x202 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Witam. Posiadam laptopa Dell Inspiron 8000 (15", 1600x1200, PIII Mobile 1GHz). Od dłuższego czasu touchpad wariuje i myszka lata sama (najczęściej do prawego górnego rogu lub lewego dolnego)... Tak samo pod Windowsem jak i pod Linuxem (FC5). Pomaga rzucenie laptopem (o łóżko ;)), ew walenie rękami w okolice touchpada. Czasem to zadziała, czasem nie. Wie może co moze być przyczyną? Touchpad wymieniłem i nic nie dało :| Ostatnio nawet nie moge go przesunąć bo myszka odrazu wariuje.... Pozdrawiam, x202 Edytowane 6 Czerwca 2007 przez x202 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Rozkręć go i zobacz czy wszystko dobrze "łączy".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x202 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Niestety nic to nie dało... Kiedys go rozkręciłem, byl dzień spokoju i znowu... Ale ostatnio nic sie nie da na nim zrobic bo co i rusz myszka ucieka i dnia na dzien jest coraz gorzej :| A rozkrecic ponownie .. cięzka sprawa. Śruby poomykane ze ostatnio jedna była wykręcana z pomocą wiertarki. :( Obudowa jest tez na dole cała popekana, ale naszczescie mam nową, tylko czekam az sie rozpadnie do końca ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 chyba w takiej sytuacji nie zostaje Ci nic jak poczekać na chwilę, gdy touchpad działa i wyłączyć go fizycznie w windowsie, a korzystać z myszki. Smutne, ale prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 To nie wina Touchpada, ale Trackopinta (to do sterowania wbudowane w klawiature). wystarczy wyjac klawiaturke i odlaczyc tasme od trackpointa i bedzie ladnie smigac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x202 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Rzeczywiście! Nie pomyslałem o tym. cat /dev/input/mice <--- tu cos sie dzieje gdy ruszam trackpointem, a jak touchpadem to nic :) lekko "porzucałem laptokiem" zeby znowu zaczęło głupieć ..patrze .. a to wina trackpointa :) Dzięki, będe musiał go odpiąć! A może wie ktoś co mu mogło się stać? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielak_18 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 To normalne w starszych dellach. Mialem w moim to samo. Jeżeli zależy ci na trackpoincie to mozesz go wymienic. Mi nie byl potrzebny bo uzywam touchpada wiec odlaczylem go poprostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...