CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Chce wymienic moja obecna grafe na lepsza... sklaniam sie ku 79GS lub 86GT Galaxy 7900GS 256MB GDDR3 1.4ns 475/1400 - 391 zl Palit 8600GT 256MB GDDR3 1.4ns 540/1400 - 395 zl grafiki nie chce modowac i krecic bardzo (jedna i druga tak srednio 600/1600) zasilacz mam Seasonic 350W (17A na linii 12V) - czy to nie za malo dla 79GS'a? B-) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) 7900GS w takiej cenie to jest śmiech, bez zastanowienia brałbym 7900GS ;] Co do zasilacza to GS nie jest jakos przesadnie łasy na prąd wiec powinien dac rade bez problemu ale głowy nie dam :D Edytowane 6 Czerwca 2007 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 tez bardziej sklaniam sie ku 79GS, tylko mnie ta zasilka meczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raiders Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 tez bardziej sklaniam sie ku 79GS, tylko mnie ta zasilka meczy :(Masz dobry markowy zasilacz starczy ci na 7900 pobieroa ok 60w . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 dokladny model tego zasilacza to Seasonic SS-350ATC PSU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) 350W wystarczy na 100% - looknij na mój konfig. Proca mam pdkręconego do 3GHz, kartę też trochę pogoniłem. Całość działa stabilnie jak skała. Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Marvin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) no to chyba bede dzisiaj zamawial :) jak widze narazie wszyscy sa za 79GS :P btw. ten twoj Szef ile ma amperow na linii 12V? i czy jest to stara konstrukcja jeszcze? (pojedyncza liniia 12V) Edytowane 6 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zasiłka ma dwie linie 12V - 10 i 15A, ale pojedyńcza na bank też styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Bierz 7900gs, te prawdziwe 350W spokojnie ci starcza(patrz na moj cfg+ dodatkowe 5 wentyli). A jeszcze na poczatku kwietnia kiedy kupowalem palita to galaxy byl po 560zl najtaniej, a teraz niecale 400zl, nic tylko brac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 7900GS , za tą cenę nic innego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Również jestem za 7900GS ;) EDIT: literówka [; Edytowane 6 Czerwca 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 opłaca się brać 2x7900gs czy coś lepszego za 800zł można kupić ?? Kolega mnie poprosił by spytać sie na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Chyba juz lepiej 8800GTS szukac... przyrost wydajnosci w SLI nie zawsze jest wspolmierny do ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 jeden 7900gs powinien mu wystarczyc ;) a jak nie to niech sklada kase do 8800gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 eee sli to zly pomysl jak dla mnie lepiej troszeczku dolozyc i miec 8800gts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 dokladnie SLi sie nie oplaca... wiekszy budrdel w budzie, wiekszy halas, wiecej zajetego miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 a wydajność mniejsza niż jakbyś kupił jedną nową kartę miast dwóch starych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszychooo Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 a gdzie sa takie ceny za tego 7900gs ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawi Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...;ref=skapiec.pl A ja wczoraj zamówiłem za prawie 10 zł więcej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matik16 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 sam zamówiłem tego 7900 GS za 400 zl ciekawe jak bedzie z OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 dokladnie SLi sie nie oplaca... wiekszy budrdel w budzie, wiekszy halas, wiecej zajetego miejsca .... , więcej pobieranej energii ( podniesione wymagania odnośnie zasilacza - wzrost głośności pracy bardziej grzejącego się zasilacza ), duża ilość emitowanego ciepła ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 ..... wiekszy respect na osiedlu :D co do tych 79gs to ma to juz ktos ? bardzo jestem ciekawy jak sie to kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) mam jeszcze jedno pytanie... moja zasilka nie ma kabla do PCIE a w tym zestawie z Galaxy widze przejsciowke (2x Molex 4 pin na jedno PCIE) czy trzeba podlaczyc ja do 2 Molexow czy wystarczy do jednego? bo jak do 2 to musze z kablami porzadek zrobic :] Edytowane 7 Czerwca 2007 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 do przejsciowki 2 molexy jednoczesnie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunnyluk Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Też się obecnie zastanawiam nad 7900GS za 400 lub ponad 500zł (1,4 lub 1,2ns) i różne taktowania, jak ktoś ma tą tańszą wersję niech napisze jak się kręci. Wielu ludków to baaardzo interesuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 ja bede zamawial moze jutro :) wiec jak ktos bedzie mial ja wczesniej to czekam/y na testy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 .... , więcej pobieranej energii ( podniesione wymagania odnośnie zasilacza - wzrost głośności pracy bardziej grzejącego się zasilacza ), duża ilość emitowanego ciepła ... wymagany szybszy procesor.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Obie karty nie radzą są w nowych grach wiec bierz tańszą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 ew. moge jeszcze pomeczyc sie na 76GS i za rok zmienic kompa - maybe Phenom itp. do jutra mam czas :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avoid Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 wlasnie wymienilam 7600GT na 7900GS w cenie wlasnie owych 409 zl (za 76 dalam 450 wrrr). Karta na dziendobry uruchomila sie z taktami 546/708 zatem troche wiecej niz podaja w ofercie. Gierki chodza lepiej (w 3dMark05 ma bez podkrecania lepszy wynik o 2000). Na razie jestem z niej zadowolona (zobaczymy co sie da wycisnac oprocz 560/750). Skoro i tak nie ma gier na dx10 to wole ten czas przeczekac na lepszej 7900 ale to moja decyzja. Grunt to lapac okazje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...