paweł.s Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam (to na początek bo to mój pierwszy post) ;) Jestem bardzo początkującym w OC więc wolę się zapytać na forum do tego przeznaczonym by sobie nic nie skopać w kompie. Chodzi o to, że procesor (cała konfiguracja w podpisie) podkręciłem zmieniając tylko FSB do 2,7GHz. Test w Prime95 nie wykazuje błędów więc jest ok. Jednak gdy chcę podkręcić (samo FSB) do 3,0 i więcej to już są zwisy. Wiem, że muszę zmienić napięcie, ew podkręcić pamięć (tego nie jestem pewien). No i teraz pytanie: na jakie napięcia powinienem dać procesor aby te ponad 3,0 osiągnąć. Czytałem dość dużo, przeglądam to forum od kilku dni jednak postanowiłem założyć temat. Niestety nie jestem teraz w domu i nie mogę podać dokładniejszych info, mogę to zrobić oczywiście po powrocie z pracy. Liczę na Waszą pomoc, pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jest caly watek o tym procesorze - na pewno znajdziesz odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jest caly watek o tym procesorze - na pewno znajdziesz odpowiedz. Faktycznie, wcześniej go zbyt ogólnie przejrzałem. Mniej więcej już wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...