu o takiej wartości no i jakoś brak zaufania do PP zmusza mnie to poszukania jakiś alternatyw.Kurier? GLS/DHL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DdK Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ja bym DHL polecil, szybko i bez problemow, GLSem czasami dlugo(tj. 2dni;p) idzie paczka pomimo tego ze jest juz w oddziale w rejonie odbiorcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Jak ubezpieczysz paczkę na PP to nic się jej stać nie powinno. Nawet na symboliczną stówkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qnikzoor Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Właśnie zamierzam wysłać swojego elektryka i też zastanawiam się nad wyborem kuriera. Orientuje się ktoś czy DHL/UPS jest opcja za pobraniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...