Gość Coccolino_ Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Brytyjscy uczeni przeprowadzili badania, dające odpowiedź na pytanie: jaki jest najczęstszy powód utraty telefonu komórkowego. Rezultaty są zaskakujące. Okazało się, że najczęściej telefony są… spłukiwane w toalecie. W ten sposób niszczonych jest co roku prawie 900 tysięcy aparatów. Według obliczeń wykonanych przez badaczy, łączna wartość straconych w ten sposób urzadzeń to prawie 350 milionów funtów. Drugim „ulubionym” sposobem pozbywania się komórek jest zostawianie ich w pubach lub restauracjach. Liczba telefonów w tym przypadku to ponad 800 tysięcy. Inne miejsca, gdzie można pozbyć się tego przydatnego urzadzenia to taksówki, autobusy lub pralki. Źródło: Softpedia / 4Press Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś spłukał telefon... :D Moim zdaniem to pierwsze to sa jaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja natomiast słyszałem ;) wszystko jest możliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Ja tez nigdy, kpia sobie chyba z nas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 blah. jak mozna tel w kiblu splukac? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Wystarczy nachylić się w celu wciśnięcia spłuczki - wtedy telefon z kieszeni w koszuli lub zamocowany na zwykłym klipsie przy pasku wypada i nieszczęście gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jeszcze nigdy nie słyszałem, żeby ktoś spłukał telefon... :D Moim zdaniem to pierwsze to sa jaja. Koledze Nokia 6310i wpadła do kibla, ale ją wyjął i działa do dziś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 widać brytyjczycy nie brali pod uwagę polaków... u nas najczęściej telefony zmieniają właściciela bez zgody poprzedniego :D.. Gdy przykładowy posiadacz telefonu jest na bani prawdopodobieństwo incydentu rośnie postępem geometrycznym proporcjonalnie do ilosci promili we krwi... Brytyjscy uczeni się nie znają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...