Major Zadek Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Chyba każdy robi test przeznaczony dle swojego proca - to jak robisz testy w 3DMarku też wyłączacz Pure Hardware T&L by mieć porównanie z 2MX? Na default program sam określa jaki masz procek i taki test wykonuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 no masz zrobic default test benchamrk czy cos na poczatku wyskakuje okienko i tam default benchamrk test chyba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Test defoultow o test podstawowy bo są jeszcze test K7 i SSE , SSE2 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Nie rozśmieszaj mnie Junior. Przecież jak progs wykryje ci Athlona to na 100% nie zrobi SS2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MS Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 To ja tez ;) Default: 6119 (http://www.misur.neostrada.pl/cpudefault.jpg) K7: 7576 (http://www.misur.neostrada.pl/cpuk7.jpg) Sprzet jak w sigu. pozdrawiam, MS ps. ha, to moj 1 post ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 radacz nie wkór**aj mnie co to tylko procki AMDeka sie produkuje według ciebie . :-) Ale lamer . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Śmieszny jesteś. :lol: Jak chciałeś baranie defoulta od każdego to masz. Tylko, że dla jednych defoultem jest SS2 a dla innych K7. 8) Zrozumiało dziecko? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Śmieszny jesteś. :lol: Jak chciałeś baranie defoulta od każdego to masz. Tylko, że dla jednych defoultem jest SS2 a dla innych K7. 8) Zrozumiało dziecko? :roll: To Ty powinieneś coś zrozumieć :!: Test default to test bez optymalizacji (żadnej). Tu nic się samo nie wybiera ! BTW, same default tez nic nie dają :( Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 3 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2003 Nie przejmujmy się na razie samą wersją programową, czyli tak zwanym defaultem. Kiedy coś jest default to zazwyczaj oznacza standart. Dlatego uważam (nie jestem w tym twierdzeni zapewne sam), że defaultem dla następujących procesorów będą kolejne testy: Athlon XP - K7 Pentium III - SSE Pentium 4 - SSE2 Oczywiście dopuszczalne jest robienie przez posiadaczy Athlonów testu SSE, jak i przez właścicieli Pentium 4, ale odpowiedzmy sobie na pytanie, po co? :roll: Dlatego robienie tego benchmarka w defaulcie to w ogóle strata czasu i miejsca na forum. 8) TWEAK.PL to forum dla ludzi chcących pokazać możliwości swojego sprzętu, a nie go skompromitować. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 TWEAK.PL to forum dla ludzi chcących pokazać możliwości swojego sprzętu, a nie go skompromitować. :twisted: I dlatego każdy robi testy na podkręcinym procu, podkręconej grafie i ustawia na max wsystko to, czego nie można sprawdzić - jeżeli prockowi AMD wyjdzie lepszy test na SSE2, to czemu go na nim nie zrobić (podobnie mogłoby byc z Intelem, ale na K7 wychodzi niższy :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 I dlatego uważam, że default to nie jest słowo jakie powinniśmy słyszeć na tym forum. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Jak was czytam to mi sie śmiać chce . Jeżeli prosze o wyniki to wyniki mi podawajcie a nie pieprzycie bez sensu . A wiesz co to dokładnie test defult . Jest do test z optymalizacją wybieraną przez program dla danego typu proca . Więdz np . P III optymalizacja SSE i takie testy z daną optymalizacją odzwierciedlają prawidłową wydajność proca . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Ty weź się sam posłuchaj. Ja chyba juz to napisałem wcześniej. Ale taka jest prawda, że ja w każdym teście mam ok 20% więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 4 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2003 Takie te twoje mondrości świetne że śmiać sie chce poczytaj co napisałeś, poczytaj posta całego i pomyśl co pieprzesz bo czytać sie nie chce . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Default 5813 bardzo fajnie jak na ECS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Obiecałem 8000 w K7 ale mi sie nie kce siedzieć i denerwować nad tym kompem. Cos slabo jesli na 2424 masz taki wynik. Ja na 2400MHz (200x12) mam w IA32: Overall Result: 6341 CPUMarks ALU Result: 51552 ALUMarks ALU Time: 15.683 seconds FPU Result (overall): 63967 FPUMarks FPU Single Precision Result: 53491 FPUMarks SP FPU Single Precision Time: 6.76 seconds FPU Double Precision Result: 74443 FPUMarks DP FPU Double Precision Time: 8.753 seconds MIPS Result: 4139 MIPS MFLOPS Result: 3443 MFLOPS RAM ALU Bandwidth (MB/s): 1254 MByte/s RAM FPU Bandwidth (MB/s): 1420 Mbyte/s na SSE mam: Overall Result: 7917 CPUMarks ALU Result: 65002 ALUMarks ALU Time: 12.438 seconds FPU Result (overall): 77634 FPUMarks FPU Single Precision Result: 66987 FPUMarks SP FPU Single Precision Time: 5.398 seconds FPU Double Precision Result: 88280 FPUMarks DP FPU Double Precision Time: 7.381 seconds MIPS Result: 6253 MIPS MFLOPS Result: 5271 MFLOPS RAM ALU Bandwidth (MB/s): 1453 MByte/s RAM FPU Bandwidth (MB/s): 1451 Mbyte/s a na K7: Overall Result: 7886 CPUMarks ALU Result: 65059 ALUMarks ALU Time: 12.427 seconds FPU Result (overall): 76886 FPUMarks FPU Single Precision Result: 73841 FPUMarks SP FPU Single Precision Time: 4.897 seconds FPU Double Precision Result: 79931 FPUMarks DP FPU Double Precision Time: 8.152 seconds MIPS Result: 6253 MIPS MFLOPS Result: 5271 MFLOPS RAM ALU Bandwidth (MB/s): 1444 MByte/s RAM FPU Bandwidth (MB/s): 1456 Mbyte/s o jakim denerwowaniu sie mowisz? nie usiedzisz 70 sekund spokojnie? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Na tym co w podpisie default: 10232pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Masz super proca . Kręcony czy zmyślony . :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja mam 5774 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Masz super proca . Kręcony czy zmyślony . :-) daj majla to ci podesle skrina czlowieku niskiej wiary :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 O ja wieże , wieże tylko odrazu wywaliłeś 3.6 . A oto mój mail jno@go2.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...