Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Dzisiaj wymienilem DDR samsunga z TCB0 na TCB3 i co te drugie sa do kitu.Za cholere nie moge ich zmusic do pracy na 333Mhz . Gdy ustawie FSB na 166 i Memory FSB na Auto to nie odpala sie komp, to samo jak nastawie Memory na SPD nie idzie. Musze nastawic FSB na 166 a FSB Memory na 80% co daje 133 MHZ czyli DDR266. Zato timingi mam 4-2-2-2.0. Co zrobic zeby pamieci poszly na 333 Mhz dodam tylko ze zmiana napieci Vdimm nic nie daje . POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hehe no przy tych timingach to nie dziwota daj 7332,5 a potem 6332(to raczej najmocniejsze na jakich pójdą) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 hehe no przy tych timingach to nie dziwota daj 7332,5 a potem 6332(to raczej najmocniejsze na jakich pójdą) Przy takich rowniez nie chodza :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 EE niemozliwe moze masz cos innego sknocone jak dasz fsb 166 , ddr na 100% i timingi na 7 3 3 2,5 i komp nie wstaje???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 a wogóle po co kombinujesz z agp?? daj na auto i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Mam podobny problem ze swoimi twinMosami. Daje 166 i fast command na ultra i kiszka jest. 8869pkt. w 3dMarku. Ustawiane sa na cl2,5 2 5 2. Kurcze nie wiem co to. Wszyscy sa z tych pamieci zadowoleni,chodza na 175 przy takich ustawianiach bez problemu. Jak daje na fast command : Normal to jest ok. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ano nawet z 7-3-3-2.5 nie wstaje wyswietla mi tylko niebieski ekran z tekstem (lamana polszczyzna) Bad system config info Upewniej sie e wszystko jest dobrze zainstalowane. Wylacz opcje pamieci systemu bios takie jak buforowanie i przeslanianie Stop :0x00000074 (0x00000003 , 0x00000002 , 0x80088000 , 0xc000014c A gdy FSB Memory ustawie na Auto to tez nie wstaje i objaw podobny albo ten ekranik albo ciagle restarty albo nawet nie wstaje plyta i musze robic Clear CMOS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Qrna nie AGP tylko MEMORY soryyy za blad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ściągnij sobie programik typu memtest86 i sprawdź ramy na taktowaniu SPD. Jeżeli pojawią się błędy, to ram na 99% do wymiany. Ewentualnie włącz quick power on self test w cmosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Ściągnij sobie programik typu memtest86 i sprawdź ramy na taktowaniu SPD. Ale na jakim FSB 133 czy 166 bo jak na 166 to nie wstana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzurpator Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Spróbuj na innym kompie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Trzeba miec inny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 wymień ramy na inne, bo te co masz są do kitu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandi Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 wymień ramy na inne, bo te co masz są do kitu to nie wina ramow ,mialem od kumpla nowki Geile DDR400 i wogole nie chcialy chodzic nawet na 133/133 ,qrde moglaby sie szanowna firma Epox ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wrescie za te biosy ,chociaz watpie zeby cos wyczarowali :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artuxx Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 No wlasnie sam niewiem co robic .Czy drugi raz wymieniac , czy moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kase jak sie da i kupic np Elixiry czy jakies inne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 Mam podobny problem ze swoimi twinMosami. Daje 166 i fast command na ultra i kiszka jest. 8869pkt. w 3dMarku. Ustawiane sa na cl2,5 2 5 2. Kurcze nie wiem co to. Wszyscy sa z tych pamieci zadowoleni,chodza na 175 przy takich ustawianiach bez problemu. Jak daje na fast command : Normal to jest ok. Pozdrawiam Co mozecie powiedziec o moim problemie..? Czy to tez moze byc wina najnowszego biosa szanownych panow z MSI? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 No wlasnie sam niewiem co robic .Czy drugi raz wymieniac , czy moze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> kase jak sie da i kupic np Elixiry czy jakies inne. Ja swoje ramy wymieniałem 2 razy aż trafiłem na dobre do o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Ustawiane sa na cl2' date='5 2 5 2 [/quote'] Wydaje mi się że powinieneś je ustawić na 2,5-3-6-3 a dopiero potem na ultra. Wogóle to ile masz 3DMarków na niepodkręonym sprzęcie. Bo te 9000 tyś to dużo za mało. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Proste, jezeli pamieci ddr333 nie chodza tak jak powinny to sa wadliwe i nadajace sie do reklamacji. Jezeli chcialbys je ustawic na agresywnych timingach to juz inna sprawa. Procka niepodkrecalnego tez nie zareklamujesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Proste, jezeli pamieci ddr333 nie chodza tak jak powinny to sa wadliwe i nadajace sie do reklamacjiWytłumacz co to znaczy, przecież nikt nie powiedział że muszą chodzić 2-2-5-2. Możliwe że ich specyfikacja to 2,5-3-6-3 lub jeszcze jakaś inna. Moim zdaniem producent powinien naklejać odpowiednią informację na kości, wtedy nie było by wątpliwości i miałbyś większy wpływ na to co kupujesz. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Tak, masz racje. Ale jezeli nie chodza nawet na najlzejszych ustawieniach przy swoim FSB to juz klapa - reklamacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Na wogole nie kreconym sprzecie mam jakies 9500 3dMarkow.. Na procku podkreconym na 2Ghz (12x166) pamieci synchronicznie (fat command : Normal) wtedy jest jakies 10600. Jezeli procka puszcze na 160x12,5 pamieci synchronicznie i na fast command : ultra to mam jakies 10850. Nie sprawdzalem jak z podkrecona grafika teraz.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Przecież wyżej napisałeś że masz 8900, to ja nie kumam. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Na wogole nie kreconym sprzecie mam jakies 9500 3dMarkow.. Na procku podkreconym na 2Ghz (12x166) pamieci synchronicznie (fat command : Normal) wtedy jest jakies 10600. Jezeli procka puszcze na 160x12,5 pamieci synchronicznie i na fast command : ultra to mam jakies 10850. Nie sprawdzalem jak z podkrecona grafika teraz.. Pozdrawiam to i tak beznadziejnie jak miałem 4200 to na procu 2ghz i nie kreconej grafie miałem ponad 12000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 jak miałem 4200 to na procu 2ghz i nie kreconej grafie miałem ponad 12000Ja na procku na 1730MHz mam 12200, tak że Crasher na pewno ma coś pokopane w systemie. bartezjusz > jak wrażenia po przesiadce z Ti4200 na tego 9500. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 bartezjusz > jak wrażenia po przesiadce z Ti4200 na tego 9500. Pozdr. no miodzio- bezstresowo odpalam gierki z aa i aizno np mafia to nie ta gra ogólnie jestem zajebiocha zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Dobra na 166x12, grafa taj jak w podpisie, pamieci na Normal - 11395, nie jest juz tak zle. Chcialbym ustawic jednak to Ultra i byloby lepiej napewno. Za co odpowiedzialne jest to fast command? Moze to nie wina pamieci i zle kabinuje.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Dobra na 166x12, grafa taj jak w podpisie, pamieci na Normal - 11395, nie jest juz tak zle. Chcialbym ustawic jednak to Ultra i byloby lepiej napewno. Za co odpowiedzialne jest to fast command? Moze to nie wina pamieci i zle kabinuje.. Pozdrawiam Powinieneś mieć z 1000-1500 więcej. Próbowałeś ustawić 2,5-3-6-3-Ultra. Możesz podnieść Vmem o 0,1V i spróbować wtedy. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 no miodzio- bezstresowo odpalam gierki z aa i aizno np mafia to nie ta gra ogólnie jestem zajebiocha zadowolony No właśnie tego AA i anizo trochę brakuje. Też mam zamiar się przeżucić na jakiegoś 9700pro ale to dopiero po wymianie procka. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2003 Dobra na 166x12, grafa taj jak w podpisie, pamieci na Normal - 11395, nie jest juz tak zle. Chcialbym ustawic jednak to Ultra i byloby lepiej napewno. Za co odpowiedzialne jest to fast command? Moze to nie wina pamieci i zle kabinuje.. Pozdrawiam Powinieneś mieć z 1000-1500 więcej. Próbowałeś ustawić 2,5-3-6-3-Ultra. Możesz podnieść Vmem o 0,1V i spróbować wtedy. Pozdr. Podniesienie Vmem nic nie daje.. Jak juz pisalem na 166 i ultra jest gorzej niz na normal. stad te 9000 tys punktow. Bede jeszcze kabinowal,moze wgram starszego biosa,bo ten nowy jakis walniety. Sprobuje na tych timingach co piszesz,zobaczymy.. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...