izar Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam Niedługo przymierzam się do zmiany PC-eta i mam problem z wyborem pamięci. Nie wiem jeszcze jaki procesor wybiorę, w związku z czym mam pytanie : jakie pamięci do AMD, a jakie do Intela? Jak wiem że najlepiej najlepsze, ale nie chcę przepłacać. Chcę kupić 2 razy po 1GB. Czy muszę koniecznie kupować 800Mhz, czy 667Mzh wystarczą? Różnice w cenie są dość znaczne. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Do intela lepiej kupić więcej MHz, a do AMD niższe CL. Do AMD 667 powinny styknąć, jak kupisz dobre to podkręcisz. Do Intela lepiej kupić 800 CL4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Witam Niedługo przymierzam się do zmiany PC-eta i mam problem z wyborem pamięci. Nie wiem jeszcze jaki procesor wybiorę, w związku z czym mam pytanie : jakie pamięci do AMD, a jakie do Intela? Jak wiem że najlepiej najlepsze, ale nie chcę przepłacać. Chcę kupić 2 razy po 1GB. Czy muszę koniecznie kupować 800Mhz, czy 667Mzh wystarczą? Różnice w cenie są dość znaczne. Pozdrawiam Jeżeli nie kręcisz to do amd niższe cl, do intela wyższe mhz. Jak kręcisz to najtańsze które się aktualnie najlepiej kręcą, czyli w tej chwili chyba najlepiej brać kingstona 667 a jak coś wyżej to corsairy xms2 675mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jakie bys nie wzial beda dobre, u mnie roznica midzy cl4 a cl5 na 972mhz w spi32M wynosi, az 1% wiec wogole nie zauwazalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izar Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jakie bys nie wzial beda dobre, u mnie roznica midzy cl4 a cl5 na 972mhz w spi32M wynosi, az 1% wiec wogole nie zauwazalna. To znaczy lepiej brać 667 Mzh CL4 i do tego AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX (Socket AM2, 65W) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 To znaczy lepiej czytac ze zrozumieniem tematyke dzialow i zakladac watki o zakupach w odpowiednich subforach. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...